Fenerbahçe istediğini aldı !

Fenerbahçe istediğini aldı !

Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak için 1 puana ihtiyacı olan A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, Celtic ile 1-1 berabere kalarak adını bir üst tura yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda son hafta Fenerbahçe evinde konuk ettiği hedefsiz Celtic'e puan verdi. Markovic'le öne geçen, Diego atılınca bocalayan Kanarya beraberlik golü sonrasında oyunu tutmayı bildi, son 32'ye seribaşı olamasa da gitti.

Sarı-lacivertliler, 39'da Markovic ile öne geçti. Diego Ribas, 67. dakikada topsuz alanda rakibine tekme atınca Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 78'de İskoçlar Commons ile skoru eşitledi. Maçta başka gol olmayınca Kanarya, 9 puanla grupta olarak 2. olarak 2. tura yükselmeyi başardı.

Tur atlamak için beraberliğin bile yettiği karşılaşmaya Fenerbaheçe hızlı başladı. Bir çok pozisyondan yararlanamazken 39. dakikada Lazar Markoviç sahneye çıktı ve takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.

2. YARI SKORU KORUMAYA ÇALIŞTI

Mücadelenin 2. yarısına da Fenerbahçe hızlı girdi. Kaçan pozisyonların ardından 67. dakikada Diego kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Kırmızıdan sonra baskıyı arttıran Celtic, 75. dakikada Commons ile skoru 1-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe adını son 32'ye yazdırdı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Serge Gumienny'nin son düdüğü ile karşılaşma 1-1 sona eriyor. Temsilcimiz Fenerbahçe bu sonuçla puanını 9 yaparak grubu 2. sırada bitiriyor ve Avrupa Ligi'nde ismini son 32 takım arasına yazdırıyor. Celtic ise 3 puanla grubu son sırada tamamlıyor. Bu grupta oynanan diğer müsabakada ise Ajax ile Molde, Hollanda'da oynanan maçta 1-1 berabere kaldı.

90.DK: Caner Erkin'e yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Mikael Lustig sarı kart görüyor.

90.DK: Jozo Simunovic'in orta sahadan gönderdiği uzun pasa ceza sahasına yakın bir noktada hareketlenen Kris Commons için ofsayt bayrağı kalkıyor.

90.DK: Tomas Rogic'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Kris Commons'un çektiği şut savunmamızdan dönüyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Celtic yarı alanının ilk metrelerinde Alper Potuk'a sert müdahalede bulunan Kieran Tierney sarı kart görüyor.

86.DK: Karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkımızı Fernandao'nun yerine Caner Erkin'i oyuna alarak kullanıyoruz.

83.DK: Hakeme itirazlarda bulunan Dedryck Boyata, sarı kart görüyor.

83.DK: Bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkımızı Lazar Markovic'in yerine Ozan Tufan'ı oyuna alarak kullanıyoruz.

80.DK: Callum McGregor'un ceza sahası yayının hemen dışından sol çaprazdan çektiği şut farklı şekilde kalenin sağından dışarı çıkıyor.

79.DK: Sol çaprazda topla buluşan James Forrest, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekiyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.

77.DK: Lazar Markovic'in kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Craig Gordon'da kalıyor.

75.DK: Celtic'in beraberlik golünde asisti yapan isim Mikael Lustig oluyor.

75.DK: GOL! Celtic, Kris Commons'un attığı golle beraberliği yakalıyor. Sağ kanatta topla buluşan Mikael Lustig, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor. Bu ortaya altıpas çizgisine yakın bir noktada iyi yükselen Kris Commons'un kafa vuruşu Fabiano Ribeiro'nun sağından ağlarla buluşuyor.

74.DK: Aynı dakika içinde Tomas Rogic, Stefan Johansen'in yerine karşılaşmaya dahil oluyor.

74.DK: Celtic, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Scott Allan oyundan çıkarken yerine Kris Commons giriyor.

73.DK: Celtic savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Alper Potuk'un çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

71.DK: Josef De Souza'nın ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

67.DK: Topsuz alanda Stefan Johansen'e arkadan tekme atan Diego, direkt kırmızı kart görerek oyundan ihraç ediliyor.

65.DK: Gökhan Gönül'ün pası ile sağ kanatta topla buluşan Diego için ofsayt bayrağı kalkıyor.

63.DK: Celtic takımı bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Stuart Armstrong oyundan çıkarken yerine James Forrest giriyor.

61.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Hasan Ali Kaldırım geçiyor. Hasan Ali'nin ortasını Celtic savunması kafayla uzaklaştırıyor.

59.DK: Stefan Johansen'in Lazar Markovic'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Diego geçiyor. Diego'nun ortasını Celtic savunması kafayla uzaklaştırıyor.

57.DK: Lazar Markovic'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ortasını Mikael Lustig kafayla uzaklaştırıyor.

54.DK: Lazar Markovic'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Hasan Ali Kaldırım için ofsayt bayrağı kalkıyor.

51.DK: Celtic yarı alanının ilk metrelerinde Stuart Armstrong'a sert müdahalede bulunan Abdoulaye Ba, sarı kart görüyor.

51.DK: Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk'un yerden ortasını Celtic savunması uzaklaştırıyor.

46.DK: Josef De Souza'nın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Alper Potuk'un çektiği şut Celtic savunmasından dönüyor.

46.DK: İkinci yarıya Diego ve Fernandao'nun yaptığı santra vuruşu ile başlıyoruz.

DEVRE ARASI

45.DK: Serge Gumienny'nin düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamlıyoruz.

45.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Stuart Armstrong geçiyor. Stuart Armstrong'un ortası ile arka direkte buluşan Jozo Simunovic'in kafa vuruşu az farkla kalenin sağından dışarı çıkıyor.

45.DK: Savunmamızın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Mikael Lustig'in çektiği şut Bruno Alves'e çarpıp kornere çıkıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

43.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı ortayı Celtic savunması kafayla uzaklaştırıyor.

39.DK: Temsilcimiz Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim Gökhan Gönül oluyor.

39.DK: GOOOOOLLL!!! Lazar Markovic'in attığı golle 1-0 öne geçiyoruz. Gökhan Gönül'ün orta sahadan gönderdiği uzun pasa ceza sahası içerisinde sağ çaprazda hareketlenen Lazar Markovic, kaleci Craig Gordon'un bacakların altından geçen topu iyi takip ediyor ve yerden düzgün bir vuruşla topu Celtic ağları ile buluşturuyor.

34.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı orta ile penaltı noktasına yakın bir bölgede topla buluşan Josef De Souza'nın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

29.DK: Diego'nun kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sağ çaprazdan çektiği sert şut kaleci Craig Gordon'dan dönüyor ve top altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan Josef De Souza'nın önüne düşüyor. Josef De Souza'nın gelişine çektiği şutu kaleci Craig Gordon, kornere çeliyor.

26.DK: Dedryck Boyata'nın pasına Fenerbahçe yarı alanı ilk metrelerinde hareketlenen Nadir Çiftçi için ofsayt bayrağı kalkıyor.

25.DK: Jozo Simunovic'in kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla ceza sahamız içerisinde topla buluşan Nadir Çiftçi, şut açısı ararken son anda araya giren Abdoulaye Ba, tehlikeyi uzaklaştırıyor.

24.DK: Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ortası kaleci Craig Gordon'da kalıyor.

21.DK: Celtic'in sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Scott Allan geçiyor. Scott Allan'ın ortasını Fernandao ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

19.DK: Nadir Çiftçi'nin ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdan çektiği şut Bruno Alves'ten dönüyor.

18.DK: Josef De Souza ara pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenmek isteyen Fernandao'ya vermek istiyor ancak Celtic savunması son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

14.DK: Kazandığımız serbest vuruşta topun başına Hasan Ali Kaldırım geçiyor. Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını kaleci Craig Gordon, yumruklayarak uzaklaştırıyor.

14.DK: Celtic ceza sahasına yakın bir noktada sağ kanatta Gökhan Gönül'e kayarak sert müdahalede bulunan Jozo Simunovic, sarı kart görüyor.

10.DK: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Diego geçiyor. Diego'nun ortası kaleci Craig Gordon'da kalıyor.

10.DK: Kazandığımız serbest vuruşta topun başına Bruno Alves geçiyor. Bruno Alves'in çektiği şut baraja çarpıp kornere çıkıyor.

9.DK: Sol kanatta topla buluşan Lazar Markovic, hızlı bir şekilde ceza sahasına hareketlenmek istiyor ancak Nir Biton, arkadan sert müdahale ile Lazar Markovic'i düşürüyor. Tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacağız.

5.DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Stefan Johansen, Diego'ya arkadan sert müdahalede bulunuyor. Hakemin faul kararından sonra iki oyuncu birbirleri ile sözlü tartışmaya giriyor ve her iki oyuncu da sarı kartla cezalandırılıyor.

4.DK: Gökhan Gönül'ün pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

3.DK: Diego'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını Kieran Tierney uzaklaştırıyor.

1.DK: Karşılaşma Scott Allan ve Nadir Çiftçi'nin yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

- Fenerbahçe'ye gruptan çıkması için bu maçta alacağı 1 puan bile yeterli olacak. Sarı-lacivertliler bu maçı kazanır, Ajax da Molde'yi yenerse temsilcimiz grubu lider bitirecek. Fenerbahçe bu maçı kaybeder, Ajax da Molde'yi yenerse temsilcimiz Avrupa kupalarına veda edecek.

- Avrupa Ligi A Grubu'nda geride kalan 5 maç sonunda Fenerbahçe 8 puanla 2. sırada, Celtic 2 puanla son sırada yer alıyor.

- Celtic'in bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan oyuncusu ise 19 golle Leigh Griffiths. Kris Commons da 3'ü Avrupa Ligi maçlarında olmak üzere toplamda 7 gol kaydetti.

- Fenerbahçe'nin bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan oyuncusu Fernandao. Brezilyalı oyuncu 23 maçta 11 gol atarken bu gollerin 4'ünü Avrupa Ligi maçlarında kaydetti. Nani ve Robin Van Persie'nin de resmi maçlarda 6'şar golü bulunuyor.

- 17 haftası geride kalan İskoçya Premier Ligi'nde 39 puan toplayan Celtic ise en yakın rakibi Aberdeen'in 4 puan önünde ligde lider durumda bulunuyor.

- 14 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'inde 31 puan toplayan Fenerbahçe, lider Beşiktaş'ın 1 puan arkasında ligde 2. sırada bulunuyor.

- Temsilcimiz Fenerbahçe, bugüne dek Avrupa kupalarında İskoç takımları ile 3 kez karşılaşırken bu maçların 1'ini kazandı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

- Fenerbahçe, bu maçla birlikte Avrupa kupaları tarihindeki 200. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-laciverli ekip daha önce oynadığı 199 maçın 71'ini kazanırken, 40 kez berabere kaldı, 88 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda rakiplerine 247 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 304 gol gördü.

- Konuk ekip Celtic'te ise sakatlıkları nedeniyle Scott Brown, Charlie Mulgrew ve Saidy Janko, İstanbul'a getirilmedi.

- Temsilcimizde sarı kart cezalıları Simon Kjaer ve Nani ile sakatlıkları bulunan Robin Van Persie, Volkan Şen ve Raul Meireles, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

- Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe, A Grubu'ndaki 6. ve son maçında kendi sahasında Celtic'i konuk ediyor. Saat 20:00'da başlayacak müsabakayı Belçika Futbol Federasyonu'ndan Serge Gumienny yönetecek.

İLK 11'LER

FENERBAHÇE

Fabiano, Gökhan, Alves, Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego, Alper, Markovic, Fernandao

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen, McGregor, Allan, Armstrong, Nadir Çiftçi

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında bu akşam konuk edeceği İskoçya'nın Celtic takımı karşısında en az bir puan alarak, adını 2. tura yazdırmak istiyor.

Fenerbahçe ile Celtic arasında yarın saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, Belçika Futbol Federasyonu'ndan hakem Serge Gumienny yönetecek.

A Grubu'na sahasında Norveç'in Molde takımıyla oynadığı maçı 3-1 kaybederek başlayan sarı-lacivertliler, daha sonraki 4 karşılaşmasında ise iyi bir performans gösterdi. Bu 4 karşılaşmada ikişer galibiyet ve beraberlikle 8 puan toplayıp 2. sıraya yerleşen Fenerbahçe'ye bugün tur atlamak için 1 puan yeterli olacak.

Celtic'i konuk edecek sarı-lacivertlilerin en yakın takipçisi konumunda ise 2 puan gerisindeki Hollanda'nın Ajax ekibi bulunuyor.

Sahasında Fenerbahçe'yle ilk maçta 2-2 berabere kalan Celtic ise, son hafta Ajax'a sahasında yenilerek, tur umutlarını kaybetti. Grupta henüz galibiyetle tanışamayan tek takım olan İskoç ekibi, 3 yenilginin yanı sıra 2 beraberlik alarak 2 puanda kaldı.

Fenerbahçe'yi ilgilendiren grubun diğer maçında ise aynı saatte Hollanda'da Ajax ile Molde karşılaşacak.

İhtimaller
Fenerbahçe, sahadan bir puanla ayrılması durumunda Hollanda'dan gelecek sonuca bakmadan grubu 2. sırada tamamlayarak, adını son 32 takımı arasına yazdıracak.

Sarı-lacivertliler, Celtic karşısında kaybetmesi durumunda ise bu sefer Hollanda'dan gelecek haberi bekleyecek. Fenerbahçe kaybeder, Ajax ise Molde'yi mağlup ederse sarı-lacivertliler için bu sezon Avrupa defteri kapanacak.

Fenerbahçe, Celtic'i yenmesi durumunda ise bu sefer liderlik için Hollanda'da Ajax'ın kazanmasını isteyecek. Sarı-lacivertliler kazanır, Molde'de Ajax'a yenilirse Fenerbahçe 2. tura grubunu 1. sırada bitirerek çıkacak ve kurada seribaşı olacak.

Kjaer ve Nani cezalı
Fenerbahçe'nin iki önemli oyuncusu Simon Kjaer ve Luis Nani, sarı kart cezaları nedeniyle Celtic karşısında forma giyemeyecek.

Norveç'te Molde karşısında gruplarda üçüncü kez sarı kart gören bu iki futbolcu, kritik maçta takımlarını yalnız bırakacak.

FENERBAHÇE - CELTIC

STAT: Ülker Stadı
HAKEM: Serge Gumienny
SAAT: 20:00

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan, Alves, Abdoulaye Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Markovic, Diego, Fernandao.
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

CELTIC: Gordun, Lustig, Boyata, Simunovic, Thierney, Bitton, Johansen, Allan, Rogic, McGregor, Griffiths.
TEKNİK DİREKTÖR: Ronny Deila