Fenerbahçe'den kötü zemin için önlem

Fenerbahçe'den kötü zemin için önlem

Fenerbahçe, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemini için tedbirini aldı.

TARLA ZEMİNE İNGİLİZ ANAHTARI

Göztepe-Y.Malatma maçıyla saha bataklığa dönecek. Takımda sakatlanma, teknik heyette oyun kuramama endişesi var. Çözüm ise Pereira'dan geldi; defanstan forvete top şişirip gole gitmek.

F.BAHÇE, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın yenilenen zeminini "yenmek" için çözümü buldu; İngiliz taktiği... Zirve yarışında son derece kritik bir mücadeleye çıkacak olan Sarı-Lacivertliler'i, Manisa'da son derece kötü bir zemin bekliyor. Yenilenen çim oturmadığı için futbolcular sakatlanma korkusuyla maça çıkacak. F.Bahçe'nin başvurusuna rağmen bu konuda TFF, geri adım atmadı ve testten geçirdiği sahanın futbol oynamaya elverişli olduğuna karar verdi. Bunun üzerine de Vitor Pereira arayışlara girdi.

SAKATLANMADAN NASIL OYNARIZ

Öncelikle 19 Mayıs Stadı'nda bugün saat 16.00'da Göztepe-Alima Yeni Malatya maçı var. Gübre ile doldurulan ve üzerinden silindir geçen zeminin bozulma ihtimali çok yüksek. Bu nedenle yarınkı maçta Pereira, sahanın özellikle orta bölümünün bozuk olacağını hesap ediyor. Teknik heyet ve futbolculardaki en büyük endişe, "Nasıl sakatlanmadan top oyanayacağız" korkusu.. Bu açıdan zorlanacak olan F.Bahçe'nin hocası ilginç bir reçete yazdı.

YERDEN DEĞİL HAVADAN GEÇ

Akhisar rakibi bozmaya yönelik oyun anlayışına sahip ve kötü saha işine gelecek. Sarı-Lacivertliler ise oyun oynamaya çalıştığı için zorlanacak. Özellikle 2. bölgede oyun kurup kanatlara yayılan F.Bahçe, pas yapan ve topa sahip olmak isteyen bir anlayışa sahip. Bu da kötü sahada olmayacağı için Pereira taktiği değiştirecek. Buna göre 1. bölgeden, yani defans bölgesinden uzun toplarla 3. bölgeye paslar atılacak ve orta alan yerden değil havadan geçilecek. 3. bölgede çoğalacak olan F.Bahçe, topu yere indirip gole gidecek. Seken toplara da basılacak. Yani unutulmaz İngiliz ekolü ile yerden değil havadan oyun oynanacak.

Akşam