Sneijder'ın sırrı Advocaat'ta !

Sneijder'ın sırrı Advocaat'ta !

Fenerbahçe'nin hocası Dick Advocaat, Galatasaray'ın derbideki en önemli silahı Wesley Sneijder'ı en ince ayrıntısına kadar tanıyor.

Hollandalı çalıştırıcı tüm planlarını 18 yaşından bu yana izlediği, 2003 yılında ilk defa milli formayı kendisine emanet ettiği, güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi bildiği Sneijder üzerine kuruyor. Yıldız futbolcuyu tıpkı İbrahimoviç örneğinde olduğu gibi oyundan uzaklaştırmak isteyen Advocaat böylece rakibin hücum gücünü en aza indirecek.

Fenerbahçe’nin Spor Toto Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde yakaladığı başarılı çıkışın Galatasaray derbisinde devam etmesi için büyük çaba harcanıyor.

Ezeli rakibini sahasında konuk edecek sarı-lacivertliler, Kadıköy’de galibiyete gitmenin formülünü bulmaya çalışıyor. Burada da özel bir konu gündeme geliyor.

Dick Advocaat’ın, rakibin en önemli silahı Wesley Sneijder üzerindeki ağırlığı ve eski öğrencisini en ince ayrıntısına kadar çok iyi bilmesi dikkat çekiyor. 2002-2004 yılları arasında Hollanda Milli Takımı’nı çalıştıran Advocaat, o dönem ülkesindeki bütün genç yıldızları tanıyordu. Advocaat, göreve geldiğinde henüz 18 yaşında olan Sneijder’i Ajax altyapısında defalarca izleyen tecrübeli antrenör, 2003 yılında ilk defa A Milli takım formasını emanet etmişti.

Beraber çalıştılar

Hatta EURO 2004’te de Sneijder henüz 20 yaşındayken kadroya alan ve yarı finale giden yolda destek çıkan Advocaat, oyuncusunun bütün detaylarını çok iyi biliyor.

Ayrıca 69 yaşındaki çalıştırıcının ekibinde yer alan Cor Pot, Sneijder ile genç takımlarda çalıştığı için derbi sistemi de buna göre kuruluyor. Wesley Sneijder’in zayıf ve güçlü yanlarını bilen teknik ekibin, tıpkı Zlatan Ibrahimovic örneğinde olduğu gibi hareket etmesi bekleniyor.

Ibrahimovic’i 2-1’lik Manchester United mücadelesinde kilitlenmesinin benzeri derbide kullanılacak. Sneijder’in oyunun içinde olmamasını amaçlayan Advocaat ve kurmayları, böylece rakibin hücum gücünü düşürmeye çabalayacak.

Soğuk savaş ustası

Derbi maçlarda büyük bir tecrübeye sahip olan Dick Advocaat’ın taktiksel konular dışında psikolojik manevralardaki üstünlüğü de öne çıkıyor.

Advocaat, bu sezon Manchester United maçında yaptığı ‘rakibi yıldırma’ politikasını derbide de kullanmayı amaçlıyor. Rakibin önemli yıldızlarını rahatsız ederek, oyundan uzaklaştırmak isteyen Hollandalı teknik adam, büyük maçların bütünüyle ele alınması gerektiğini düşünüyor.

Milliyet