Futbolculara uyarı: ''Trabzon'u gördünüz''

Futbolculara uyarı: ''Trabzon'u gördünüz''

Galatasaray Yönetimi, teknik heyet ve futbolcuları rehavet konusunda uyardı.

Son yenilgiden ders çıkarmalarını isteyen sarı-kırmızılılar, “Trabzon maçında da kağıt üzerinde favoriydik. Deplasmanda bırakın galibiyeti, golü bile yoktu. Adanaspor karşılaşmasının da kolay olacağını düşünmeyin. Ligde her maç zor” dedi.

Galatasaray’da yönetim, teknik kadro ve futbolcuları Adanaspor konusunda Trabzonspor örneğiyle uyardı.

Türk Telekom Arena’daki Trabzonspor maçı öncesinde Galatasaray’ın karşılaşmayı kolay kazanacağı havasının estirildiğini belirten idareciler Jan Olde Riekerink ile oyuncuları uyararak, “Trabzonspor maçında yine kağıt üzerinde ciddi şekilde favoriydik. Kendine güven elbette önemli ama ligde her maç zor. Bu yüzden Adanaspor maçının da kolay olacağını düşünmeyin. Trabzon’u gördünüz! Maç öncesi, deplasmanda bırakın galibiyeti, golü bile yoktu. Ama gelip bizi sahamızda yendiler. Bundan ders çıkarın” ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı yöneticiler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adanaspor da bu maçla çıkışa geçmek istiyor. Bu yüzden çok motive ve agresif oynayacaklar. Bu sertlik karşısında yılmamalı ve en iyi şekilde mücadele etmeliyiz.”

Medya üstünden uyarı

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink’in önceki günkü basın toplantısında, “Türkiye liginin mücadele gücü çok yüksek. Burada gol atıp, maç kazanmak gerçekten çok zor” sözlerinin arka planında da yine bu uyarıların yattığı ve Hollandalı teknik adamın medya üzerinden futbolcularına yönetimin uyarısını hatırlattığı bildirildi. Hollandalı teknik adamın Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursa maçları öncesinde kayıp istemediği ve futbolcularının çok dikkatli olmaları konusunda uyardığı öğrenildi.

12 yıl sonra yeniden rakip

Süper Lig’den 12 yıl önce düşen Adanaspor, 2003-04 sezonundan sonra ilk kez Galatasaray ile karşılaşacak. Bugüne kadar 42 karşılaşmada karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Cim-Bom’un 21 galibiyeti bulunurken, turuncu-beyazlılar ise 9 kez zafere ulaştı. Adanaspor, Galatasaray ile yaptığı son 13 lig maçını da kazanamadı.

Galatasaray, Adana’da coşkulu bir şekilde karşılandı. Yüzlerce sarı-kırmızılı taraftar futbolculara büyük ilgi gösterirken meşale yakıp tezahüratlar yaptı.

Milliyet