Savunmada kriz !

Savunmada kriz !

Sezon başından bu yana sakatlıklarla boğuşan Fenerbahçe’de en çok savunma etkilendi.

Pereira, 10 haftası geçen ligde halen ideal bir ikili belirleyemedi.

Fenerbahçe’de sezonun ilk bölümünde sakatlıklar ön plana çıktı. Lig ve Avrupa’da bu zamana kadar 17 resmi maça çıkan sarı-lacivertliler sakatlık sıkıntısından kurtulamadı.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın ekibinde bu konu en çok savunma hattını olumsuz etkiledi. Portekizli çalıştırıcı, sezon başından bu yana istediği ideal tandem ikilisini kuramadı.

İstikrarsız yapı

Maç ve antrenmanda yaşanan sakatlık problemlerine milli takım dönüşleri de eklenince istikrarsız bir yapı ortaya çıktı. Sezona Kjaer-Alves ikilisiyle giren Pereira, daha sonra Alves sakatlanıp, Kjaer de cezalı olunca ibreyi Ba’ya döndürdü. Ba’nın da kasık problemi çekmesiyle Kadlec’i kullanan tecrübeli hoca, eylül ayında iyice sıkıştı.

Kjaer’in Danimarka’dan sorunlu dönmesi, Alves ve Ba’nın da yetişmemesiyle Mehmet Topal dahi stopere kaydırıldı. Son Kayserispor, Ajax ve Galatasaray mücadelelerinde Kjaer-Ba ikilisinin başarısı dikkat çekse de Senegalli yine takımdan ayrı kaldı ve Alves formayı aldı.

Ba’da yine yırtık çıktı

Sarı-lacivertli ekip yine bir kasık sakatlığı ile karşı karşıya kaldı. Daha önce kasığında ikinci derece yırtık oluşan Ba bir kez daha aynı bölgeden sakatlandı. Takımdan 4 hafta uzak kaldıktan sonra tekrar formasına kavuşan tecrübeli savunmacı, Ajax ve Torku Konyaspor maçlarında sahadaki yerini alamayacak.