UEFA'nın cezasına Galatasaray'dan ilk tepki !

UEFA'nın cezasına Galatasaray'dan ilk tepki !

Galatasaray Kulübü'nden 1 yıl men cezasına ilk tepki geldi.

UEFA ile yapılan toplantılara katılan genel sekreter Fatih İşbecer daha önce konuşulan 1 artı 1 yıllık cezanın kalkmasının memnuniyet verici olduğunu ve önümüzdeki sezonda bunu değerlendirerek sıkıntıları aşacaklarını söyledi. 
 
UEFA'nın kendilerine ulaşan karar mektubunun 21 sayfa olduğunu ve bunu tam olarak tercüme ettikten sonra CAS'a gidip gitmeme yönünde karar alacaklarını da vurgulayan Fatih İşbecer bu durumu şöyle özetledi. "En azından artı 1 tehlikesinin ortadan kalkması sevindirici. Şimdi bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu sezon Avrupa'ya katılma hakkını elde edip cezamızı çekmemiz gerek. Devamında tasarruf ve akılcı politikalarla takımı revize etmeliyiz. Bir yıl sonra yeniden Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın planlarını hazırlamaya başlıyoruz. Çok kötümser olmaya gerek yok" dedi.
  
Fatih İşbecer'in bu açıklamasıyla beraber Galatasaray bu sezon Avrupa Kupaları'na katılma hakkını elde ederse, önümüzdeki kupalarda yer almayacak ve cezasını 2016-17 sezonunda tamamlamış olacak. Eğer Galatasaray bu sezon kupalara katılma hakkını elde edemezse cezası 2017-18'de çekerek tamamlayacak.
 
Alaçayır: Kötü bir sonuç değil
 
Galatasaray Kulübü Hukuktan  Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, "Bir yıl UEFA yarışmalarına katılmaktan  men edildik. Onun haricinde bundan sonraki iki dönemde özellikle transferlerde  dikkatli olmamızı, eskisi kadar para harcamamamız gibi bir şart var. Bence kötü  bir sonuç değil. Sadece 1 yıla indirdik" diye konuştu.
 
Sarı-kırmızılı takımın bu sezon UEFA kupalarına katılmaya hak  kazanması gerektiğini aktaran Alaçayır, "Galatasaray'ın görevi, bu sene Türkiye  Kupası'nı alıp veya ligde belli bir sırada yer alarak, UEFA'ya gitmeyi  garantileyip, gitmemek. Seneye de hem mali durumu düzeltip hem de şampiyonluğa  oynayarak, diğer sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek" ifadelerini kullandı.
 
Eşref Alaçayır, Galatasaray'ın 2 sezon üst üste Avrupa kupalarında  mücadele etme hakkı kazanamaması durumunda cezanın iptal olacağını belirterek,  "Bizim açımızdan kötü bir sonuç değil" dedi.
 
Kulüplerin mali konularda dikkatli olması gerektiğini aktaran  sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, "Kulüplerin çok dikkatli olması lazım.  UEFA, zararlar edip, olmayan paraları harcayarak, kurulan takımlarla UEFA  şampiyonalarına katılmayı kabul etmiyor. Onun için çeşitli uygulamalarla  kulüpleri mali disipline sokmaya çalışıyor" açıklamasında bulundu.