Grosskreutz çok iddialı

Grosskreutz çok iddialı

Alman yıldız, “Türk taraftarlar bana çok yardımcı oldular. Galatasaray taraftarına büyük bir patlama yapacağımın sözünü veriyorum” dedi.

Ocak ayına kadar yeni takımından ayrı kalmayı dert etmediğini belirten Alman yıldız, “Türk taraftarlar bana çok yardımcı oldular. Galatasaray taraftarına büyük bir patlama yapacağımın sözünü veriyorum” dedi.

Galatasaray’ın, transferin son gününde, hatta son saniyelerinde kadrosuna kattığı, ancak FIFA’ya gönderilen imzasız evraklar nedeniyle transferine resmiyet kazandıramadığı Kevin Grosskreutz, bu durumu kafasına takmıyor.

Ülkesinin medyasına konuşan 27 yaşındaki futbolcu, “Üç buçuk ay futbol oynamamak zor olacaktır. Ancak yeni takımıma yardım etmek için elimden geleni yapacağım. Yeniden futbol oynamak ve keyif almak istiyorum. Galatasaray beni gerçekten çok istedi. Transferim için her şeyi yaptılar” ifadesini kullandı. Hayatı boyunca Dortmund’da yaşadığını hatırlatan Grosskreutz, “Buradan ilk ayrılışım. İstanbul hakkında birçok şey duydum. Özellikle de yoğun trafiği hakkında. Türkiye’deki yaşamı, kültürü öğrenmek istiyorum. Oradaki insanların dürüst ve açık sözlü olduklarını biliyorum” diye konuştu.

‘Mesajlar beni şaşırttı’

Transferi süresince Podolski’den birçok mesaj aldığını da belirten Grosskreutz, “Buradan tanıdığım birinin olması tabii ki bir avantaj. Bana her gün sesli mesaj gönderdi. Bunların birçoğu biraz saçmaydı. Podolski ile iyi anlaşacağız. Galatasaray’da çok mutlu ve benim alışmama yardımcı olacaktır” açıklamasını yaptı. Taraftarın kendisine verdiği desteğe teşekkür eden tecrübeli futbolcu, “Bu durum onlar için de can sıkıcı. Ama Türk taraftarlardan moralimi yerine getirecek mesajlar almak beni şaşırttı. Bu süreçte bana çok yardımcı oldular. Galatasaray taraftarına elimden geldiğince büyük bir patlama yapacağımın sözünü vermek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Ocak öncesi mümkün değil’

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Galatasaray FIFA ve CAS nezdinde başvurular yapıp, Grosskreutz’a lisans çıkarmaya çalışacak. Ancak hukukçular,     Sarı-Kırmızılı kulübün işinin çok zor olduğunu belirtiyor. Spor hukukçularına göre FIFA’nın bu konuda emsal bir kararı yok ve bu tür konularda kesinlikle geri adım atan bir kuruluş değil. Sarı-Kırmızılı kulübün ise henüz resmi başvuruda bulunmadığı ifade edildi.

Fanatik