Kadıköy'de derbi klasiği ! Zirve Fenerbahçe'nin

Kadıköy'de derbi klasiği ! Zirve Fenerbahçe'nin

Süper Lig'de Fenerbahçe, üstün oynadığı mücadelede Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 23. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'nda oynanan dev mücadelede Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 3. dakikada Volkan Şen ve 82. dakikada Luis Nani'nin attığı gollerle 2-0 mağlup etti.
 
Bu sonucun ardından ligde Fenerbahçe 53 puanla liderliğe yükselirken, bir maçı eksik Beşiktaş 51 puanda kalarak 2. sıraya geriledi. Öte yandan sezonun ilk yarısındaki derbiyi deplasmanda 3-2 kaybeden Fenerbahçe, 2-0'lık galibiyetle ikili averajı da eline geçirdi.

İLK YARI

Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın karşı karşıya geldiği maça Fenerbahçe, golle başladı. 3. dakikada sol çaprazda kazanılan serbest vuruşta, Caner Erkin'in güzel pasında Volkan Şen, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Sarı-lacivertliler, baskısını sürdürerek ikinci golü aradı. Sağ kanadı iyi kullanarak hızlı çıkan Fenerbahçe, Volkan Şen ile üst üste pozisyonlar buldu ancak ikinci golü atmakta başarılı olamadı. Ev sahibi ekipte golü atan Volkan Şen, takımı adına en etkili isim oldu. Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 3. dakikasında Volkan Şen'in golüyle 1-0 yenik duruma düşen Beşiktaş, rakibinin baskısı karşısında savunmada zorlandı. Organize olmakta zorlanan siyah-beyazlı ekip, özellikle İsmail Köybaşı'nın görev yaptığı savunmanın solunda açıklar verdi. Quaresma ile iki kez tehlike oluşturan Beşiktaş, kalesinde üst üste tehlikeleri savuşturmaya çalıştığı ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

3. dakikada Fenerbahçe, sol çaprazda kazandığı serbest vuruşta üstünlük golünü buldu. Caner Erkin'in ortasında ceza alanı içinde sağ çaprazda boş pozisyonda topla buluşan Volkan Şen, meşin yuvarlağı güzel bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0
22. dakikada Fenerbahçe bir kez daha etkili geldi. Sağ kanatta Alper Potuk'un başlattığı atakta Van Persie ve Diego'nun ardından son olarak topla buluşan Volkan Şen'in ceza alanı içinde sol çaprazda şutunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.
24. dakikada sarı-lacivertli ekip, Volkan Şen ile yine tehlikeli geldi. Orta sahada kazanılan serbest vuruşun ardından ceza alanı içinde topla buluşan Volkan Şen'in vurmakta geciktiği meşin yuvarlağı, kaleci Tolga Zengin yatarak kontrol etti.
26. dakikada Beşiktaş, ilk tehlikeli atağını Quaresma ile değerlendiremedi. Ani gelişen atakta soldan topla gelen Gomez, ceza yayı içinde Quaresma'yı gördü. Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Quaresma, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.
32. dakikada Mehmet Topal'ın geliştirdiği ani atakta, sol kanatta topla buluşan Volkan Şen, ceza alanı içinde hareketlenen Diego'yu gördü. Bu oyuncunun son çizgide, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda altıpasta İsmail Köybaşı, meşin yuvarlağı kafayla kornere gönderdi.
33. dakikada Caner Erkin'in sağdan kullandığı korner atışında ön direkte Kjaer'in kafa vuruşunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
39. dakikada Beşiktaş'ın ani atağında sağ kanattan ceza alanına giren Quaresma'nın ceza alanı içinde vuruşunda, Volkan Demirel meşin yuvarlağı tokatladı. Ceza alanı içinde topu yakalayan Gomez'in vuramadığı topu savunma uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Fenerbahçe, ikinci yarıya daha kontrollü bir oyunla başladı. Rakibin baskısı karşısında kalesinde pozisyonlar veren sarı-lacivertli ekipte kaleci Volkan Demirel, başarılı kurtarışlarıyla rakip oyunculara izin vermedi. Ev sahibi takım, ilk yarıya göre bu devrede hücumda fazla gözükmese de 82. dakikada Nani'nin ayağından ikinci golü buldu. Fenerbahçe, son bölümde rahat bir oyun sergileyerek karşılaşmayı 2-0 kazandı.

İkinci yarıya organize başlayan Beşiktaş, 51. dakikada Marcelo'nun kafa vuruşunda etkili oldu ancak yan direğe çarpan top auta gitti. Beraberlik için yüklenen siyah-beyazlı takım, üst üste ürettiği pozisyonlarda kaleci Volkan Demirel'i geçemedi. Beşiktaş, 82. dakikada Delgado'nun hatasında Nani'nin golüne engel olamayınca 2-0 geriye düştü. Oyundan kopan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

48. dakikada Gökhan Töre'nin pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Sosa'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
51. dakikada Gökhan Töre'nin sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Marcelo'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.
56. dakikada Beşiktaş, bir kez daha etkili geldi. Quaresma'nın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Gomez'in sert şutunda, Volkan Demirel meşin yuvarlağı tokatladı. Sağdan atağı sürdüren Gomez'in ortasında arka direkte topla buluşan İsmail Köybaşı'nın gelişine vuruşunda, Volkan başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı kornere çeldi.
57. dakikada Beck'in uzun pasında savunmanın arkasında ceza alanı içinde topla buluşan Marcelo, meşin yuvarlağı yanındaki Hutchinson'a bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Volkan Demirel'in önlediği topu Alves, kornere gönderdi.
64. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie, meşin yuvarlağı Nani'nin önüne bıraktı. Bu oyuncu, kötü bir vuruşla topu auta attı.
82. dakikada Delgado'nun hatasında topu alan Ozan Tufan, sağdan ceza alanına girdiği anda meşin yuvarlağı altıpasta müsait durumda bulunan Nani'ye gönderdi. Portekizli oyuncu, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0
88. dakikada Quaresma'nın sağda şık ortasında altıpasın önünde topla buluşan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.
90+4. dakikada Quaresma, bu sefer soldan güzel bir ortayla takımının pozisyon bulmasını sağladı. Altıpasta Gomez'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Ülker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Diego (Dk. 61 Ozan Tufan), Alper Potuk (Dk. 61 Nani), Volkan Şen (Dk. 78 Hasan Ali Kaldırım), Van Persie
Teknik Direktör: Vitor Pereira

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Cenk Tosun), Quaresma, Sosa, Olcay Şahan (Dk. 46 Gökhan Töre), Gomez
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 3 Volkan Şen, Dk. 82 Luis Nani (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 12 Bruno Alves, Dk. 20 Caner Erkin, Dk. 66 Volkan Şen, Dk. 79 Luis Nani (Fenerbahçe); Dk. 20 Ricardo Quaresma, Dk. 66 Jose Sosa (Beşiktaş)

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

*** FENERBAHÇE CEPHESİ ***

Vitor Pereira'dan 4 değişiklik


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ile yaptıkları derbi maçta, takımında 4 değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Portekizli teknik adam, Lokomotiv Moskova maçında oynattığı kaleci Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Luis Nani ve Ozan Tufan'ı yedek kulübesinde oturttu. Pereira, bu oyuncuların yerine kaleci Volkan Demirel, Caner Erkin, Alper Potuk ve Diego Ribas'a görev verdi. Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Caner Erkin oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ve Josef de Souza görev alırken, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk oynadı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkası olarak Diego Ribas, ileri uçta ise Robin van Persie forma şansı buldu.

Luis Nani 2. kez yedek kulübesinde

Fenerbahçe'de Portekizli futbolcu Luis Nani, bu sezon ikinci kez yedek kulübesinde oturdu. Bu sezon takımın en fazla süre alan isimlerinden biri olan Nani, Süper Lig'de 11. haftadaki Torku Konyaspor maçından sonra ilk kez yedekler arasında kaldı. Portekizli futbolcu, derbiye kadar bu sezon kadroda yer aldığı 18 maçın 17'sinde ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Ligin 10. haftasında oynanan Osmanlıspor maçında kadroya giremeyen Nani, 17. haftadaki Medicana Sivasspor karşılaşmasında ise cezası nedeniyle oynayamamıştı. Nani, Avrupa'da ise cezası nedeniyle kadroda olmadığı Celtic maçı dışında, oynanan 11 karşılaşmanın tamamında ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

İlk 11 son ana kadar netleşmedi

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın durumu nedeniyle maç anına kadar kadro netleşmedi. Gökhan ve Mehmet, maçtan önce ısınmaya çıkarak kendilerini denedi. İki futbolcunun sorun yaşaması ihtimali üzerine Pereira, 20 kişilik maç kadrosu belirledi ve Ozan Tufan ile Şener Özbayraklı da ısınmak için sahaya çıktı. Isınmada sorun yaşamayan Gökhan ve Mehmet, ilk 11 kişilik kadroda yer aldı. Fenerbahçe'nin iki milli futbolcusu ağrılarına rağmen derbide oynadı. Kaburgasında kırık bulunan Gökhan ile adalesinde sakatlık yaşayan Mehmet Topal, karşılaşmaya özel bandaj ve ağrı kesici iğne olarak çıktı.

Forvetteki tercih yine Robin van Persie

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, forvetteki tercihini yine Hollandalı golcüden yana kullandı. Geçen hafta Bursaspor maçında yedek bırakıldıktan sonra Lokomotiv Moskova karşısında 90 dakika sahada kalan Van Persie, Portekizli teknik adamın yine forvetteki tercihi oldu. Takımın ligdeki en golcü ismi Jose Fernandao ise yedek kaldı.

Alper Potuk 7 maç sonra ilk 11'de

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, Süper Lig'de 7 maç sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Nani'nin yerine sahaya çıkan Alper, en son ligin 15. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de yer almıştı.

Fenerbahçe'de iki sakat

Fenerbahçe'de sakatlıkları süren Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, siyah-beyazlı takım karşısında sahada yer almadı. Sakatlığı düzelen Raul Meireles ise hazır olmadığı gerekçesiyle kadroya dahil edilmedi.

Tribünler doldu

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Ülker Stadı'nın tribünlerinin tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına destek verdiler. Sarı-lacivertli taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan takımlarının başarısını da kutladı. Taraftarlar, yarı final oynanılan 2012-2013 sezonundaki tezahüratı bu sezona uyarladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, "Simon Kjaer, Gökhan Gönül'le, orta saha Luis Nani'yle, ileride Van Persie'yle gidiyoruz İsviçre'ye" tezahüratıyla, İsviçre'nin Basel şehrinde oynanacak UEFA Avrupa Ligi finali için göndermede bulundu. Öte yandan, karşılaşmayı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic de stattan izledi.

Cüneyt Çakır'ın 19. derbisi

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Türkiye'de kariyerinde 19. kez derbi maçı yönetti. Şampiyonluk yolundaki kritik Fenerbahçe-Beşiktaş maçında düdük çalan Çakır, daha önce 16 lig ve 2 kez de Türkiye Kupası'nda oynanan derbi maçlarda görev aldı. Çakır, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbilerde ise 4. kez görevlendirildi. Bu müsabakalarda Fenerbahçe bir galibiyet alırken, 2 maç da berabere sona erdi. Çakır, bu sezon ise ilk kez bir derbi maça çıktı.

Alex'den destek mesajı

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex de Souza, derbi öncesi sarı-lacivertli takıma başarılar diledi. Alex, sosyal medya hesabından, Beşiktaş'a attığı bir golün fotoğrafını ve "Başarılar Fenerbahçem" mesajını paylaştı. Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktığı bütün Beşiktaş derbilerinde gol atan Moussa Sow da derbiyi unutmadı. Sow, Beşiktaş'a gol attığı bir videoyu sosyal medyada paylaşarak "Günaydın Fenerbahçe" mesajı yayımladı.

Fenerbahçe, Diyarbakırlı çocukları misafir etti

Fenerbahçe Kulübü, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen çocukları derbi maçta misafir etti. Daha önce İstanbul'u görmemiş 8-10 yaş grubundaki çocuklar, sarı-lacivertli kulübün bir grup kongresi üyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Fenerbahçe-Beşiktaş maçını Ülker Stadı'nda izleme şansı buldu.

*** BEŞİKTAŞ CEPHESİ ***

Şenol Güneş'ten aynı kadro

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği ile yapılan maçın 11'inde değişiklik yapmadı. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de son oynadığı ve 1-0 kazandığı Gençlerbirliği müsabakasının kadrosunu Fenerbahçe karşısında da sahaya sürdü. Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Alexis Delgado, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı. Beşiktaş'ta Ukraynalı kaleci Denys Boyko'nun yanı sıra Dusko Tosic, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, Tolgay Arslan, Gökhan Töre ve Cenk Tosun yedek soyundu. Kerim Frei, Veli Kavlak ile Mustafa Pektemek ise derbinin kadrosuna alınmadı.

Delgado ve Marcelo'nun ilk derbisi

Beşiktaşlı futbolcular Alexis Delgado ve Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı savunma oyuncuları, Türkiye'deki kariyerlerinde ilk derbi mücadelesine Fenerbahçe karşısında çıktı. İki futbolcu, resmi maçlarda üçüncü kez bir arada görev yaptı. Beşiktaş'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı bir diğer isim olan Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko ise Tolga Zengin'in arkasında yedek bekledi.

Ricardo Quaresma bin 397 gün sonra

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, Fenerbahçe'ye karşı bin 397 gün sonra forma giydi. Sarı-lacivertlilerle sezonun ilk yarısında oynanan maçta yedek kulübesinde oturan ve oyuna girme şansı bulamayan 32 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'ye karşı bin 397 gün sonra sahaya çıktı. Beşiktaş'taki ilk döneminde 10 derbiye çıkan Quaresma, Fenerbahçe'ye karşı son olarak 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 3 Mayıs 2012'de oynanan ve siyah-beyazlıların 1-0 kazandığı karşılaşmada görev yapmıştı.

Gökhan Töre yedek kulübesinde

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Fenerbahçe derbisinde yedekler arasında oturdu. Sol ayak bileğindeki sakatlık sebebiyle Süper Lig'in 22. haftasında Gençlerbirliği'yle yapılan mücadelede 18 kişilik maç kadrosunda yer almayan 24 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe karşısında da kenarda şans bekledi. Gökhan Töre, ligin geride kalan bölümünde 17 karşılaşmada forma giyip, 4 kez fileleri havalandırdı.

Geniş güvenlik önlemleri

Beşiktaş kafilesini taşıyan takım otobüsü, karşılaşmadan önce stada geniş güvenlik önlemleri altında geldi. Kamp yaptığı Ataşehir'deki otelden kalabalık bir taraftar grubunun uğurladığı siyah-beyazlı ekip, polis eskortu eşliğinde stada giriş yaptı. Bu arada, Beşiktaş taraftarlarının Ataşehir'deki uğurlama sırasında, üzerinde vefat eden kulüp onursal başkanı Süleyman Seba'nın fotoğrafının yer aldığı ve "İnanın çocuklar" yazılı pankart açmaları dikkati çekti.

Demba Ba'dan destek mesajı

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Demba Ba, derbi öncesi siyah-beyazlı takıma destek mesajı gönderdi. Senegalli futbolcu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre'nin, Galatasaray derbisinde attığı golün ardından yaptığı sevinç gösterisinin bir benzerinde bulunarak, "Kartal gol gol gol... Beşiktaş geliyor. Seni çok seviyorum Beşiktaş. Seni çok seviyorum Türkiye" paylaşımında bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar, Demba Ba'nın bu paylaşımına büyük ilgi gösterdi.

Fikret Orman da statta izledi

Fenerbahçe ile yapılan derbi mücadelesini, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da statta izledi.Karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala, siyah-beyazlı yöneticilerle Kadıköy'e gelen Orman, protokol tribünündeki yerini aldı.

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Maçta son düdük çalıyor. Derbide gülen taraf 2-0'lık skorla Fenerbahçe oluyor. Bu skorla Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükseliyor.

90. DK: Beşiktaş son saniyede mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Ricardo Quaresma'nın sağ ayağının dışıyla altı pas içine gönderdiği ortasına Mario Gomez vuruşunu yapıyor ancak top kale üzerinden dışarıya çıkıyor.

88. DK: Rakip ceza alanı sağ yan çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği şık ortasına müsait pozisyonda Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top direk dibinden oyun alanını terk ediyor.

85. DK: Atiba Hutchinson'ın pasıyla rakip ceza alanı dışında topla buluşan Mario Gomez'in dönerek yaptığı yerden vuruşta kaleci Volkan Demirel topa sahip oluyor.

83. DK: Beşiktaş takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oğuzhan Özyakup oyun alanının kenarına gelirken, yerine giren isim Cenk Tosun oluyor.

82. DK: Golde asisti yapan oyuncu Ozan Tufan oluyor.

82. DK: GOOOLL!!! Nani'nin golüyle fark 2'ye çıkıyor. Rakibi Alexis Delgado'dan kazandığıu top sonrası sol kanattan ceza alanına giriş yapan Ozan Tufan, müsait pozisyondaki arkadaşı Nani'ye pasını aktartıyor. Nani, sağ ayağıyla yaptığı tek vuruşla topu ağlarla buluşturuyor. Bu golle durum şimdi 2-0.

80. DK: Josef De Souza'nın yerden pasıyla rakip ceza alanı dışında topla buluşan Robin Van Persie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

80. DK: Oğuzhan Özyakup'un pasıyla rakip yarı alanda topla buluşmak isteyen Gökhan Töre için yan hakemin ofsayt bayrağı kalkıyor.

79. DK: Beşiktaş ceza alanının sol yan çizgisi üzerinde topa sahip olan İsmail Köybaşı rakibi Nani tarafından düşürülünce hakem oyunu durduruyor. Bu müdahale sonrası Nani sarı kart görüyor.

78. DK: Fenerbahçe takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Maçtaki tek golü atan isim Volkan Şen oyundan çıkarken, yerine giren isim Hasan Ali Kaldırım oluyor.

76. DK: Volkan Şen'in sahada süren tedavisi sebebiyle oyun bu dakikalarda duraklıyor.

74. DK: Andreas Beck'in sağ kanattan ceza alanına yerden gönderdiği ortasında Ricardo Quaresma'dan seken top, kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

71. DK: Beşiktaş takımı tarafından kullanılan köşe vuruşu sırasında Alexis Delgado'nun rakibi Mehmet Topal'a yaptığı müdahale sonrası hakem faule hükmediyor.

68. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Gökhan Töre'nin ceza alanına gönderdiği ortasını Fenerbahçe savunması kafayla karşılayarak topu tehlikeli bölgenin dışına gönderiyor.

66. DK: Beşiktaş takımı lehine çalınan faul sonrası Volkan Şen ile Jose Sosa arasında tartışma yaşanıyor. Tartışma sonrası hakem Cüneyt Çakır her iki oyuncuya da sarı kartını gösteriyor.

64. DK: Gökhan Gönül'ün ceza alanına gönderdiği yerden ortasını Robin Van Persie tek pasla Nani'ye ulaştırıyor. Nani'nin rakip ceza alanı içerisinde sağ çağrazdan kaleye gönderdiği şutunda top yan ağlara takılıyor.

63. DK: Atak yönü sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Nani'nin, ön direğe kestiği ortasına Robin Van Persie kafa vuruşunu yapıyor ancak iyi yer tutan kaleci Tolga Zengin topun sahibi oluyor.

61. DK: Fenerbahçe takımında bir oyuncu değişikliği daha gerçekleşiyor. Alper Potuk oyun alanının kenarına gelirken, yerine dahil olan isim Nani oluyor.

61. DK: Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Diego oyundan çıkarken, yerine giren isim Ozan Tufan oluyor.

58. DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Andreas Beck'in rakip ceza alanına doldurduğu top, Marcelo Guedes'den sekerek Atiba Hutchinson'da kalıyor. Atiba'nın müsait pozisyonda kaleye gönderdiği şutunda kaleci Volkan Demirel, açıyı da daraltarak golü önlüyor.

57. DK: Ricardo Quaresma'nın pasıyla rakip ceza alanı içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mario Gomez'in sert şutunu kaleci Volkan Demirel güçlükle çeliyor.

53. DK: Beşiktaş ceza alanının hemen önünde Caner Erkin, rakibi Alexis Delgado'dan topu kazanmak isterken ayağını fazla kaldırınca Cüneyt Çakır endirekt serbest vuruşa hükmediyor.

52. DK: Kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Gökhan Töre'nin ceza alanına gönderdiği ortasına, rakip savunma arasından iyi yükselen Marcelo Guedes kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan direğe de çarparak oyun alanını terk ediyor.

51. DK: Sağ kanattan Andreas Beck'in ceza alanına yerden gönderdiği ortasını Fenerbahçe savunmasında karşılayan isim Mehmet Topal oluyor.

48. DK: Gökhan Töre'nin pasıyla rakip ceza alanı içerisinde, altı pasın hemen gerisinde topla buluşan Jose Sosa'nın müsait pozisyonda sol ayağıyla yaptığı vuruşta top kaleyi bulmuyor.

47. DK: Kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Gökhan Töre'nin ön direğe kestiği ortayı Fenerbahçe savunmasında kafayla karşılayan isim Van Persie oluyor.

46. DK: Beşiktaş takımı ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Olcay Şahan oyundan çıkarken, yerine giren isim Gökhan Töre oluyor.

46. DK: İkinci yarı Fenerbahçe takımının santra vuruşuyla başlıyor.


45. DK: İlk yarıdaki son düdük çalıyor. İlk devreyi Fenerbahçe 1-0 önde geçiyor.

45. DK: Hakem Cüneyt Çakır ilk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediyor.

41. DK: Robin Van Persie'nin kafayla indirdiği topa rakip ceza alanı dışında sağ çaprazda sahip olan Diego'nun kaleye göndermek istediği şutunda top, Beşiktaş savunmasına takılıyor.

39. DK: Diego'nun pasıyla rakip ceza alanı ön çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Robin Van Persie'nin sağ ayağıyla kaleye göndermek istediği şutunda top, Beşiktaş savunmasında Marcelo Guedes'e takılıyor.

34. DK: Atak yönü sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Caner Erkin'in ön direğe kestiği ortasına Simon Kjaer kafa vuruşunu yapıyor. Yakın direğe ulaşan topu Beşiktaş savunmasında kafayla karşılayan isim Oğuzhan Özyakup oluyor.

31. DK: Rakip savunmadan seken topu ceza alanı dışında, kaleyi cepheden gören bir noktada sahip olan Gökhan Gönül'ün sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda kaleci Tolga Zengin zorlanmadan topun sahibi oluyor.

30. DK: Maçın ilk yarım saatlik bölümünde Beşiktaş rakibine göre daha fazla topa sahip olan taraf konumunda bulunuyor.

26. DK: Beşiktaş mutlak gol pozisyonundan yararlanamıyor. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Mario Gomez'in pasıyla rakip ceza alanı girişinde topla buluşan Ricardo Quaresma, kaleciyle karşı karşıya kalıyor.Quaresma'nın sağ ayağıyla yaptığı yerden vuruşta top yandan oyun alanını terk ediyor.

23. DK: Atak yönü sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Caner Erkin'in ön direğe kestiği ortayı Beşiktaş savunmasında karşılayan isim Andreas Beck oluyor.

22. DK: Diego'nun pasıyla rakip ceza alanı içerisinde sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen'in kaleye göndermek istediği şutunda top, Beşiktaş savunmasında Marcelo Guedes'e çarparak oyun alanını terk ediyor.

20. DK: Orta sahanın taç çizgisine yakın bölümünde Ricardo Quaresma rakibi Caner Erkin'e yaptığı müdahale sonrası oyun duruyor. Faul kararı sonrası hakeme itirazlarda bulunan her iki oyuncu hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

17. DK: Rakip ceza alanı sol yan çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Volkan Şen'in arka direğe kestiği ortası hiçbir takım arkadaşına ulaşmayınca, top doğrudan oyun alanını terk ediyor.

15. DK: Jose Sosa'nın pasıyla Ricardo Quaresma rakip ceza alanı içerisinde sağ çaprazda topla buluşmak istiyor ancak kalesini zamanında terk eden Volkan Demirel, Quaresma'dan önce topun sahibi oluyor.

14. DK: Rakip yarı alanın ilk metrelerinden kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Diego'nun ceza alanına havalandırdığı top, kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

11. DK: Andreas Beck'in taç atışı sonrası rakip yarı alanda topla buluşmak isteyen Ricardo Quaresma, rakibi Bruno Alves tarafından forması çekilince yerde kalıyor. Bu pozisyon sonrası Bruno Alves sarı kart görüyor.

10. DK: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun rakip ceza alanına kestiği sert ortayı Beşiktaş savunmasında kafayla karşılayan isim Atiba Hutchinson oluyor.

9. DK: Fenerbahçe takımının atak yönü sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sırasında Robin Van Persie rakibi Alexis Delgado'ya faul yapınca hakem oyunu durduruyor.

5. DK: Rakip ceza alanı sol yan çizgisine yakın bir noktadan Olcay Şahan'ın kale ağzına gönderdiği topu, Fenerbahçe savunmasında Bruno Alves kafayla karşılayan isim oluyor.

5. DK: Diego'nun pasıyla rakip yarı alanda taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Alper Potuk için ofsayt bayrağı kalkıyor.

3. DK: Golde asisti yapan oyuncu Caner Erkin oluyor.

3. DK: GOOOLL!!! Volkan Şen'in golüyle Fenerbahçe 1-0 öne geçiyor. Rakip ceza alanı dışında, sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Caner Erkin'in ceza sahası arka alanına gönderdiği ortaya Volkan Şen, top yere inmeden sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor.

2. DK: Beşiktaş ceza alanına yakın bir noktada İsmail Köybaşı'nın rakibi Alper Potuk'a yaptığı müdahale sonrası hakem Cüneyt Çakır faule hükmediyor.

1. DK: Karşılaşma Beşiktaş'ın santra vuruşuyla başlıyor.

- Konuk ekip Beşiktaş'ta ise sakatlığı bulunan kaleci Veysel Sapan'ın yanı sıra sezonu kapatan Luiz Rhodolfo ve Eslem Öztürk bugün takımlarının kadrosunda yer almayan oyuncular.

- Karşılaşma öncesi ev sahibi takımda sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba, Raul Meireles, Lazar Markovic bugün takımları adına sahada yer alamayacak olan isimler.

- Beşiktaş'ta ise hem takımın hem de Spor Toto Süper Lig'in en golcü oyuncusu 16 golle Mario Gomez.

- Ligde geride kalan 22 hafta sonunda, bugün maça yedek kulübesinde başlayacak olan 10 gollü Fernandao, Fenerbahçe takımın en çok gol atan ismi konumunda bulunuyor.

- Ligin ilk devresinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2'lik galibiyeti ile sonuçlanmıştı.

- İki ekip bugüne dek 339 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 128'ini Fenerbahçe, 123'ünü ise Beşiktaş kazandı. Taraflar 88 karşılaşmada ise yenişemedi.

- Geride kalan 22 hafta sonunda Fenerbahçe; 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile haftayı 2.sırada geçti. Konuk ekip Beşiktaş ise; 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ligde 1 maç eksiği ile liderlik koltuğunda oturuyor.

- Ülker Stadyumu'nda saat 20:00'de başlayacak olan mücadelede hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 23.hafta kapanış mücadelesinde Fenerbahçe evinde Beşiktaş'ı ağırlıyor.


FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Kjaer, Caner, Josef, Mehmet Topal, Diego, Alper, Volkan Şen, van Persie

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Alexis, Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Quaresma, Olcay, Gomez


MAÇ ÖNCESİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



Fenerbahçe ile Beşiktaş bugün Süper Lig’in en kritik 90 dakikasında karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertlilerde iç saha üstünlüğü ön planda. Ligde evinde yenilgisi bulunmayan Kanarya, 11 maçın 9’unu kazandı, 2 beraberlik yaşadı. M.Topal ve Gökhan’ın hafif sakatlıklarına rağmen oynamaları bekleniyor. Forvette, Robin van Persie’nin ilk 11’de olması bekleniyor. Fenerbahçe’de Volkan Demirel, Alves, Caner, Diego, Alper ve Markovic sarı kart sınırında.

Beşiktaş ise Fenerbahçe’nin aksine deplasmanların yenilgisiz tek takımı. Dış sahada oynadığı 9 maçın 2’sinde berabere kalıp geri kalanları kazanan siyah-beyazlılar bu seriyi Kadıköy’de de sürdürmek amacında. Bir maç eksiği ile lider durumdaki Beşiktaş’ta Gökhan Töre’nin yedek soyunması bekleniyor. Takımdaki tek sakat Rhodolfo. Kartal’da Gomez, Beck ve İsmail ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe evindeki büyük üstünlüğe, Beşiktaş deplasman grafiğine güveniyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20:00'de başlayacak karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır. Fenerbahçe'de Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'ün ağrıları devam ediyor, son durumları maç saatinde belli olacak.

DEV KARŞILAŞMANIN CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...

FENERBAHÇE’YE KÖTÜ HABER

Fenerbahçe’de Mehmet Topal ve Gökhan Gönül’ün ağrıları devam ediyor. Kulüp doktorları ve sağlık heyeti futbolcuların tedavisi için yoğun şekilde uğraşıyor. İki futbolcunun da son durumu maç saati belli olacak.

MUHTEMEL 11’LER

FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, M. Topal, Josef, Nani, Diego, Volkan Şen, Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

BEŞİKTAŞ

Tolga, Beck, Alexis, Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Quaresma, Gomez
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş