Van Persie'ye özel görev !

Van Persie'ye özel görev !

Pereira, Van Persie'yi defansın dengesini bozduracak ve geriden gelenlere alan yaratacak.

Portekizli hoca, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Braga sınavında Hollandalı yıldızı bir ‘mikser’ gibi kullanarak, rakip defansın dengesini bozacak ve geriden gelenlere boş alan yaratacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın oynayacakları Braga sınavı için harıl harıl taktik çalışıyor. Portekizli çalıştırıcı, rakibin kilidini açmanın yolunu ise buldu. Pereira, Lokomotiv Moskova mücadelesindeki gibi Robin van Persie’yi ‘mikser’ gibi kullanıp rakip defansın dengesini bozmaya çalışacak. Rakibin, Hollandalı yıldızı yakın markaja alacağını planlayan tecrübeli hoca, Van Persie’nin Moskova maçındaki gibi stoperleri sürekli oyalayarak, geriden gelecek isimlere boş alan yaratmasını sağlayacak.

RIBERIO RAPORUNU VERDİ

Braga’nın, ligde Porto’yu 3-1 yendiği maçı izleyen antrenör Pedro Riberio, Portekizli ekibi için ayrıntılı raporunu Pereira’ya verdi. Riberia, daha çok kanat hücumuyla rakiplerinin üzerine giden Braga’nın çabuk organize olup geniş alanlara top atabilen, orta alanda çabuk paslaşan, topun hızını artıran, defans arkası koşularını iyi yapan ve etkili kontratağa çıkan bir ekip olduğunu belirterek, önlem almaları gerektiğini bildirdi. Bu nedenle çok iş düşecek olan orta saha, ileride basarak, bu dengeyi bozacak.

AMK Gazetesi