Castro'dan Kayseri'ye büyük övgü

Castro'dan Kayseri'ye büyük övgü

Luis Castro, harika bir şehir olan Kayseri'nin harika bir de stada sahip olduğunu söyledi.

Devam eden U-20 Dünya Kupası maçları için Kayseri'de bulunan FIFA Direktörü Luis Castro, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Kayseri'de herşeyin mükemmel olduğuna vurgu yapan Castro, yerel organizasyon komitesi tarafından çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini ifade ederek, "FIFA olarak Türkiye'de ilk kez uluslararası bir turnuva düzenliyoruz. Kayseri'de şu ana kadar herşey çok güzel gidiyor. Yerel organizasyon komitesinin burada çok profesyonelce hazırlıklar yaptığını ve işleri çok iyi şekilde koordine ettiğini gördük. Sizin desteğiniz de çok önemli ve çok memnunuz. Fakat hepsinden önemlisi burada harika bir stat var. Çok mükemmel imkanlara sahip ve gerçekten her yönüyle uluslararası standartlarda. 14 yıldır Arjantin Milli Takımı ile dünyanın çok değişik ülkelerinde turnuvalara katıldık. Bu tür organizasyonlarda gördüğüm en güzel şehir Kayseri. İnsanları çok sıcak ve ilgili. Bu şehir, geleceğin yıldızları olacak futbolcuları izlemeyi hak ediyor. Dünyada 500 milyon insan bu turnuvayı izliyor. Bu turnuva Kayseri'nin dünyadaki etkisini artırmak için çok güzel bir fırsat ve bunu da çok iyi değerlendiriyor. Sözlerimin sonunda turnuvaya sağlamış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

ÖZHASEKİ: ÇOK İYİ HAZIRLANDIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıkları en ince ayrıntısına kadar hassasiyetle takip ettiklerine vurgu yaparak, "Her şeyiyle iyi giden bir turnuva var. Aylar öncesinden başlattığımız hazırlıklar neticesinde sıkıntısız bir organizasyon gerçekleşiyor. Bütün ekip olarak teyakkuz halindeyiz. Şehir olarak bundan sonra da her türlü uluslararası spor organizasyonuna evsahipliği yapmaya hazırız. Önümüzdeki yıl Erciyes'te kayak şampiyonası düzenlenecek. Şehir olarak bu konuda artık bir hayli tecrübe kazandık. Biz belediye olarak daha çok sporun altyapısını oluşturacak çalışmalar yapıyoruz. İşte bu stadı Kayseri'ye kazandırarak uluslarası sportif etkinliklere kapı araladık. Bu tür büyük yatırımları yerel yönetimlerin tek başına yapması kolay bir iş değil. Dünyada bunun pek örneği yok. Yapım esnasında çok sıkıntılar çektik, çok uğraş verdik ama bu tür turnuvalar şehrimizde düzenlenince herşeye değdiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki konuşmasında seyircinin maçlara olan ilgisine de değinerek, "Bizim buralarda 'kuş parlağa konar' diye bir söz var. Yani insanlar şöhret olmuş futbolcuları görmeyi tercih ediyor. Daha yolun başındaki şöhret adaylarının maçları o yüzden yeterince seyirci çekmiyor." dedi.