Gökhan Zan'dan derbi yorumu !

Gökhan Zan'dan derbi yorumu !

İki takımın da formasını giyen Gökhan Zan, dev derbi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İngiltere'de staj yapıp, dil eğitimi alan Gökhan Zan, bugünlerde yeni projeler için çalışıyor. Gökhan Zan, Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde dev derbiyi değerlendirdi: "İki kadro arasındaki dengeye bakarsak, Beşiktaş'ın daha üstün olduğunu görürüz. Hem oyun hem kadro hem sistem hem organizasyon hem de istikrar anlayışıyla G.Saray'ın önünde. Yenebilir. Bu kapasiteye sahip. Hoca değişimi, istikrarsızlık, sakatlıklar, Burak Yılmaz'ın gitmesi, yaşanan dalgalanmalar, motivasyonu olumsuz etkiledi.
 
ARMALARI İÇİN OYNAYACAKLAR
 
F.Bahçe maçında iyi oynamadılar ama mücadele ettiler. Benim şahsi düşüncem bu maçta da bütün futbolcular çıkıp 90 dakika kendi armaları, camiaları için doğrusu neyse onu yapacaklar. Ben ona inanıyorum. 'Kimse kimseye F.Bahçe şampiyon olmasın falan' diye yatmaz. Ben bu teorilere bakmıyorum. Bu teorilerin bugüne kadar işlemediğini gördük. Birçok örnekleri var geçmişte. G.Saray'ın Beşiktaş'ı yenecek kapasitesi var mı? Var. Bu ruhu sahaya yansıtır mı? Bugüne kadar yansıtamadı, yansıtır mı bilemiyorum. Beşiktaş'ı avantajlı görüyorum. Beşiktaş oradan alacağı üç puanla şampiyonluğu yüzde 60-70 garantiler. 
 
FENER'İN 4. YILDIZI HAYAL OLUR
 
G.Saray maçında Beşiktaş'ın performansının en üst seviyesine çıkacağını düşünüyorum. Skor ne olur bilemem. Çok iyi organize olmuş Beşiktaş'a karşı organize olmayan bir G.Saray puan alabilir mi? Bilemiyorum. Beşiktaş'ı daha avantajlı görüyorum. F.Bahçe'nin de 4. yıldızı yine hayal olur. G.Saray-F.Bahçe yarışına baktığınız zaman G.Saray bir sonraki seneye de bir adım önde girecektir. Bu futbol, belli olmaz. Dostluk kazansın. Hangi sonuç çıkarsa çıksın, futbol kazansın, hak eden şampiyon olsun."
 
Konyaspor inanılmaz
 
GÖKHAN Zan bu sezon büyük işler başaran Aykut Kocaman ve takımını da kutladı: “Gönül ister ki bu yarışta G.Saray ve Trabzonspor da olsun. Konyaspor’a da bir parantez açıp, kutlamak istiyorum. Taraftarı, hocası çok önemli bir başarı elde etti. Sezon başında burada olacaklarını söylesek kimse inanmazdı. Bu yolda birlikte ilerliyorlar.”
 
Vicdanı rahat olmayan düşünsün
 
"HAMZA Hoca kalacağımı söyledi, sonra telefon edip, Koray'ı oynatacağını söyledi. Ama sadece 8 dakika oynattı. Hani gençlere yatırım yapacaktı."
 
HATAY'DAN YENİ ZAN'LAR ÇIKARTIRIM
 
MEMLEKETİ Hatay'ı her fırsatta ziyaret eden ve yetiştiği şehirde çok sevilen Gökhan Zan, oraya yatırım yapmayı da düşünüyor. Gökhan bu konudaki fikrini de anlattı: "6 ay önce ilk etap kursu tamamladım. İngiltere'de dil eğitimi aldım, Premier Lig'i yakından takip ettim. Antrenman metotlarını öğrendim. Arsenal'ı takip ettim. Gerçekten saha dışı çok daha zor. Birbirinden farklı 30 karakteri yönetmek önemli. Bütün faktörleri göz önüne aldığınızda örnek futbolcu yetiştirmek kolay değil. Hatay'dan yeni Gökhan'lar, İsmail Köybaşı'lar, Selçuk İnan'lar yetiştirmeliyiz. Memlekete de faydalı olmak istiyoruz. Bununla ilgili ne yapabilirim diye projeler geliştiriyorum." 
 
Pereira'yı geç anladılar
 
"BEŞİKTAŞ, derbiyi kayıpsız geçerse sahasında Osmanlıspor maçını da kazanacaktır. Konya'da da kolay kolay şampiyonluğu teslim etmezler. Bir takım şampiyon olacak. Diğerlerini de alkışlayacağız. Kazananın kaybedeni, kaybedenin de kazananı alkışlaması gerekiyor. Beşiktaş'ın özellikle orta saha ve ilerideki oyuncuları müthiş bir organizasyon halindeler. Göze hoş gelen futbol oynuyorlar. Fakat sıkıntıları geride. Atiba olmasa o bölgede çok daha fazla sıkıntı yaşarlar.  Beşiktaş bir adım önde görünse de F.Bahçe'nin ilk yarıda yapamadığını ikinci yarıda yapıyor. Hem Pereira'nın futbolcuları geç anlaması hem de futbolcuların onu geç anlaması nedeniyle ligin sonuna doğru iyi bir FB ortaya çıktı."
 
Yöneticiler de eğitilsin!
 
"BİR çağ atlamamız gerekiyor. Bizler futbolcu ve yöneticiler olarak nasıl eğitiliyorsa, yöneticilerin de eğitilmesi gerekiyor. Bizdeki problem yönetici zihniyeti. Bunu profesyonelleştirmemiz gerekiyor. Adımlar atılıyor. Bizleri maça hazırlayan yönetici demeçleri sıkıntı yaratıyor. Zihinsel olarak futbolun dışına çıkıyorlar. Onlar da eğitilmeli."
 
Hocama küfür etmedim
 
"Yedek kaldığım zaman elimi-kolumu başka futbolcular gibi sallamadım. Hocama küfretmedim. Her zaman Metin Oktay ruhuyla sahaya çıkmış ve o ruhu sahaya yansıtmışım. İyi ya da kötüyüm. Bu tartışılır. Yabancıları sırtımızda taşıyoruz. Yerlileri eziyoruz. İşte bunu hazmedemiyorum."

Akşam