Tarihi maç: San Marino - Andorra

Tarihi maç: San Marino - Andorra

Avrupa futbolunun en zayıf iki halkası San Marino ve Andorra bugün tarihi bir maça çıkacak. Peki neden tarihi?

Sonucu merakla beklenen maçta dünya futbolunun en zayıf iki ekibi Andorra ve San Marino bu akşam karşı karşıya geliyor. Peki bu maç neden tarihi? İşte yanıtı...

- Her iki ekip de 2004'ten bu yana maç kazanamıyor.

- San Marino son 74 maçta 1 beraberlik alabilirken, Andorra ise son 86 maçında 6 beraberlik aldı.

- San Marino son galibiyetin 28 Nisan 2004'te Liechtenstein karşısında aldı ve sahadan 1-0 üstünlükle ayrıldı. Bu San Marino'nu tarihindeki ilk ve tek galibiyeti.

- San Marino ayrıca Liechtenstein, Türkiye ve Letonya'yla da 1'er kez berabere kalmayı başardı.

- Andorra ise son galibiyetin 13 Ekim 2004'te Makedonya karşısında 1-0'la aldı. Andorra'nın tarihinde toplam 3 galibiyeti bulunuyor. Yendiği diğer ekipler Belarus ve Arnavutluk.

- İşte bu korkunç istatistiklere sahip iki takım bugün San Marino'daki Olimpico de Serravalle Stadı'nda saat 20.30'da bir hazırlık maçı oynayacak.

- İki ekip tarihlerinde ilk kez karşı karışya gelecek. San Marino 74 maç, Andorra ise 86 maçtır süren galibiyet hasretlerini gidermeye çalışacak.

- 209 ülkenin yer aldığı FIFA sıralamasında San Marino 202'nci, Andorra ise 203'üncü sırada yer alıyor. İkilinin geride bırakabildiği ülkeler ise İngiliz Virjin Adaları, Anguilla, Bahamalar, Cibuti, Eritre, Cebelitarık, Somali ve Tonga'yla sınırlı.

Cnn Türk