Mario Gomez fırtınası sürüyor

Mario Gomez fırtınası sürüyor

Vodafone Arena’da ilk golü atarak tarihe geçen Mario Gomez, Beşiktaş’taki başarılarına bir yenisini ekledi.

Kartal’ın sezon başında Fiorentina’dan kadrosuna kattığı Alman yıldız, Bursaspor maçında duble yaparak gol sayısını 21’e çıkarırken, kariyerindeki son 3 sezonda ilk kez 20 gol barajını aştı.

Bayern Münih forması giydiği 2011-2012 sezonunda kariyerinin en gollü sezonlarından birini geçiren ve rakip fileleri toplamda 41 kez havalandıran Gomez aynı yıl ligde 26 gole imzasını atmıştı. 2013-2014’te Fiorentina’ya transfer olan başarılı futbolcu, Serie A’daki ilk sezonunda 9 maçta forma giyerken 3 gol attı. Alman oyuncu, İtalya’daki ikinci senesinde 10 gol atmayı başarırken, ligde sadece 4 gol kaydedebildi.

Beşiktaş’ta yeni bir sayfa açan ve 28 lig maçında 21 gol kaydeden Mario Gomez, Bayern Münih günlerine geri döndü. Gol krallığı yarışında Eto’o ile arasındaki farkı 4’e çıkaran siyah-beyazlı futbolcunun, UEFA Avrupa Ligi’nde de 2 gol kaydetti.

Alman övgüsü

Mario Gomez’in, Vodafone Arena’nın açılışında 2 gol birden atması Alman basınında da geniş yer buldu. Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Bild, milli futbolcuyu manşetine taşıdı.

Haberde, Gomez’in attığı gollerle Beşiktaş’ın tarihine geçtiği belirtilerek, “Gol krallığına koşan Mario Gomez attığı iki golle Beşiktaş’ın yeni stadında elde ettiği ilk galibiyette büyük pay sahibi oldu” ifadeleri kullanıldı.