Van Persie'ye özel analiz

Van Persie'ye özel analiz

Dick Advocaat'ın yardımcısı, Herkesin merak ettiği Robin Van Persie'nin son durumuna işaret etti.

Cor Pot, sakatlık ve fizik sorunları çeken Hollandalı forvetin sağlık durumunu değerlendirdi. Tecrübeli antrenör, “Şu anda Robin Van Persie için en önemli konu; antrenmanları düzenli yapıp, fiziksel olarak hazır olmak” dedi.

Fenerbahçe’de teknik direktör Dick Advocaat’ın yardımcılığını yapan Cor Pot, Hollanda’da değerlendirmeler yaptı. FOX Sports’a konuşan Cor Pot, Van Persie başta olmak üzere Jeremain Lens ve takımın son durumu hakkında bilgiler verdi.
 
Robin Van Persie konusuna özel olarak değinen 65 yaşındaki teknik adam, yaşanan sıkıntıları anlattı. 33 yaşındaki forvetin sakatlıklarından bahseden Pot, “Robin Van Persie, birçok farklı sakatlıklar yaşadı, özellikle kas problemleri çok etkiledi. Şu anda toparlaması için önemli nokta; antrenmanlar... Van Persie’nin düzenli olarak antrenmanlar yapıp, fiziksel olarak hazır olması en önemli konu. Düzenli bir şekilde antrenmanların ritmini ve dozunu artırmalı. Çok çalışmalı” dedi.
 
Lens şaşırttı
 
Fenerbahçe’deki günlerini de anlatan Hollandalı hoca, adapte olmaya başladıklarından bahsetti. Cor Pot, “Zor bir sezon başlangıcı oldu. Görevede daha yeni başladığımızda ve daha yeni yeni antrenmanlara çıktığımızda yoğun bir fikstür vardı. İlk geldiğimiz dönemde 10 günde 4 maça çıktık” diye konuştu. 
 
Son dönemde yakaladığı başarılı performansla dikkatleri çeken Jeremain Lens’e de dikkat çeken tecrübeli antrenör, şaşırdıklarını itiraf etti. Lens’ten böylesine hızlı bir çıkış beklemediklerini de ifade eden Cor Pot, “Geldikten sonra bir süre geçmesini beklemiştik ve bizi gerçekten şaşırttı. Lens gerçekten düşündükleriyle hareketlerini iyi birleştiren bir oyuncu. Özellikle Lens’in hızını izlediğinizde fark ediyorsunuz” yorumunu yaptı.
 
Van Persie’nin huzurlu günleri
 
Fenerbahçe’de Robin Van Persie, hem form hem de moral olarak kendini toparlamaya başladı. Sarı-lacivertlilerin çok fazla beklenti duyduğu Hollandalı forvet, son dönemde arka arkaya olumlu gelişmeler yaşadı. 
 
Uzun süredir fiziksel sorunlarını aşmak için yoğun çaba harcayan Van Persie, ilk olarak milli arayla bu durumu düzeltti. Bu esnada İngiltere Premier Lig tarihinin ‘en güzel golü’ ödülü, İngiliz basınında adının yeniden yankılanması ve Manchester United maçı öncesi eski kulübünün ilgisi, tecrübeli futbolcuyu keyiflendirdi.
 
Bunun dışında milli ara öncesinde Osmanlıspor filelerini sarsan 33 yaşındaki golcü, performans açısından da özgüven topladı. Ayrıca son Feyenoord maçında yaşananların da Van Persie’yi keyiflendirdiği kaydedildi.
Hem Feyenoord kulübünün özel ilgisi hem de eski takım arkadaşlarının formasını talep etmeleri golcü oyuncuyu ayrıca onurlandırdı. 

Milliyet