Van Persie’nin derbi hırsı

Van Persie’nin derbi hırsı

Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin Van Persie'de Galatasaray derbisi heyecanı başladı.

Fenerbahçe’de, Galatasaray ile oynanacak zorlu maçın hazırlıkları sürerken, derbide tüm gözler Robin van Persie’de olacak... 

Hollandalı yıldız, yükselen grafiğiyle sonunda Sarı-Lacivertli taraftarların gözüne girmeyi başarırken, derbideki performansı da merak konusu oldu. Tecrübeli oyuncunun idmanlardaki hırsının yanı sıra arkadaşlarını da bu maça motive etmek için yoğun çaba sarf etmesi dikkat çekiyor. Tabii ki bu görüntüsüyle de başta teknik direktör Dick Advocaat olmak üzere tüm teknik heyetin de keyfini yerine getiriyor. 

 Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde arkadaşlarıyla derbiyi değerlendiren Robin van Persie, “Bu derbiye damga vurmak istiyorum. Uzun zamandır artan performansım var. Kendimi çok iyi hissediyorum. Derbi, bunu taçlandırmak için çok iyi bir fırsat” gibi ifadeler kullanıyor. 

KAPTAN VOLKAN'A YARDIMCI OLUYOR

Van Persie hırslı ve istekli çalışmalarının dışında başka bir önemli göreve daha soyunmuş durumda… Hollandalı yıldız, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde adeta bir kaptan gibi hareket ediyor. Takım arkadaşlarıyla çok iyi bir iletişim yakalayan golcü futbolcu derbi motivasyonu için özellikle kaptan Volkan Demirel'e fazlasıyla yardımcı oluyor. RvP ve Volkan'ın Samandıra'da yaptığı konuşmalar da, futbolcuları derbi öncesinde havaya sokuyor.

RVP bu sezon 13 resmi maça çıkarken, 5 gol atıp 2 de asist yaptı ve 7 gole katkıda bulundu.

HT Gazete