Fikret Orman'dan Gökhan Töre açıklaması

Fikret Orman'dan Gökhan Töre açıklaması

Fikret Orman 360 Kanalı'nda yayınlanan Telegol programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Orman, Gökhan Töre'nin Beşiktaş'tan ayrılmak istediğini ve kendilerinin buna izin verdiğini belirterek, yıldız futbolcunun geri dönüşüyle ilgili taleplerinin olmadığını açıkladı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:
 
"Şampiyonluk konuşmak için erken"

 
"Geçen yılı şükürler olsun şampiyon olarak bitirdik ama şu an şampiyonluk konuşmak için henüz erken"
 
'Hakemler hata yapabilir'
 
"Bizler kulübü yöneten kişiler, hakemler, oyuncular, hepimiz tenkit edilen bir iş yapıyoruz. Bizim tenkit edilmemiz de normal. Siz yorumcuların görevi, üslubuyla bunu ifade etmek. Beraber yaşamak zorunda olan insanlarız. Beşiktaş'ın bir çizgisi, duruşu var. Hakemler hata yapabilir. Bizim aleyhimize de oluyor, dönem dönem lehimize de oluyor. Hakem dünyada da, her yerde olduğu gibi hata yapmıştır, yapacaktır da. Bu sporun güzelliği"
 
'Galatasaray'ın iç işlerine karışmak haddimiz değil'
 
Herkes kendi kurumu ile ilgili bir şey söyleyebilir. Ben Beşiktaş Türkiye'nin en büyük kulübü derim, başkası da kendisi için söyler. Ama ben başka kulüp için küçük kulüp diyemem. Başkasının da bunu yapması doğru ve haddi bir şey değildir. Galatasaray için Divan Kurulu'nda yaptığım açıklamaları farklı yerlere çektiler. Galatasaray namuslu bir tüccar olarak, kendi programları dahilinde hareket ettiler, ki bence doğru bir strateji bu. Bizim o günkü konumuzun meselesi şuydu; Beşiktaş'ın borcunun 2,5 katrilyon olduğunu kamuoyu önünde ifade eden yazılar var. Ben de bu kulübü 330 milyon dolar borçla aldığımızı söyledim. Galatasaray'ın iç işlerine karışmak haddimize değil. Galatasaray kulübü, 1,5 katrilyon borçla stadını yapmış, mağazalarını açmış durumdayken bunları ifade ediyor, biz 2,5 katrilyon borçla nasıl güllük gülistanlık olabilir. Bunun için söyledim ben onları. Dedim ki, biz kimseye gidip para mı istedik, bir şeyleri ipotek verelim mi dedik. Galatasaray Kulübü'nün çok değerli bir başkanı var, Dursun başkan, çok da sevdiğimiz bir başkan. Bir stratejileri var, onu uyguluyorlar, bence doğru bir strateji. 
 
'UEFA'ya beklenenden az zarar açıkladık'
 
Beşiktaş'ın kendi stratejisi var. UEFA ile yaptığımız bir planlama var. 20 milyon euro zarar açıklayacakken, daha az açıkladık. Bu sene de kar açıklayacağız, UEFA'nın istediği de bu. Borcu azatlmanın 2 yolu var, bu hokus pokusla olacak değil. Ya Galatasaray gibi mal varlığınızı kullanırsınız, ya yapılandırırsınız borçlarınızı, ya da sermaye arttırımı yaparsınız. Biz şu anda 2. yöntem ile hareket ediyoruz. Yatırımlarımız bittiği için yavaş yavaş tersine döndürme noktasında gidiyoruz. 
 
'Beşiktaş'ın hakem korumasına ihtiyacı yok '
 
Fikirler insanların kendi içinden geçenleri, başkaları için düşünürler. Bizim böyle bir niyetimiz olmadığı için kimseye böyle bir şey yüklemeyiz. Medet uman namerttir. Bazı hakemler ile ilgili açıklama yapıyorum, Türk sporu adına yapıyorum bunu. hangi maç için olursa olsun, hakemlerin art niyetli olmaması gerektiğini söylüyorum. Çok başarılı bir Başakşehir var. Başakşehir dururken, bize istinaden koruma... Kim bizi koruyabilir? Beşiktaş'ın böyle bir şeye ihtiyacı olabilir mi? Bunu nasıl sağlayacak? Hiçbir hakemi tanımam. Barış Şimşek'i yolda görsem tanımam. Benim yöneticilerim de aynıdır. MHK'nın başında Galatasaraylı olduğunu herkes bilir, Yusuf Namoğlu var. Onun olduğu yerde böyle bir şeyi bekliyorlarsa, ayıp bunlar. Biz diyor muyuz ki Galatasaray maçındaki hakem hataları şöyle böyle oldu... Beşiktaş Napoli ile maç yapıyor, Galatasaray'ın hocası yorum yapıyor. Şenol Güneş Galatasaray'ın aleyhine ya da lehine bir yorum yapar mı? O, onun işi midir? Hocaların işi takımlarını çalıştırmaktır. Böyle bir açıklama dünyanın neresinde var. Beşiktaş ile alakalı bir hakemleri etkileme, algı operasyonu yapılıyor. Ben buna müsaade etmem. Zannedersiniz ki, Beşiktaş mağluptu da öyle döndü. Biz 10 kişi de Trabzon'u yenerdik. Bunu götürüp de biz bilmem ne yapıyor muşuz gibi yapanları kınıyorum. Kimin sıkıntısı varsa kendi içinde çözmeye bakacak.
 
'Fırat Aydınus maçlara kafasında plan ile çıkıyor'
 
Fenerbahçe'nin Karabük'ü yenmesi kadar normal bir şey yok. Fıray Aydınus'un maçlara kafasında bir plan ile çıktığı benim yorumumdur. Bu Fenerbahçe ile ilgili değil, hakem ile ilgili yorumumdur. Büyük takımların maçlarında hep aynı hissiyatta görüyorum. Cüneyt Çakır mesela Beşiktaş - Fenerbahçe maçını yönetirken, ilk yarı bir kırmızı, ikinci yarıda pozisyon yokken Necip'e kırmızı gösterdi. Yurt dışında maç yönetirken gayet rahat ne görürse onu çalıyor, Türkiye'de etki altında kalıyor. Beşiktaş hak ederse kazansın, hak etmiyorsa kaybetsin. Hakem ne görüyorsa onu çalacak"
 
'Quaresma kırmızı kart görebilirdi'
 
Quaresma'ya kırmızı kart verilebilir miydi? Verilebilirdi. Ama isteyerek yaptığı bir hareket değildi. Üzüldü de, özür de diledi. Futbolun içinde her kasıtlı olmayan hareket kırmızı görecek diye bir şey yok. Hakemin takdiridir. Biz tarafız. Bizim seyrettiğimiz kendi gözümüzledir. Bunu yorumlamak hakemlerin ya da yorumcuların işidir. Bunu alıp da, tweetler atıp, bir yerlere çekmek falan, bunu Türk futbolunu geriye götüren sebepler olarak görüyorum. Bu her takım için geçerli. 
 
'Trabzonspor iyi yolda'
 
Ben de Karadenizli'yim. Trabzon başkanına da söyledim. Trabzon çok iyi yolda. Muharrem Usta ve yönetimi çok zor bir dönem aldılar ve çok güzel işler yapıyorlar. Takımları gayet iyi bir takım olmuş vaziyette. Bugünden yarına düzelme hayalcilik olur. Biz de 3 sene inanılmaz bir çalışma yaptık ve 4. sene şampiyon olabildik. 
 
'Algı operasyonları bizi yıpratamayacak'
 
Güçlü karakterli, yeni genç neslimiz hakemlik işini yapabilir diye görüyorum. Kim talimat verecek hakemlere? MHK Başkanı mı, federasyon başkanı mı? Böyle bir talimat olsa, içeride kalmaz. Birisiyle bir şey konuşsak, 3 dakika geçmeden sizin kulağınıza geliyor. Algılama üzerinden insanları etkilemeye çalışırsanız, bu olmaz. Beşiktaş'a bunu yaptırmayacağım. Biz işimizi iyi yapmaya gayret ediyoruz. Futbolcularımızın paralarını zamanında ödemeye gayret ediyoruz. Bizi algı operasyonları ile yıpratamayacaklar.
 
'Bizim kavgamız sahada'
 
Ben Beşiktaş Kulübü'nün başkanıyım. Ben kimseyle kavga etmek istemiyorum. Bizim kavgamız sahada şampiyonluklar, Şampiyonlar Ligi'nde başarı... Bununla anılmak, herkesin de buna saygı göstermesini istiyoruz.
 
'Algılamada farklılık yaratılıyor '
 

Beşiktaş Kulübü, 10 kişi kalmış rakip ile galipken berabere kaldığı da olmuştur. Algılamada farklılık yaratıp, kendimize prim toplamaya çalışmayalım. Bu futbol. 10 kişiyle de kazanılır, 11 kişiyle de kaybedilir. 10 kişiyle kazanırdık lafını başka yere çekmek yakışmaz. Geçen sene Şenol hoca varken Trabzonspor İstanbul'da Beşiktaş'ı yendi. İlk defa olmadı, bu olabilir. Adama kırmızı kart gösterseydi... O pozisyondan 3 dakika önce Aboubakar atmış olsa, 3 olurdu. Ben net anlatıyorum, algılamak isteyen nasıl isterse, öyle algılıyor.
 
'Herkes kendi işine baksın'
 

Fenerbahçe bu sene 4. yıldızı takmak isteyecek. Galatasaray kimsenin yıldız takmasını istemeyecek. Başakşehir bir ilki yapmak isteyecek. Mesele, sahada kimsenin etki etmeyeceği şu lig oynansın ve demeçlerle kirlenmesin. Yine söylüyorum, herkes kendi işine baksın.
 
'Transfer gerekirse yapacağız'
 
Transfer hiç biten bir şey değil. Bizim ekibimiz buna senede 12 ay çalışıyor. Sezon ortasında ya da sonunda oyuncular olabilir. İlk yarının bitmesine 2 ay var, gerekirse yapacağız. Gerekmezse de yapmayız. Şu anda bunları açıklamayı da doğru bulmam. İçeride gizli kalması gereken şeyler bunlar.
 
İlk olarak Milan'a transfer olan ancak beklediği forma şansını bulamayan Jose Sosa ile ilgili konuşan Orman; "Şu anda Sosa'nın geri dönmesi ile ilgili bir planımız yok" dedi.
 
'Aboubakar ve Talisca'ya sezon sonu bakacağız'
 
"Daha ligin başındayız. Oyuncular sezon sonuna kadar performanslarını gösterecekler. Aboubakar ve Talisca ile alakalı sezon sonuna doğru karar vereceğiz."
 
'Gökhan Töre için bir talebimiz olmadı'
 
"Gökhan yurt dışında oynamak istediğini sürekli söylemişti. Beşiktaş kulübü, bugün yurt dışında, yarın Beşiktaş'ta oynayacağım denecek bir kulüp değildir. Gökhan oradaki mutsuzluğu, sakatlığıdır, geçince oynayacak. Zaten bizim sözleşmeli oyuncumuz. Futbolda uzun laflar konuşmak kolaydır, yapmak zordur. Kendimizi çok bağlayacak açıklamalar yapmayalım. Gökhan'ın dönmesi için yaptığımız bir talep yok, karşıdan da böyle bir talep yok."
 
Transfer gerekirse yapacağız
 
"Transfer hiç biten bir şey değil. Bizim ekibimiz buna senede 12 ay çalışıyor. Sezon ortasında ya da sonunda oyuncular olabilir. İlk yarının bitmesine 2 ay var, gerekirse yapacağız. Gerekmezse de yapmayız. Şu anda bunları açıklamayı da doğru bulmam. İçeride gizli kalması gereken şeyler bunlar."
 
'Sabrımızı zorluyorlar'
 
Biz hiçbir zaman bir kulübün maçları ile ilgili açıklamada bulunmayacağız. Yalnız bizim rakiplerimiz, her maçtan sonra Beşiktaş ile alakalı açıklamalarda bulunuyorlar. Efendi Beşiktaş ama, herkesin bir sabrı var. Herkesin katkıda bulunmasını bekliyoruz. O şekilde hareket edeceğiz. Bir kulübün yöneticisi açıklama yapıyor, 7 maddenin 5'i Beşiktaş ile alakalı. Böyle bir şey olabilir mi?
 
'İnşallah çeyrek final, yarı final oynarız'
 
Çeyrek final, yarı final neden olmasın? Bunlar iyi laflar ama, son 16'dan sonra Beşiktaş'ın rakipleri Avrupa'nın potansiyel en büyük kulüpleri olur. Oralarda olmayı inşallah Allah bize nasip etsin.
 
"Galatasaray'ın UEFA Kupası tesadüf değil"
 
Şampiyonlar Ligi hakikaten zor bir lig. Barcelona, Chelsea, MANU... 500-600 milyon euroluk takımlar kuruyorlar. İmkansız mı? Değil. Galatasaray da Arsenal ile oynadı ve kupayı aldı. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı alması bence tesadüf değildi. Tesadüf olan UEFA Kupası'nın tekrar Türkiye'ye gelmemesi. Bu kupa tekrar Türkiye'ye gelmelidir. İnşallah bunu getirmek bize nasip olur.
 
"Başakşehir neden şampiyon olmasın"
 
Başakşehir çok başarılı, şampiyonluk neden olmasın. Başakşehir'in de, Anadolu'daki diğer kulüplerin de şampiyon olması lazım. Son 30 senede sadece Bursa araya girip şampiyon olmuş. Trabzon'un eski başarılarını elde etmesi lazım. Rekabet ne kadar fazla olursa o kadar izlenir, daha çok oyuncu satarız.
 
"Fenerbahçe'nin toparlanacağını söylemiştim"
 
"Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük camialarından bir tanesi. Tabii ki yarışın içinde olurlar. Bunun zıttını söylemek bize yakışmaz. 3 maç üst üste kazanmadan önce de Fenerbahçe'nin toparlanacağını inanarak söylemiştim"
 
"Galatasaray Terim kararını kendisi verir"
 
"Fatih hoca çok sevdiğimiz bir hocamız. Galatasaray kendi içinde ne yapacağına karar verir. Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum."

Sporx