Fenerbahçe'de Dick Advocaat etkisi

Fenerbahçe'de Dick Advocaat etkisi

Dick Advocaat’ın icraatları, takıma ‘sihirli değnek değmiş’ gibi bir görüntüyü ortaya çıkardı..

Pereira futboldan zevk almayan Fenerbahçe'de futbolcular, Advocaat ile birlikte ‘bahar havası’ yaşamaya başladı. Hollandalı ‘kara bulutları’ dağıtıp ilk günden camianın gönlünü kazandı.

Fenerbahçe, sezona Vitor Pereira yönetiminde kötü bir giriş yapıp Monaco’ya elenirken, imza atmasından 1 gün sonra sahaya çıkan Dick Advocaat’ın icraatları, takıma ‘sihirli değnek değmiş’ gibi bir görüntüyü ortaya çıkardı. Pereira, 14 aylık icraatlarında takımda bir türlü iç barışı sağlayamadı, yıldızlarla kriz yaşadı. Bu da takımı hep olumsuz etkiledi. Futbolcular, Portekizli’nin sistemini eleştirip, ‘hücum futbolu oynayamamaktan’ yakındı, hatta ‘el freni’ benzetmesi yaptı.

Pereira, yeni sezona 3-5-2 sistemiyle girmek için takım içi dengeleri bozdu, Devler Ligi 3. ön elemesinde Monaco’ya elenmeleri, sonunu hazırladı. Yönetimin operasyonuyla göreve gelen Dick Advocaat, bir anda ‘bahar havası’ estirdi. Esprili kişiliği, disiplinli tavrı ve oyunculara babacan yaklaşımıyla bir anda ‘kara bulutları’ dağıtıp ilk sınavında Grasshoppers’ı 3-0 yenerek, hem takımın hem de camianın gönlünü daha ilk günden kazanmayı başardı.

Göreve gelir gelmez futbolculara özgürlük tanıyan, 4-3-3’lük dizilişiyle daha ofansif bir oyun tarzını benimseyen Hollandalı hoca, hemen beğenildi. Takıma eksiklerini anlatan ve yıldızlara da taviz vermeyeceğini gösteren Advocaat, kanatlara saha içinde serbestlik tanıyıp daha çok verim almanın yollarını arıyor. Sadece kenarda kalmalarını istemeyen hoca, zaman zaman içeriye de kat etmelerini ve boş gördükleri anlarda ise şut atmalarını istiyor.

AMK Gazetesi