Yeşil sahaların yıldızı Haaland'ın maaşı dudak uçuklattı

Yeşil sahaların yıldızı Haaland'ın maaşı dudak uçuklattı
Güncelleme:

Borussia Dortmund'dan Premier Lig ekibi Manchester City'e 60 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Erling Haaland'ın maaşı herkesi şaşırttı.

İngiltere Premier Lig'in 9. haftasında sahasında ağırladığı ezeli rakibi Manchester United'ı 6-3'lük skorla hezimete uğratırken, karşılaşmada hat-trick yapan süper yıldız Erling Haalanda adından söz ettirmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldığı 22 maçta 28 gole imzasını koyan Haaland, bu sayıya en genç yaşta ulaşan ilk futbolcu oldu. 22 yaşındaki yıldız ayrıca Devler Ligi tarihinde Chamakh (Arsenal) ve Torres’in (Manchester City) ardından bir İngiliz takımının formasıyla turnuvadaki ilk üç maçında da gol atan üçüncü isim oldu. Haaland, Premier Lig'de forma giydiği ilk 8 maçta 14 gol ve 3 asistle 17 gole katkı yaptı.

Henüz 22 yaşında olmasına rağmen dünya futbolunu derinden sarsan Erling Haaland'ın kazandığı maaş da ortaya çıktı. Norveçli yıldızın ligdeki diğer yüksek kazanan yıldızlarla hemen hemen aynı maaşı aldığı öğrenilirken bonuslarla yıllık kazancının inanılmaz seviyelere geleceği öğrenildi.

Maaşının yanı sıra kontratında Premier Lig'de ve Avrupa'da attığı gollere bonus, maçı başı bonusu gibi ekstra maddeler bulunan Haaland'ın haftalık kazancının 1 milyon euroyu bulduğu ifade ediliyor. 22 yaşındaki golcünün yıllık kazancının ise en az 51 milyon euro seviyelerinde olacağı öğrenildi. Bu da Norveçli yıldızı dünyanın en çok kazanan sporcularından biri yapıyor.