Hükümet Celtic'i uyardı !

Hükümet Celtic'i uyardı !

Celtic, perşembe günü İstanbul'da oynanacak maç için kendisine bir yol haritası çizdi.

Son olarak düşürülen Rus uçağıyla ilgili gelişmeler İskoçların fikrini değiştirmiş ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Celtic Kulübü, charter seferle maça gelecek olan taraftarların uçuşlarını iptal etmişti... Bayrampaşa'da patlayan bombanın ardından bu kez de Britanya Hükümeti, Celtic'i uyardı, İskoç ekibi Fenerbahçe maçına taraftarlarını kendisi taşıma kararı aldı.
 
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Celtic, perşembe günü İstanbul'da oynanacak maç için kendisine bir yol haritası çizdi. Konuyla ilgili İskoç ekibinin, Ankara'daki Britanya Konsolosluğu'ndan yardım istediği ortaya çıktı.
 
Buna karşılık konsolosluk konuyla ilgili yeşil-beyazlılara yönlendirmede bulundu. Britanya Hükümeti'nin internet sitesinde 'Fenerbahçe-Celtic maçı için seyahat tavsiyesi' başlığıyla yer alan açıklamada, önceki gün Bayrampaşa'da patlayan bombadan da bahsedilerek yol haritası çizildi.
 
Buluşma noktası Dolmabahçe
Bunun üzerine Celtic Kulübü konuyla ilgili Türkiye'de uygulayacakları planı açıkladı. Celtic'den yapılan açıklamada, taraftarların bireysel hareket etmesine izin verilmeyeceği ve taraftarların kulüp tarafından stada taşınacağı ardından yine aynı şekilde şehir merkezine bırakılacaklarına dikkat çekildi:
 
"Kulüp İstanbul'da kent merkezinden taşıma hizmeti sağlayacaktır. Otobüsler 15.30'da geleceği Dolmabahçe Sarayı'nın önünden 16.00'da kalkacak, maçtan sonra yine Dolmabahçe Sarayı'nın önüne dönecektir".

Milliyet