Mehmet Demirkol'dan derbi öncesi şok iddia

Mehmet Demirkol'dan derbi öncesi şok iddia

Spor yorumcusu ve yazar Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Galatasaray derbisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamaları;

DERBİ KAYBEDİLİRSE RİEKERİNK GİDER 
Riekerink'i seviyor taraftar ama Fenerbahçe'ye de yenilmeleri halinde art arda 3 önemli maçı kaybetmiş olacak. Bu 3 mağlubiyetle Riekerink'i tutmak kolay olmaz. Fenerbahçe galibiyeti bile Riekerink'i bir süre kalıcı olabilir. Zor bir yer çünkü. Bu mevkide sürekli kazanmanız lazım. Böyle bir görevde Mourinho da tartışılır, Ancelotti de.

GELECEK SEZON COR POT VE MARİO BEEN KALABİLİR 
Bu sezon Fenerbahçe şampiyon olursa Cor Pot Mario Been ikilisinin takımın başında kalabileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe'nin asıl teknik direktörleri bu ikili. Advocaatbir haftadır yok. Her milli maç arasında gidiyor. Fenerbahçe başarılı oldukça ben bu başarıyı bu ikiliye yazarım.

Demirkol iki takımın hocaları için, "İki takımın da teknik direktörleri değişik. İngiliz menajerlik sistemi gibi. Bu sisteme biz alışık değiliz. Bu iki isim de çok deneyimli hoca ama Fenerbahçe'nin hemen kabul edeceği hocalar değil."

SELÇUK - DO JONG - TOLGA
Kadrolara bakarsak Galatasaray'ın ciddi bir değişikliğe gideceğini düşünüyorum. Üç orta sahaya geçecekler. De Jong, Selçuk ve Tolga üçlüsüne geçerler, tutarsa böyle devam ederler. Beşiktaşmaçının başı gibi başlamak isteyecektir Galatasaray.

SNEİJDER'E DAHA RAHAT YER BULABİLİR
Beşiktaş maçındaki gibi önde baskıyla başlayıp Fenerbahçe'ye oyun kurdurmak istemeyecektir. Bu şekilde Sneijder'ie yer bulmak daha kolay olur. Sneijder Eren Bruma önde oynar. Fatih Terim Selçuk'u sol iç oynatıp buna benzer bir diziliş yapmıştı. Riekerink de benzer bir şey yapacak diye düşünüyorum.

VOLKAN ŞEN EN ÖNEMLİ SİLAH
Fenerbahçe'de ise Volkan Şen fark yaratır. Lens ve Mehmet Topal yok. Takımın yarısı yok neredeyse. Fenerbahçeliler 'Tam maçında Lens ve Topal yok' diye düşünebilir ama aslında aranmayacak bir maçtır derbi olduğu için.

DERBİ İÇİN ÇAKIR İDDİASI
Sosyal medyaya bakılsa Cüneyt Çakır en tercih edilmez duruyor ama sokağa çıksanız Cüneyt Çakır yönetsin. Sokak ile sosyal medya çok farklı. Ben de Cüneyt Çakır'ın yöneteceği kanaatindeyim.