Talisca, taraflı tarafsız herkesi mest ediyor

Talisca, taraflı tarafsız herkesi mest ediyor

Anderson Talisca, Kara Kartal’daki performansıyla göz kamaştırıyor.

Spor Toto Süper Lig’de 22. haftaya kadar derbilerde galibiyete hasret kalan Siyah-Beyazlılar, önceki akşam Galatasaray’ı TT Arena’da yenerek bu özlemine son vermişti. Dev maçta Kara Kartal’a şampiyonluk yolunda oldukça önemli 3 puanı getiren golü atan Anderson Talisca, Kara Kartal’daki performansıyla göz kamaştırıyor.

Brezilyalı yıldız, Galatasaray derbisinde attığı golle takımına hem şampiyonluk yolunda önemli bir virajı döndürdü hem de Aslan’ı ateşe attı.
 
Benfica maçının ardından Sarı-Kırmızılılar’ın karşısında da frikik golüyle 3 puanı getiren  23 yaşındaki futbolcu, Türk Telekom Arena’daki başarılı performansıyla fark yarattı. 
 
Süper Lig’de 12 maçta 7 gole ulaşan Talisca, kalan haftalarda rakip fileleri 3 kez daha sarsarsa kariyer rekoru kıracak. 
 
Spor Toto Süper Lig’de  22. haftaya kadar derbilerde galibiyete hasret kalan Siyah-Beyazlılar, önceki akşam Galatasaray’ı TT Arena’da yenerek bu özlemine son vermişti. Dev maçta Kara Kartal’a şampiyonluk yolunda oldukça önemli  3 puanı getiren golü atan Anderson Talisca, Kara Kartal’daki performansıyla göz kamaştırıyor. Derbide 71 dakika sahada kalan ve Galatasaray karşısında da farkını ortaya koyan Brezilyalı futbolcu,  TT Arena’daki golü sonrasında bu sezon  12 lig mücadelesinde 7. kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Benfica’da 3 kupayla kapattıkları 2014-15 sezonunda; Portekiz Ligi’nde 32 mücadelede 9 gol atarak kariyerinin en skorer dönemini yaşayan genç yıldız, Beşiktaş’ta kalan haftalarda 3 gol daha kaydetmesi halinde kendisi  adına yeni bir rekora imza atacak.
 
Yönetim aceleci değil
 
Anderson Talisca’yı Benfica’dan 1+1 yıllığına kiralayan Siyah-Beyazlı Yönetim, yıldız futbolcunun bonservisini almak konusunda aceleci davranmıyor. Brezilyalı futbolcuyla gelecek dönem için de el sıkışan Beşiktaşlı idarecilerin, 2018 yılının Haziran ayına kadar takımda kalması kesinleşen oyuncunun bonservisi için gelecek sezon harekete geçeceği bildirildi. UEFA’yla yapılan Finansal Fair-Play anlaşması sebebiyle kulübe getirilen kısıtlamanın sezon sonunda kaldırılacak olması sonrasında yönetimin, 25 milyon Euro’luk (96 milyon TL) satın alma opsiyonuyla ilgili olarak çalışmada bulunması bekleniyor.
 
‘Quaresma bir öğretmen’
 
Galatasaray derbisinin ardından performansıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sambacı, “Duran topları çok seviyorum. Her idmanın ardından takım arkadaşım Ricardo Quaresma’yla özel olarak frikik çalışması yapıyoruz. Ondan çok şey ögreniyorum. Benim için bir öğretmen gibi. O, çok özel bir futbolcu. Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’yla oynadığımız maçtaki gibi ilk o topa vurmak istedi ama sonrasında bana bıraktı. Ben de bu kez şansımın da yardımıyla golümü attım” ifadelerini kullandı.
 
Tek başına ligde 4 puan
 
Sarı-Kırmızılılar’a attığı golle Kartal’a 3 puanı getiren isim olan Talisca, Şampiyonlar Ligi’nde grup maçında Benfica’yla deplasmanda oynanan mücadelede de sahneye çıkmıştı. Uzatma dakikalarında duran topun başına geçerek attığı golle takımına 1 puanı getiren Talisca, Süper Lig’de ise 1-1’lik Gençlerbirliği mücadelesi sonrasında Galatasaray karşılaşmasında da Kara Kartal’ı sevindirdi.
 
‘2 kupada da iddialıyız’
 

Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen başarılı orta alan oyuncusu, geleceğiyle ilgili olarak yaptığı yorumda ise, “Şu anda tek isteğim Beşiktaş’la birlikte başarılı olmak. Hem ligde hem de UEFA’da oldukça iddialıyız. Bence 2 kupayı da alabilecek güçteyiz. Burada şampiyonluklar yaşayalım, sonrasında bonservisimin de alınacağına inanıyorum. Beşiktaş’ı çok seviyorum ve kariyerime burada devam etmek istiyorum” sözlerini sarf etti.