Özköylü Adana Demirspor'a geri döndü

Özköylü Adana Demirspor'a geri döndü

Osman Özköylü, geçtiğimiz günlerde futbolcuların performansına tepki göstererek istifa etmişti.

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’dan istifa ettikten sonra camianın baskısı nedeniyle görevine tekrar döndüğünü açıklayan Osman Özköylü, verimsiz çalışan futbolculara yönelik “Bizim maddi problemlerimiz de yok. Belki de bu sorunları en az yaşayan kulüp biziz. Bunun karşılığında bazı şeyleri vermediğimiz, veremediğimiz için Allah, bizim karşımıza bunu çıkardı” şeklinde konuştu.

Kayseri Erciyesspor’a 2-1 yenilen Adana Demirspor’un Teknik Direktörü Osman Özköylü, geçtiğimiz günlerde futbolcuların performansına tepki göstererek istifa etmişti. Özköylü’nün istifasının ardından Adana Demirspor taraftarı çeşitli kampanyalar düzenleyerek, futbolcuları ise basın toplantısı yaparak deneyimli teknik direktörün takıma geri dönmesi için çağrıda bulunmuşlardı.
Camianın çağrısına kulak veren Osman Özköylü, dün akşam saatlerinde havayoluyla geldiği kentte yoğun taraftar desteğiyle karşılaştı. Bugün ise Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, Özköylü ile basın toplantısı düzenledi.
Başkan Sözlü, Teknik Direktör Özköylü’nün istifa ettikten sonra futbolcuların kendisine, “Burada suçlu arayacaksak kabahat en az Özköylü’dür. Biz hocamızın verdiği güvene layık olamadık” dediğini aktardı.
Özköylü’nün geri dönmesi için kendisine de camiadan yoğun bir baskı yapıldığını anlatan Sözlü, 2 gün boyunca telefonlarının kitlendiğini ifade etti.
 
"TEDBİRİNİ ALACAĞIZ"

 
Takımına geri dönen Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise istifasına neden olan mağlubiyeti ‘Utanç verici’ olarak nitelendirerek, herkesin bundan ders çıkarması gerektiğini dile getirdi. İstifa sürecinde hissettiklerini ‘üzgündüm, kırılmıştım ve çok yara aldım’ diye nitelendiren Özköylü, “Ama bu işin sebepleri, nedenleri, nasılları var. Bunları biz biliyoruz. Bir şekilde bu düzelecek önümüzdeki süreçte. Zaten bunun tedbirini alacağız” diye konuştu.
 
"NORMAL OLMAYAN BİR ŞEY YAŞANDI"
 
İstifanın ardından geri dönmesine sebep olan gelişmeleri “Türk futbol tarihinde bir ilk olacak bir olay yaşandı” şeklinde aktaran Osman Özköylü, “İstediğimiz sonuçlar alınmadı, böyle bir durumdayken bir hocanın gitmesi normal midir? Normaldir ama burada, Adana’da, Demirspor camiasında normal olmayan bir şey yaşandı. Giden bir hocanın arkasından tüm şehir ayağa kalktı. Tüm oyuncular birlik oldu ve bize sahip çıktı. Hayatımda almadığım kadar telefon, mesaj geldi. Yüzlerce. Bir çoğunu okurken oturup hüngür hüngür ağladım. Klipler yapılmış, güzel görseller hazırlanmış. O kadar duygusal anlar yaşadım ve dedim ki; 'Allah’ım demek ki ben sonuçsal anlamda bir şeyler verememişim bu kulübe ama insanlığımızla, karakterimizle, duruşumuzla insanlar bizi sevmiş. Ne mutlu bana’ dedim. Yani ‘ben bu kadar sevilecek ne yaptım acaba?’ diye kendi kendime sorduğum da oldu” şeklinde konuştu.
 
“PROFESYONELLİĞİ YAPAMAYANLAR AYIKLANACAK”
 
Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, sitemle karışık konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Profesyonel sözleşmesi olan, profesyonel hayata girmiş oyuncu grubuna motivasyon için ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Ben bu dönemde bunu gördüm. Çünkü onlar profesyonel. Çünkü bu kulüp onlara ve bizlere bir ücret ödüyor. Yaptığımız işin karşılığında ve bu işin karşılığında biz farklı motivasyon araçlarına girmeden yapmamız gereken iş nedir? Bizden beklenen nedir? Çıkıp gerektiği gibi oynamak, gerektiği gibi mücadele etmek, sahada ruhumuzu, yüreğimizi ortaya koymak. Biz bu konuda eksikler yaşadık. Profesyonelliğin gereğini yerine getirmedik. Bu anlamda da bunu yapamayanlar bir şekilde ayıklanacak, ayıklanmalı. Bu ben de olabilirim, futbolcu da olabilir ama yönetim bize çok destek verdi. Bugün hala giden bir hocanın geriye gelmesi çok nadir olaylardan bir tanesi. Bu konudaki duruşlarını da gösterdiler. Bizim maddi sorunlarımız da yok. Ufak tefek sorunlar olabilir. Belki de en az bu sorunları yaşayan kulüp biziz. Bunun karşılığında bazı şeyleri vermediğimiz, veremediğimiz için Allah da bizim karşımıza bunu çıkardı.”