Fenerbahçe'ye 'Kocaman' darbe !

Fenerbahçe'ye 'Kocaman' darbe !

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Torku Konyaspor'a konuk oldu.

Avrupa yürüyüşüne devam eden Torku Konyaspor, Fenerbahçe'yi de mağlup etti, hem rakibine darbe vurdu hem de yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı. Sarı lacivertliler, Aykut Kocaman'la inanılmaz bir çıkış yakalayan Torku Konyaspor'a 2-1 yenildi ve son 2 haftadaki 5. puanını kaybetti. 

PEREIRA'DAN 3 DEĞİŞİKLİK 
Torku Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, son oynanan Osmanlıspor maçının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.

Osmanlıspor maçında ilk 11'de yer alan futbolculardan Alper Potuk ile Ozan Tufan'ı Torku Konyaspor karşısında yedek soyunduran Portekizli çalıştırıcı, sakatlığı bulunan Robin van Persie'nin yerine ise forvette Fernandao'ya görev verdi. Sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısı, Alper ve Ozan'ın yerine Nani ile Diego'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise 27. haftada Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre takımında 2 değişiklik yaptı. Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde bulunan Douglas ve Bajic'i yedekler arasında tutan Kocaman, bu futbolcuların yerine Mehmet Uslu ve Rangelov'u ilk 11'e dahil etti.

KONYA FIRTINA GİBİ BAŞLADI
Mücadeleye çok hızlı başlayan ev sahibi ekip henüz 2. dakikasında öne geçti. Skubic'in pasıyla ceza sahasının sağ çaprazına hareketlenen Ömer Ali Şahiner, topu içeri çevirdi. Altıpasta meşin yuvarlağı önünde bulan Rangelov'un gelişine sert şutunda top, üst direğe çarparak ağlara gitti ve Konyaspor öne geçti. 

VOLKAN'DAN NEFİS ASİST
İlk yarının büyük bölümünde rakibi karşısında büyük hata yapmayan yeşil beyazlılar, yan toplar haricinde pozisyon vermedi. Ancak 41. dakikada Volkan Şen'in kişisel becerisi her şey değiştirdi. Sol kanattan hızlı atağa çıkan Volkan, Skubic'i ekarte ederek aut çizgisine kadar indi ve topu kale sahasına gönderdi. Arka direkte bomboş durumda topla buluşan Fernandao kariyerinin en kolay gollerinden birini atarak skoru dengeledi. 

VUKOVIC'TEN HAYATİ MÜDAHALE
İkinci yarı ise Fenerbahçe'nin kontrolünde geçti. 53. dakikada Fernandao'nun topu ağlara giderken Vukovic çizgiden çıkardı. Volkan Şen'in hızlı çıkışlarıyla pozisyona giren sarı lacivertliler, aradığı golü bulamadı. 

ALİ ÇAMDALI SON SÖZÜ SÖYLEDİ
85. dakikada ikinci yarıda ilk tehlikeli atağında golü buldu. Ömer Ali'nin ortasında Bajic nefis indirdi. Ali Çamdalı önce Mehmet Topal'ı geçti, ardından da takımını bir kez daha öne geçirdi. 

Karşılaşmada başka gol olmadı ve karşılaşma 2-1 Konya'nın üstünlüğüyle sona erdi. Böylece son 2 maçta 5 puan kaybeden Fenerbahçe, 60 puan da kaldı ve şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı. Avrupa'da 2016'nın kaybetmeyen 2 takımından biri olan Konyaspor'un serisi de devam etti. Yeşil beyazlılar 53 puana yükselerek 3. yolunda çok önemli bir adaım attı.  

MAÇIN ÖZETİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]



88. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ceza sahası içerisine gönderdiği ortası arka direkte kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

85. DK: Rijad Bajic, golde asist yapan oyuncu oluyor.

85. DK: GOOOLL!! Torku Konyaspor, Ali Çamdalı ile maçta 2-1 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali Şahiner ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Rijad Bajic topu kafasıyla altıpasın önüne indiriyor. Altı pasın önünde topla buluşan Ali Çamdalı, topu soluna çekerek Mehmet Topal'dan sıyrılıyor ve boş pozisyonda kaleye sert şutunu çekerek topu ağlarla buluşturuyor.

83. DK: Fenerbahçe üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Hasan Ali Kaldırım oyundan alınırken, Caner Erkin oyuna dahil oluyor.

81. DK: Nani, sağ taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına geçiyor. Nani, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak savunmada Jagos Vukovic topu uzaklaştıran isim oluyor.

78. DK: Torku Konyaspor cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alban Meha oyundan alınırken, Abdou Traore oyuna dahil oluyor.

77. DK: Orta sahanın biraz ilerisinde kazanılan serbest vuruş için topun başına Nani geçiyor. Nani ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı kalesini terkederek topu kontrol etmeyi başarıyor.

75. DK: Sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım ortasını penaltı noktasının soluna doğru gönderiyor. Bu noktada Nani kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

73. DK: Sol kanatta topla buluşan Dimitar Rangelov ofsayta yakalanan isim oluyor.

73. DK: Fenerbahçe ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Alper Potuk, Volkan Şen'in yerine oyuna dahil oluyor.

65. DK: Torku Konyaspor maçta ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Rijad Bajic, Volkan Fındıklı'nın yerine oyuna dahil oluyor.

64. DK: Nani, sağ kanattan ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Jagos Vukovic topu uzaklaştıran isim oluyor.

61. DK: Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Diego oyundan alınırken, Ozan Tufan yerine oyuna dahil oluyor.

60. DK: Maçın 3 de 2'lik bölümü geride kalırken Fenerbahçe'nin topla oynama üstünlüğü devam ediyor.

55. DK: Ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören bir noktadan Mehmet Topal sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

53. DK: Alban Meha sol taraftan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor. Altıpasın önüne gönderilen ortayı savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

53. DK: Sağ kanatta Nani ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Fernandao topu kafasıyla altıpasın önündeki Josef De Souza'ya indiriyor. Josef'de yakın mesafeden kafa vuruşunu yapıyor ancak savunma topu kale çizgisinden uzaklaştırmayı başarıyor.

52. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Nani geçiyor. Nani'nin, arka direğe gönderdiği ortasını Samuel Holmen kafayla taça atmayı başarıyor.

49. DK: Sağ kanatta Gökhan Gönül ortasını ceza sahası içerisine göndermek istiyor ancak savunmada Mehmet Uslu'nun sırtına çarpan top taça çıkıyor.

46. DK: Hakem Cüneyt Çakır ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.


45. DK: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

41. DK: Volkan Şen, golde asist yapan oyuncu oluyor.

41. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Fernandao ile maçta eşitliği yakalıyor. Sol kanatta topla buluşan Volkan Şen rakibi Nejc Skubic'den sıyrıldıktan sonra son çizgiye inip yerden pasını arka direğe doğru gönderiyor. Kaleci Serkan Kırıntılı'yı geçen top arka direkte boşta kalan Fernandao'nun önünde kalıyor. Fernandao'da yakın mesafeden boş kaleye şutunu çekerek fileleri havalandırıyor.

39. DK: Sağ kanatta topla buluşan Nani ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

36. DK: Dimitar Rangelov, rakibi Bruno Alves ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalıyor ve kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

34. DK: Hasan Ali Kaldırım, ceza sahası dışı sol çaprazından kaleye şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

33. DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

32. DK: Sağ kanatta Ömer Ali Şahiner'in pasıyla topla buluşan Samuel Holmen, ofsayta yakalanıyor.

31. DK: Sol taraftan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına Nani geçiyor. Nani'nin, kale ağzına doğru gönderdiği ortasına Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.

28. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Mehmet Uslu geçiyor. Mehmet'in, arka direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Dimitar Rangelov kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.

26. DK: Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içerisine ortasını gönderiyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı kalesini terkederek topa hakim olmayı başarıyor.

24. DK: Ceza sahası çizgisi üzerinde Ali Çamdalı'nın pasıyla topla buluşan Alban Meha ortasını yapmak istiyor ancak Fenerbahçe savunması zamanında araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

21. DK: Sol kanatta Ömer Ali Şahiner, Fernandao'ya faul yapıyor. Kazanılan bu serbest vuruş için topun başına Diego geçiyor. Diego'nun, penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasını savunmasına yardıma gelen Dimitar Rangelov uzaklaştırıyor.

20. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan bu serbest vuruş için topun başına Alban Meha geçiyor. Meha, doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde kalenin üstünden auta çıkıyor.

19. DK: Bruno Alves, topu eliyle kestiği için hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

15. DK: Sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım pasını Fernandao'ya atmak istiyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını Fernandao için kaldırıyor.

12. DK: Ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Gökhan Gönül pasını arka direkteki Fernandao'ya atıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı zamanında araya girerek topa hakim olmayı başarıyor.

10. DK: Sağ kanatta Hasan Ali Kaldırım, rakibi Dimitar Rangelov'a faul yapıyor ve Dimitar Rangelov, kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

6. DK: Diego'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım ortasını ceza yayının oraya doğru gönderiyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

2. DK: Ömer Ali Şahiner, golde asist yapan oyuncu oluyor.

2. DK: GOOOLL!! Torku Konyaspor, Dimitar Rangelov ile maçta 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Nejc Skubic havadan pasıyla topu Ömer Ali Şahiner'e atıyor. Ömer Ali, altı pasın sağ çaprazına geldikten sonra pasını Dimitar Rangelov'a atıyor. Rangelov, topun gelişine yakın mesafeden çok sert bir şut çekiyor ve üst direğe çarpan top ağlarla buluşuyor.

1. DK: Hakem Cüneyt Çakır maçın ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya ev sahibi ekip Torku Konyaspor başlıyor.

-İki ekip futbolcuları sahaya çıkıyor. Mücadele seremoniden hemen sonra başlayacak.

-Oynanan bu mücadelelerde Fenerbahçe 87 gol atarken, Torku Konyaspor ise 32 kez fileleri havalandırmayı başardı.

-İki rakip arasında oynanan 30 resmi mücadelenin 26'sını Fenerbahçe, 3'ünü Torku Konyaspor kazanırken, 1 maçtada eşitlik bozulmadı.

-Torku Konyaspor tarafında ise önemli bir eksiklik bulunmuyor.

-Fenerbahçe cephesinde sakatlıkları bulunan Robin Van Persie, Lazar Markovic, Raul Mireles ve maç kadrosuna alınmayan Mehmet Topuz zorlu Torku Konyaspor deplasmanında forma giyemeyen isimler oluyor.

-Torku Konyaspor bu sezon evinde oynadığı 13 maçta sadece 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe ise deplasmanda oynadığı 12 maçın 2'sinde sahadan yenilgiyle ayrıldı.

-Fenerbahçe ise 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile topladığı 60 puanla 2. sırada yer almaktadır.

-Torku Konyaspor bu sezon 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile elde ettiği 50 puanla 3. sırada bulunuyor.

-Konya Büyükşehir Torku Arena stadyum'unda saat 20:00'de başlayacak olan bu mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

-Spor Toto Süper Lig 28. hafta karşılaşmasında Torku Konyaspor, Fenerbahçe'yi ağırlıyor.