Portekiz'i Bruma taşıdı

Portekiz'i Bruma taşıdı

FIFA U20 Dünya Kupası'nda Portekiz, Nijerya'yı 3-2 mağlup etti.

Türkiye'de düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası'nın ilk gününde B Grubu maçında Portekiz, Nijerya'yı 3-2 mağlup etti.

Turnuvanın ilk gününde karşılaşan B grubu takımları Portekiz ve Nijerya, bol gollü ve hareketli bir maç izletti. Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda 21:00'de başlayan,  Perulu hakem Víctor Hugo Carrillo'nun yönettiği mücadeleyi Portekiz 3-2 kazandı.  Maçta Portekiz'in gollerini 31 ve 69'uncu dakikada Bruma atarken, diğer golü 34'üncü dakikada Aladje kaydetti. Afrika temsilcisi Nijerya'nın gollerini ise 57 ve 67'inci dakikalarda Ajagun attı.

Maça istekli başlayan taraf Nijerya olmasına rağmen dakikalar geçtikçe oyuna ortak olan ve ataklarını sıklaştıran Portekiz, özellikle sol kanatta etkili olmaya çalıştı. 31'inci dakikada Joao Mario'nun ara pası ile ceza sahasına giren Bruma, Nijerya kalecisi Okani'yi avladı ve Portekiz'i 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra ataklarına devam eden Portekiz'de, ceza sahası içerisinde sol çaprazdan Ricardo'nun şutunu Okani çelse de, önünde seken topu tamamlayan Aladje farkı ikiye çıkardı.

Üst üste iki gol bulan Portekiz daha moralli oynadığı karşılaşmada Nijerya'nın savunmada yaptığı hatalar pahalıya patladı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi etkili başlayan Nijerya'da 57'inci dakikada savunmanın arkasına sarkan Ajagun, Portekiz kalecisi Jose Sa'yı geçerek topu filelere gönderdi ve farkı 1'e indirdi. 67'inci dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ajagun, ceza sahası içerisinde harika bir plase vuruşla Nijerya'ya beraberliği getirdi.

Nijerya'nın beraberlik golünden sadece 1 dakika sonra sonradan oyuna giren Esgaio'nun pasında topla buluşan Bruma, bir kez daha Portekiz'i öne geçiren golü attı. Bu gol, Bruma'nın maçtaki ikinci golü oldu.

Maçta başka gol olmadı ve Portekiz Nijerya'yı 3-2 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı. Portekiz turnuvadaki ikinci maçını 24 Haziran Pazartesi günü saat 21:00'de Kore Cumhuriyeti ile oynayacak.

Nijerya ise aynı gün saat 18:00'de Küba ile karşılaşacak.