Üç kupalı şampiyon kötü başladı

Üç kupalı şampiyon kötü başladı

Galatasaray'ın ilk iki haftadaki lig performansı, beklentileri karşılayamadı.

Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşayan Galatasaray'ın ilk iki haftadaki lig performansı, beklentileri karşılayamadı.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu  yönetiminde üst üste elde ettiği başarılarla taraftarının yüzünü güldüren  Galatasaray Futbol Takımı'nın yeni sezondaki lig performansı, beklentilerin  altında kaldı.
 
Geride kalan sezon Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayıp, bu  başarıyı 20. kez tekrarlayarak dördüncü yıldıza hak kazanan ilk takım olma  unvanını kazanan, Ziraat Türkiye Kupası'nı ise üst üste ikinci kez müzesine  götüren sarı-kırmızılı ekip, TFF Süper Kupa şampiyonluğuyla başladığı yeni sezonda düşüşe geçti.
 
Son şampiyon unvanıyla başladığı Süper Lig'deki ilk maçında Medicana  Sivasspor'la deplasmanda 2-2 berabere kalan, ikinci maçında ise Osmanlıspor'a  evinde sürpriz bir sonuçla 2-1 yenilen "Cim Bom", henüz galibiyet yüzü göremedi.
 
Son 5 sezonun en kötü başlangıcı
 
Sarı-kırmızılı futbol takımı, yakın dönemde elde ettiği başarılara  karşın, ligde son 5 sezonun en kötü başlangıcını yaptı. İlk iki maçından 1 puan çıkaran Galatasaray'ın bu performansı, ancak  ikinci haftasını puansız kapattığı 2010-2011 sezonunu geçebildi.
 
Tarihinin en kötü sezonlarından birini 2010-2011 döneminde geçiren ve  ligi ancak 8. sırada bitirebilen "Cim Bom", yine benzer sıkıntılar yaşamamak için  bir an önce toparlanmak zorunda.
 
Galatasaray'ın son 5 sezondaki ikinci hafta performansları şöyle oldu: 
 
Transferde arayışlar sürüyor
 
Galatasaray, transfer döneminin tamamlanmasına kısa süre kala  kadrosunu takviye edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Manchester City'nin Belçikalı genç savunma oyuncusu Jason Denayer'i  dün İstanbul'a getiren ve transferi bitirmeye çalışan sarı-kırmızılı ekipte  teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Muslera'ya yedek olacak bir kalecinin ise bir  kaç gün içinde kadroya dahil edilmesini beklediklerini açıkladı.
 
"Cim Bom", yine geleceğe dönük genç bir forvet oyuncusu için de  arayışlarını devam ettiriyor.
 
Taraftarın beklentisi karşılanamadı
 
Transfer dönemini 3 yeni transfer daha yaparak kapatmayı planlayan  Galatasaray'da taraftarların beklentisi karşılanamadı. UEFA Finansal Fair Play Komitesi'nin takibinde yer alan ve mali açıdan  önemli yükümlülüklerin altına girmek istemeyen sarı-kırmızılı yönetim, özellikle  Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yaptığı yıldız transferleri nedeniyle  baskı altında kaldı.
 
Lig şampiyonluğu başarısıyla UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan  katılım hakkı kazanan ve önemli bir mali kaynağın da sahibi olan Galatasaray'da  başkan Dursun Özbek'in yıldız oyuncu alınacağı yönündeki sözleri beklentileri  artırırken, Alman oyuncu Lukas Podolski'nin transferi bu beklentiye cevap olmadı.
 
Galatasaray, şu ana kadar Lukas Podolski, Lionel Carole, Jose  Rodriguez, Bilal Kısa ve Jem Paul Karacan'ı kadrosuna kattı.