Şampiyonluk için 84 milyonluk ret

Şampiyonluk için 84 milyonluk ret

Orman ve ekibi, "Şampiyonluğa oynuyoruz, kimseyi satmıyoruz… Sezon sonunda gelin" dedi.

Beşiktaş yönetimi, şampiyonluk için adeta bir serveti elinin tersiyle itti. Sezon başında UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşması nedeniyle Demba Ba Shanghai Shenhua'ya 13 milyon euroya, Atınç Nukan ise Red Bull Liepzig'e 5 milyon euroya gönderildi... Aynı dönem içinde Oğuzhan Özyakup ve Ersan Gülüm'e teklifler geldi. Oğuzhan için Italyan ekibi Torino 5 milyon euroyu gözden çıkardı. Bu iki oyuncu da satılmadı. Spor Toto Süper Lig'de 41 puan toplayan ve futbolu ile herkesi mest eden Siyah-Beyazlılar'ın yıldızlarına devre arasında da üst üste teklifler yağdı. 3 isim istendi...
 
EN YÜKSEK TEKLİF GÖKHAN TÖRE'YE
 
Ama Beşiktaş yönetiminin cevabı yine aynı oldu: "Şampiyonluğa oynuyoruz ve kimseyi satmıyoruz. Sezon sonunda gelin..." Peki devre arasında hangi oyunculara teklif geldi? Çin ekibi Shanghai Shenhua, sezon başında oldugu gibi yine Ersan Adem Gülüm'ü istedi... Siyah-Beyazlılar'a tam 4.5 milyon euroluk bir teklif sunuldu. Estudiantes'in istedigi Jose Ernesto Sosa'ya bu kez diger Arjantin takımı River Plate talip oldu... Arjantin ekibi, 6 milyon euroya kadar çıktı. En yüksek teklif ise Gökhan Töre'ye yapıldı... Sezon başında West Ham United'ın başına geçen Teknik Direktör Slaven Bilic, 23 yasındaki oyuncunun alınması için bir kez daha istekte bulundu.
 
AMA 10 MİLYON EUROYA SATMAYIZ
 
İngiliz yöneticiler de Beşiktaş'a tam 10 milyon euro teklif etti. Başkan Fikret Orman ve ekibi ise bu tekliflerin hepsini geriye çevirdi. Yani Beşiktaş yönetimi 25.5 milyon euroyu (84 milyon TL) şampiyonluk için reddetti... Sezon sonunda ise kulübün menfaatleri doğrultusunda iyi teklifler değerlendirilecek... Gökhan Töre transferinde ise öncelik West Ham United'ta. Başkan Fikret Orman, Slaven Bilic'in çalıştırdığı İngiliz ekibinin yöneticilerine, "Sezon sonunda öncelik sizindir. İlk sizinle görüşeceğiz. Bu konuda size söz veriyorum. Ama Gökhan'ı 10 milyon euroya satmayız" dedi. 
 

Akşam