Jason Denayer'in aklı karışık

Jason Denayer'in aklı karışık

Galatasaray'ın dün İstanbul'a getirdiği 20 yaşındaki Belçikalı stoper Jason Denayer'i, Marsilya da kadrosuna katmaya çalışıyor.

Bonservisi Manchester City’de bulunan Jason Denayer’in Fransızca konuşabildiği için Marsilya’ya da sıcak baktığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı yönetim bugün yapılacak kritik görüşmede Hamza Hamzaoğlu’nun istediği genç futbolcuyla anlaşma zemini arayacak.

Uzun süredir savunmasına takviye yapmak isteyen Galatasaray’ın resmi teklif götürdüğü Belçikalı stoper Jason Denayer dün akşam İstanbul’a geldi.

Manchester City’de top koşturan 20 yaşındaki Denayer, menajeri ve babasıyla beraber İngiltere’den İstanbul’a gelirken, ikiliyi sarı-kırmızılı kulüpten bir yetkilinin karşılamaması dikkat çekti. Geçen sezon İskoç ekibi Celtic’te kiralık olarak forma giyen Belçikalı futbolcu, Galatasaray’ın, Osmanlıspor ile oynadığı maçı da Türk Telekom Arena’da izledi.

Galatasaray’ın büyük bir kulüp olduğunu dile getiren Denayer, “Burada olmak güzel. Maçı izlemek istedim” dedi. Genç futbolcu, transfer görüşmelerinin sonuçlanıp sonuçlanmadığı yönündeki soruya ise “Henüz sonuçlanmadı” cevabını verdi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Denayer kendisini bekleyen özel araçla havalimanından ayrıldı.

Galatasaray’ın kiralık olarak kadrosuna katmak istediği genç stoper ile görüşmenin bugün yapılacağı belirtildi. Fransız ekibi Marsilya’nın da kadrosuna katmak istediği Jason Denayer’in kafasının karışık olduğu öğrenildi.

Fransızca konuşabildiği için Marsilya’ya sıcak bakan Denayer’i ikna etmek için Galatasaray’ın, Fransız ekibinin önerdiği paradan daha fazlasını vermeye sıcak baktığı vurgulandı. Manchester City’nin başarılı futbolcuyu satış opsiyonu ile bırakmak istemediği ve sadece kiralık olarak gitmesine izin verdiği de belirlendi.

Jason Denayer’in kiralama ücretinin 1 milyon euro olduğu, Belçikalı oyuncunun toplam 1 sezonluk maliyetinin ise 1.5 milyon euroya yaklaştığı belirtildi.