Zenit'ten Türk taraftar önlemi !

Zenit'ten Türk taraftar önlemi !

Zenit çok sayıda Türk'ün yaşadığı Gent deplasmanına Rus polisiyle birlikte gidecek...

Zenit Kulübü Gent deplasmanına taraftarlı gitmekten vazgeçmedi, kendilerine eşlik edecek Rus polisiyle kafileyi sağlama aldı.
 
Belçikalılar ile Ruslar arasındaki 'Türk krizi' yeni bir boyut kazandı. Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, Şampiyonlar Ligi maçı için Zenit taraftarlarına yönelik "Burada çok Türk var. Belçika'ya gelmeyin, stada almayız" açıklaması yapmış, bunun ardından Ruslar da çılgına dönmüştü.
 
Ancak Ruslar vazgeçmedi ve Belçikalı Belediye Başkanı'nın ikazlarını dikkate almayarak, bu maça taraftarlarını götürmek için ilginç bir çözüm buldu. 9 Aralık'taki maç için 1500 kişilik bir Zenit taraftarının Belçika'ya gideceği ancak kafileye Rus polislerin eşlik edeceği ortaya çıktı.
 
Zenit Kulübü Güvenlik Direktörü Yuri Fedotov, "İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduk. St. Petersburg polis biriminden polisleri beraberimizde götürmek istiyoruz" dedi. Bir grup Rus polisinin kafileye Belçika'ya olan seyahatlerinde eşlik edecekleri belirtildi.  
 
200 bin Türk var

 
Belçika'da 200 bin Türk'ün yaşadığı, bunların yarısının Gent ve Antwerp kentlerinde ikamet ettiğine dikkat çekiliyor. Zenit gruptan lider çıkmayı garantilese de, ikinci sıradaki Gent için bu maç, bir puan gerisinde bulunan Valencia'nın önünde turlamak için büyük önem arz ediyor.

Milliyet