Mourinho'nun ilk transferi Sneijder

Mourinho'nun ilk transferi Sneijder

Jose Mourinho Manchester United'ın başına geçerse ilk transferi, Inter'de birlikte Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığı Galatasaraylı Wesley Sneijder olacak.

Chelsea ile yolları ayrılan teknik direktör Jose Mourinho'nun yeni adresinin Manchester United olacağı iddia ediliyor. Louis van Gaal yönetiminde hayalkırıklığı yaşayan kırmızı-beyazlıların başına geçmesi beklenen Portekizli teknik adamın, Kırmızı Şeytanlar'ın başına geçmesi durumunda nasıl bir kadro oluşturacağının ise çoktan belli olduğu öne sürüldü.

The Sun gazetesinin haberine göre Mourinho, yeni takımında görmek istediği isimleri çoktan belirledi. Bunların başında Galatasaraylı Wesley Sneijder'in geldiği belirtilirken, Hollandalı futbolcunun, United'ın aradığı tarzda bir isim olduğu ve maçların kilidi açan kişi pozisyonunda olabileceğine dikkat çekildi.

Inter'deki rolü üstlenecek   

Jose Mourinho'nun 2010'da Inter'de Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı takımının anahtar oyuncusunun Sneijder olduğuna dikkat çekilirken, 30 yaşındaki futbolcuya Manchester United'da da benzer bir görevin verilmek istendiği vurgulandı.

Ferguson da onu istemişti

Portekizli teknik adamın dışında Manchester United'ın bir kulüp politikası olarak da futbolcuyu istediğine dikkat çekildi. Daha önce de yıldız ismin transferinin gündeme geldiği, 2010 yılında Alex Ferguson ile görüştüğünü Sneijder'in bizzat itiraf ettiği ancak Inter'de mutlu olduğu için o dönem ayrılmamayı tercih ettiği kaydedildi.

Van Gaal'e destek kalmadı

Premier Lig'de son olarak Norwich City'ye mağlup olan Manchester United'da işler yolunda gitmiyor ve teknik direktör değişikliği yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ligde beşinci durumda bulunan ManU'nun başındaki Louis Van Gaal ile ilgili yapılan son ankette, taraftarların yüzde 87'sinin, deneyimli çalıştırıcı ile yollarını ayrılmasını istedikleri ortaya çıkmıştı.

Son dönemde yakınlaştılar

Öte yandan Wesley Sneijder ile Jose Mourinho arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma da dikkat çekici bulundu. Chelsea'de işlerin yolunda gitmediği ve Portekizli hoca ile yolların ayrılabileceğinin konuşulmaya başlandığı ilk günler olan geçtiğimiz ay sarı-kırmızılı futbolcu bir açıklama yapmış ve Londra ekibinin yola Mou ile devam etmesi gerektiğini söylemiş, eski hocasına övgüler yağdırarak onu '1 numara' olarak göstermişti. Mourinho da geçtiğimiz haftalarda Sneijder'i dünyanın en iyi 10 numaralarından olarak nitelendirip, Hazard'dan daha iyi olduğunu dile getirmişti.

Milliyet