Galatasaray turu İtalya'ya bıraktı !

Galatasaray turu İtalya'ya bıraktı !

Galatasaray, Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında İtalyan ekibi Lazio ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Galatasaray sahasında Lazio ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede sarı-kırmızılı temsilcimiz İtalyan rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından ikinci maç için avantaj kaybeden Galatasaray, Roma'daki rövanş mücadelesini 25 Şubat Perşembe günü oynayacak.

Goller: Dk. 12 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Dk. 21 Sergej Milinkovic Savic (Lazio)

MAÇTAN NOTLAR

Mustafa Denizli'den 3 değişiklik

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İtalyan ekibi Lazio'yu konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda ve oyun formasyonunda önemli değişiklikler dikkati çekti. Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Spor Toto Süper Lig'de son oynanan Mersin İdman Yurdu maçının 11'inde 3 değişiklik yaparken, Umut Bulut, Semih Kaya ve Olcan Adın'ı yedeğe çekip, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter ve Hakan Balta'yı tercih etti. Forvette Lukas Podolski'ye şans veren tecrübeli teknik adam, ön liberoda Chedjou-Donk ikilisini, sağ açıkta Sabri Sarıoğlu'nu, forvet arkasında da Selçuk İnan'ı oynattı. Maça, Muslera, Denayer, Koray Günter, Hakan Balta, Carole, Chedjou, Donk, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Sneijder ve Podolski 11'i ile çıkan Galatasaray'da Koray Günter de bu sezon ilk kez bir Avrupa maçında sahada yer aldı. Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı süren Sinan Gümüş ve takımla çalışmalara yeni başlayan Hamit Altıntop ile eski takımı Molde'yle bu kulvarda maça çıkması nedeniyle UEFA listesine dahil edilemeyen Martin Linnes kadroda yer almadı.

Ankara'daki terör saldırısına tepki

Ankara'da dün meydana gelen terör saldırısına, Türk Telekom Arena'da tepki gösterildi. Yaşanan terör olayına tepki olarak her iki takım da müsabakaya kollarında siyah bantla çıkarken, maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tribünde yer alan taraftarlar da, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye tempo tuttu.

Maç öncesi koreografi

Karşılaşma öncesi doğu tribünündeki taraftarlarca bir koreografi sergilendi. Doğu üst tribünde taraftarların ellerinde yer alan kartonlarla, "Tam zamanı" yazısı oluşturulurken, alt kısımda ise "7'den 70'e tek bilek, tek yürek olalım" pankartı açıldı. Daha sonra ise makaralı sistemle sağ tarafta Türk Telekom Arena, sol tarafta ise yeleğine işlettiği dört yıldızla sosyal medyada büyük ilgi gören sarı-kırmızılı taraftar Setrak Yelegan ile elinden tuttuğu 10 numaralı forma giyen bir çocuk tasviri tribüne çekildi. Hazırlanan koreografi, tüm tribünlerden büyük alkış aldı. Öte yandan, tüm takımı tribüne çağıran taraftarlar, destek tezahüratlarında bulundu. Bu arada Galatasaray taraftarı Türk Telekom Arena'daki mücadeleye büyük ilgi gösterdi. Stadın tribünleri uzun bir süre sonra büyük ölçüde dolarken, maçı da 35 bin civarında taraftar izledi.

"Kupa 2"de 2002 gün sonra

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup etabını 3. sırada tamamlayan ve Avrupa'da yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile eşleşen Galatasaray, 2002 gün sonra bu organizasyonda maça çıktı. "Kupa 2"de 2010-2011 sezonu play-off turunda Ukrayna ekibi Karpaty Lviv'le eşleşen Galatasaray, İstanbul'da 2-2 berabere kaldığı rakibiyle deplasmanda da 1-1'lik eşitliği bozamayarak elenirken, 26 Ağustos 2010'da oynanan müsabakanın ardından bu kulvarda tekrar yer almadı. Galatasaray, 2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarına katılamazken, son 4 sezonda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.

Selçuk İnan'ın 200. maçı

Galatasaray'ın yıldız ismi Selçuk İnan, Lazio karşılaşmasıyla 2011-2012 sezonunda transfer olduğu Galatasaray'daki 200. resmi maçına çıktı.

Muslera, Lazio'daki çalıştırıcısıyla hasret giderdi

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, eski takımı Lazio'nun kaleci antrenörü Adalberto Grigion ile hasret giderdi. Maç öncesi gerçekleştirilen ısınma bölümünde Adalberto Grigion'un yanına giden Muslera, eski çalıştırıcısıyla sarılarak selamlaştı ve bir süre sohbet etti.

Lazio'da Keita cezalı

İtalyan ekibinde Senegalli oyuncu Keita, kart cezalısı olması nedeniyle takımdaki yerini alamadı. Grup etabındaki Rosenborg karşılaşmasında kırmızı kart gören Keita, cezası nedeniyle Galatasaray karşısında forma giyemedi. Lazio'da, Dubas Basta, Stefan de Vrij ve Santiago Gentiletti sakatlıkları nedeniyle İstanbul'a getirilmedi.

265 basın mensubu takip etti

Galatasaray-Lazio karşılaşmasına basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu. Müsabaka için 39'u yabancı toplam 265 medya mensubunun akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Yabancı basın mensuplarından 38'inin İtalya'dan, 1'inin ise İnglitere'den olduğu açıklandı.
 
Galatasaray ev sahibi olma avantajını kullanamadı
 
UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İtalyan ekibi Lazio'yla 1-1 berabere kalan Galatasaray, ev sahibi olma avantajını kullanamadı. Maçın henüz 12. dakikasında Sabri Sarıoğlu'nun ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, 21. dakikada Savic'in golüne engel olamayınca, beraberlikle yetinmek durumunda kaldı. Rakibiyle 25 Şubat Perşembe günü Roma'da rövanş maçına çıkacak Galatasaray, adını son 16 takım arasına yazdırabilmek için sahadaki yerini alacak. Sarı-kırmızılı takıma, tura adını yazdırabilmesi için galibiyet veya ikişer ve üzeri gollü beraberlik gerekiyor.

Sabri Sarıoğlu, Avrupa'da 2 bin 394 gün sonra gol attı

Lazio karşısında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü atarak bu sezon ilk kez skora katkı yapan Sabri Sarıoğlu, Avrupa kupalarında 5,5 yıl sonra yeniden rakip fileleri havalandırdı. Avrupa'da bir önceki golünü, 2009-2010 sezonunda UEFA Avupa Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Galatasaray'ın, İsrail temsilcisi Maccabi Netanya'yı deplasmanda 4-1 yendiği maçta atan Sabri, 30 Temmuz 2009'da oynanan bu müsabakanın ardından 2 bin 394 gün sonra bir kez daha aynı mutluluğu yaşadı.

İtalyan ekiplerine karşı yenilmezlik serisi sürüyor

Galatasaray, iç sahada İtalyan rakiplerine karşı 53 yıldır süren yenilmezlik serisini Lazio karşısında da devam ettirdi. İtalyan ekiplerine karşı evindeki ilk ve tek yenilgisini 1962-1963 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Milan'a karşı alan Galatasaray, daha sonra ev sahibi olduğu 11 maçta 7 galibiyet ile 4 beraberlik elde etti.

GALATASARAY: 1 - LAZIO: 1

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Gary Beswick (İngiltere)

Galatasaray: Muslera, Denayer, Koray Günter, Hakan Balta, Carole (Dk. 71 Olcan Adın), Chedjou, Donk, Sabri Sarıoğlu (Dk. 78 Umut Bulut), Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 89 Yasin Öztekin), Podolski
Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Lazio: Marchetti, Konko, Mauricio, Hoedt, Radu, Anderson (Dk. 58 Candreva), Parolo, Biglia, Savic, Lulic (Dk. 90 Mauri), Matri (Dk. 69 Klose)
Teknik Direktör: Stefano Pioli

Goller: Dk. 12 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Dk. 21 Sergej Milinkovic Savic (Lazio)
Sarı Kartlar: Dk. 20 Ryan Donk (Galatasaray); Dk. 60 Marco Parolo, Dk. 77 Lucas Biglia (Lazio)

MAÇIN ÖZETİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

90. DK: Hakem Michael Oliver maçı bitiren son düdüğünü çalıyor. Mücadele 1-1 sona eriyor.

90. DK: Ceza sahası sağ tarafında son çizgide topla buluşan Antonio Candreva uzak direğe ortasını yapıyor ancak o bölgede Galatasaray defansında Jason Denayer topu uzaklaştırıyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Lazio üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Senad Lulic'in yerine Stefano Mauri oyuna dahil oluyor.

89. DK:  Temsilcimiz Galatasaray üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Wesley Sneijder'in yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oluyor.

87. DK: Olcan Adın sol kanattan uzun taç atışıyla topu ceza sahasına gönderiyor. O bölgede bulunan Ryan Donk topu arkasında bulunan Umut Bulut'a aktarıyor. Umut'un kafa vuruşu kaleci Federico Marchetti'de kalıyor.

85. DK: Sağ kanatta topla buluşan Antonio Candreva penaltı noktasına ortasını yapıyor. O bölgede bulunan Miroslav Klose şutunu çekiyor ancak top defanstan geri dönüyor. Dönen topu iyi takip eden Sergej Milinkovic-Savic sol ayağıyla düzgün bir vuruş yapıyor fakat kaleci Fernando Muslera yatarak topa sahip oluyor.

84. DK: Sağ kanatta topla buluşan Antonio Candreva topla birlikte ceza sahasına giriyor ve sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak kaleci Fernando Muslera bu pozisyonda topa sahip olmayı başarıyor.

82. DK: Sağ çapraz uzak mesafede topla buluşan Antonio Candreva kaleyi düşünüyor ancak top kalenin solundan auta gidiyor.

80. DK: Lazio sol kanattan Lucas Biglia ile köşe vuruşunu kullanıyor. Lucas Biglia'nın ceza sahasına yaptığı ortayı kaleci Fernando Muslera tek yumrukla uzaklaştırıyor.

78. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Wesley Sneijder'in ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen Aurelien Chedjou, iyi vuramıyor ve top auta gidiyor.

78. DK: Galatasaray ikinci oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Sabri Sarıoğlu'nun yerine Umut Bulut oyuna dahil oluyor.

77. DK: Lazio takımında Lucas Biglia, Wesley Sneijder'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.


71. DK: Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Lionel Carole'un yerine Olcan Adın oyuna dahil oluyor.

69. DK: Lazio ikinci oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Alessandro Matri'nin yerine Miroslav Klose oyuna dahil oluyor.

68. DK: Sol kanatta topla buluşan Alessandro Matri, Koray Günter'den sıyrılıp son çizgiye iniyor. Matri son çizgiye iner inmez içeri çeviriyor ancak top doğrudan auta gidiyor.

66. DK: Kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri dönüyor.

62. DK: Orta alanda topu kapan Lukas Podolski son çizgiye inerek yerden ortasını yapıyor ancak o bölgede hiç bir takım arkadaşı bulunmayınca Lazio defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

59. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında topla birlikte ilerleyen Ryan Donk, Marco Parolo'nun arkadan yaptığı müdahale ile yerde kalıyor. Hakem Michael Oliver bu pozisyonda Marco Parolo'yu sarı kart ile cezalandırıyor.

58. DK: Lazio ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Felipe Anderson'nun yerine Antonio Candreva oyuna dahil oluyor.

56. DK: Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ceza sahasına ortasını yapıyor fakat Lazio defansı topu tehlikeli alanın dışına taşımayı başarıyor.

54. DK: Galatasaray defansının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası yayının gerisinde Abdoulay Konko'nun önüne düşüyor. Abdoulay Konko bekletmeden şutunu çekiyor fakat top farklı şekilde auta gidiyor.

53. DK: Sağ kanatta topu kontrol etmek isteyen Jason Denayer topa eliyle müdahale ediyor.

49. DK: Sağ kanatta topla buluşan Lucas Biglia uzak direğe ortasını yapıyor ancak top doğrudan auta gidiyor.

47. DK: Jason Denayer'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu sol ayağıyla ortasını yapıyor fakat Lazio defansında Mauricio Nascimento topu uzaklaştırıyor.

46. DK: Galatasaraylı oyuncuların santra vuruşuyla karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.


45. DK: Hakem Michael Oliver'ın düdüğüyle mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona eriyor.

43. DK: Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor ancak Lazio defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

40. DK: Lucas Biglia'ın uzun pasına hareketlenen Alessandro Matri için ofsayt bayrağı kalkıyor.

39. DK: Sol çaprazda topla buluşan Senad Lulic uzak direğe ortasını yapıyor ancak top Fernando Muslera'da kalıyor.

39. DK: Lazio sol kanattan Lucas Biglia ile köşe vuruşunu kullanıyor. Lucas Biglia oyunu pasla başlatıyor.

35. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Lucas Biglia uzak direğe ortasını yapıyor fakat Wesley Hoedt'in içeri çevirdiği top son olarak kaleci Muslera'da kalıyor.

33. DK: Galatasaray defansının uzaklaştıramadığı topa sahip olan Marco Parolo sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat top Galatasaray defansında çarpıp kornere çıkıyor.

30. DK: Mücadelenin üçte birlik kısmı geride kalırken Galatasaray topa daha fazla sahip olan taraf oluyor.

27. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına tekrar Wesley Sneijder geçiyor. Wesley Sneijder'ın ortası kaleci Federico Marchetti'de kalıyor.

27. DK: Galatasaray sol kanattan Wesley Sneijder ile serbest vuruş kullanıyor. Wesley Sneijder'in ceza sahasına ortasını Lazio defansında Abdoulay Konko kornere atıyor.

25. DK: Sağ kanatta topla buluşan Jason Denayer, Stefan Radu'nun müdahalesi ile yerde kalıyor.

24. DK: Sol kanatta topla buluşan Lionel Carole ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Lazio defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

21. DK: Lucas Biglia yaptığı asistle gole katkıda bulunuyor.

21. DK: GOL! Lazio, Sergej Milinkovic-Savic'in golüyle karşılaşmada durumu 1-1'e getiriyor. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Lucas Biglia ceza sahasına ortasını yapıyor. Altı pas çizgisi üzerinde iyi yer tutan Sergej Milinkovic-Savic kafa vuruşuyla topu ağlaramıza gönderiyor ve takımına beraberliği getiren golü atıyor.

20. DK: Sol kanatta topla birlikte son çizgiye inen Stefan Radu, Ryan Donk'nun müdahalesi ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda Ryan Donk sarı kart ile cezalandırılıyor.

18. DK: Sağ kanatta topla buluşan Selçuk İnan, Marco Parolo'nun müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Michael Oliver bu pozisyonda faul düdüğünü çalıyor.

15. DK: Orta alanda hava topu mücadelesine çıkan Aurelien Chedjou, rakibi Sergej Milinkovic-Savic'e faul yapıyor.

12. DK: Ryan Donk yaptığı asistle gole katkıda bulunan isim oluyor.

12. DK: GOOOOOLLLLLLL!!! Galatasaray, Sabri Sarıoğlu'nun golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Selçuk İnan ceza sahasına havadan pasını aktarıyor. Penaltı noktasının üzerinde topu kontrol eden Ryan Donk hemen sağında bulunan Sabri Sarıoğlu'na pasını veriyor. Boş pozisyonda topla buluşan Sabri Sarıoğlu sağ ayağıyla topu ağlara göndererek temsilcimizi 1-0 öne geçiren golü atıyor.

10. DK: Alessandro Matri'nin pasıyla ceza sahası yayının hemen solunda topla buluşan Marco Parolo etkisiz vuruyor ve Fernando Muslera rahatlıkla topu kontrol ediyor.

9. DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'ın ceza sahasına yaptığı orta kaleci Federico Marchetti'de kalıyor.

8. DK: Sol kanatta son çizgiye inen Lukas Podolski rakibinden sıyrılmaya çalışırken Abdoulay Konko'nun arkadan yaptığı müdahale yerde kalıyor.

6. DK: Lazio sağ kanattan Lucas Biglia ile köşe vuruşunu kullanıyor. Lucas Biglia'nın ceza sahasına ortasını Galatasaray defansı tehlikeli alanın dışına taşımayı başarıyor.

5. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Lucas Biglia oyunu pasla başlatıyor. Tekrar topa sahip olan Lucas Biglia uzak direğe ortasını yapıyor fakat o bölgede Galatasaray defansından Lionel Carole topu uzaklaştırmayı başarıyor.

3. DK: Marco Parolo'nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Felipe Anderson sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

1. DK: Lazio'lu oyuncuların santra vuruşuyla zorlu mücadele başlıyor. Temsilcimize başarılar diliyoruz.


GALATASARAY: Muslera, Sabri, Denayer, Hakan, Koray, Chedjou, Carole, Ryan Donk, Selçuk, Sneijder, Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

LAZIO: Marchetti, Konko, Mauricio, Hoedt, Radu, Biglia, Milinkov, Parolo, Anderson, Lulic, Matri
TEKNİK DİREKTÖR: Stefano Pioli


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Galatasaray, tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşadığı ligin tesellisini Avrupa arenasında arıyor. Tarihi Avrupa destanlarıyla dolu olan 2000 UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonu sarı-kırmızılılar, İtalyan temsilcisi Lazio’yu bugün UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında ağırlayacak. Avrupa’yı ‘Başka bir hikaye’ olarak gören temsilcimizde sakatlığı süren Sinan Gümüş dışında eksik bulunmuyor. Çizme ekibinde ise cezalı Keita ile sakat olan de Vrij ve Basta yok.

GALATASARAY-LAZIO KARŞILAŞMASININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

YILLAR SONRA UEFA’DA

Evbindeki son 7 Avrupa maçında sadece bir galibiyeti olan Galatasaray, bu talihsizliğini kırıp gol yemeden alacağı avantajlı bir skorla 25 Şubat’ta İtalya’daki rövanşa çıkmayı hedefliyor. Zorlumücadele öncesi Galatasaray’da Olcan Adın sarı kart sınırında. Sarı-kırmızılıların, 2010-2011 sezonundan bu yana 5 buçuk yıllık aranın ardından çıkacağı ilk UEFA Avrupa Ligi karşılaşması, Türk Telekom Arena’da saat 22.05’te başlayacak.

MUHTEMEL 11’LER

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Denayer, Hakan Balta, Donk, Selçuk, Yasin, Sneijder, Olcan, Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

LAZIO: Marchetti, Konko, Hoedt, Mauricio, Lulic, Biglia, Milinkovic, Cataldi, Djordevic, Matri, Mauri
TEKNİK DİREKTÖR: Stefano Pioli