Karabükspor Süper Lig’e yükseldi !

Karabükspor Süper Lig’e yükseldi !

Alanyaspor'un 2 dakikada 2 yediği maçta sahadan 1 puanla ayrılınca, Göztepe'yi mağlup eden Karabükspor adını Spor Toto Süper Lig'e yazdırdı.

PTT 1. Lig’in 34. ve son hafta maçında deplasmanda Göztepe’yi Zenke ve Murat’ın golleriyle 2-1 yenen Karadeniz ekibi, Multigroup Alanyaspor’un Giresunspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalması sonrasında Süper Lig’e yükseldi. Daha önce de Adanaspor Süper Lig’e yükselmişti.

Haftaya 59 puanla üçüncü sırada giren Kardemir Karabükspor, geriye düştüğü Göztepe deplasmanında 2-1 galip geldi. Karadeniz ekibi, 60 puanlı Multigroup Alanyaspor’un Giresunspor ile 2-2 berabere kalmasının ardından Adanaspor’dan sonra Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu.

Teknik direktör Yücel İldiz ile mutlu sona ulaşan Kardemir Karabükspor’a galibiyeti ve Süper Lig biletini getiren golleri 35. dakikada Simon Zenke ve 52. dakikada da Murat Akın kaydetti. Göztepe’nin tek sayısı ise 18. dakikada Gökhan Karadeniz’den geldi.

Bu sonuçla puanını 62’ye çıkaran Kardemir Karabükspor, adını yeniden Süper Lig’e yazdırdı.

Sezona teknik direktör Hüseyin Kalpar ile başlayan, ardından yoluna Elvir Balic ile devam eden Kardemir Karabükspor, eski teknik adamı Yücel İldiz ile büyük bir başarıya imza attı.

SÜPER LİG’E ÇIKANLAR: Adanaspor, Karabükspor

PLAY-OFF’A KALANLAR: Alanyaspor-Elazığspor, Adana Demirspor-Balıkesirspor

LİGE VEDA EDENLER: 1461 Trabzon, Erciyesspor, Karşıyaka