Trabzonspor'un kadro planı

Trabzonspor'un kadro planı
Güncelleme:

Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Trabzonspor, yeni sezon hedefleri için de çalışmalar yapıyor. En az 4 transfer yapmayı planlayan bordo-mavililer, kalan haftalarda kadro kurgusunu belirleyecek.

Spor Toto Süper Ligde bu sezon Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi veren ve gelecek sezon zirve yarışının içerisinde olmayı hedefleyen Trabzonspor, kadroda yeni bir yapılanmaya gidecek.

Gelecek sezon için en az 4 transfer yapmayı hedefleyen ve mevcut kadrodan bazı oyuncularla da yolları ayırmayı planlayan bordo-mavililerde, kalan haftalar belirleyici olacak.Karadeniz'de gidecek ve kalacak isimler için bir rapor hazırlanacak. Teknik heyetin kalan son 7 haftada oyuncuların performanslarını analiz ederek bir değerlendirme yapacağı bildirildi. Buna göre yolların ayrılacağı ve kadroda kalacakların isimleri için son haftalar büyük önem taşıyor. 

Teknik direktör Ersun Yanal'ın bilhassa savunma hattına takviye yapmak istediği kaydedildi. Stopere 2 yeni isim düşünen Yanal, orta sahada hem bir oyun kurucu hem de iki yönlü bir ismi kadrosunda düşündüğü ifade edildi.

Forvet hattında da Rodallega ve N'Doye ikilisinin sezon sonuna kadar ortaya koyacağı görüntü etki edecek. Bordo-mavililerin alternatif olarak 3. bir forveti daha düşünebileceği bildirildi.

Deplasman kralı

Spor Toto Süper Ligde son 6 deplasman maçını kaybetmeyen Trabzonspor, 2010-11 sezonundan sonra dış sahada en çok puan topladığı dönemi yaşıyor.Ligin ikinci yarısında oynadığı 11 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Trabzonspor, son 6 sezonun en iyi deplasman performansını sergiliyor.

2010-11 sezonunda üst üste 8 deplasman maçında kaybetmeyen ve 20 puan toplayan Trabzonspor, bu sezon ise deplasmanda 6 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı, 16 puan elde etti.

Bordo-mavili takım bu sezon deplasmanda, iç sahadakinden daha iyi bir performans sergiledi. Evinde oynadığı maçlarda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi ile 21 puan toplayan Trabzonspor, deplasmanda ise 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi ile 23 puan elde etti.

Taraftarlar unutulmadı

Trabzonspor Kulübü, 1992 yılında Beşiktaş maçı için yola çıkan ve trafik kazansında hayatını kaybeden 3 taraftarını unutmadı. Bordo-mavililer, resmi siteden bir mesaj yayınlayarak, başsağlığı diledi.

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, "1992 Yılında Samsun'da oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçına giderken trafik kazasında hayatlarını kaybeden taraftarlarımız Neşat Akyazı, Kürşat Akyazı, Yusuf Sevgi, Hasan Sevgi, İsmail Akyazı ve Ziya Kara'yı saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" denildi.

Milliyet