Elazığ kupada kendine geldi

Elazığ kupada kendine geldi

Ligde kötü günler yaşayan Elazığspor, Türkiye Kupası'nda evinde konuk ettiği Pendikspor'u 3-1 yendi.

Ziraat Türkiye Kupası 3. turda Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sanica Boru Elazığspor, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Pendikspor'u 3-1 mağlup etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Elazığspor-Pendikspor karşılaşmasında takımın başında sahaya kaleci antrenörü Mehmet Talaş çıktı. Elazığspor ile 2 yıllık anlaşma sağlayan ve sözleşme imzalamak için Elazığ'a gelen teknik direktör Okan Buruk, Elazığspor-Pendikspor maçını şeref tribününden takip etti.
11'inci dakika: Elazığspor savunmasının arkasına hareketlenen Eser, topla buıluştu. Yaklaşık 20 metre topu sürükleyen Eser, Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Uygun pozisyondaki Eser, Ivesa'yı çalımlamak isterken, kaleci Ivesa yatarak topu Eser'in ayaklarından aldı.

22'nci dakika: Pendikspor yine etkili geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Önder, sol  çaprazdan sert bir şut gönderdi. Kaleci Ivesa, direk dibinde son anda topu kornere çeldi.
24'üncü dakika: Pendikspor mutlak bir golü kaçırdı. Bu dakika içerisinde Elazığspor savunmasının ofsayt taktiği uygulamasıyla savunmanın arkasına sarkan Caner, kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Caner'in plase vuruşunda Ivesa, sağ tarafından ağlara giden topa son anda uzanarak kornere çeldi.

40'ıncı dakika: Gelişen Elazığspor atağında ceza sahası içinde Noyan, topla buluştu. Sert vuruşunda kaleci topu son anda kornere çeldi.

Elazığspor-Pendilspor maçının ilk yarısı golsüz sona erdi. 0-0.
46'ncı dakika:  Başlama vuruşuyla atağa kalkan Elazığspor, golü Köksal'la buldu. Ceza sahası içerisinde Mehmet'in pasında topla buluşan Köksal, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0.
60'ıncı dakika: Gelişen Elazığspor atağında Özgür'ün pasında ceza alanı içinde topu alan Noyan, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi.  2-0.
65'inci dakika: Elazığspor savunmasının büyük hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Caner, topu filelere gönderdi ve farkı 1'e indirdi. 2-1.
69'uncu dakika: Çalımlarla ceza alanı içerisine giren Mehmet, pasını Noyan'a çıkardı. Noyan'ın vuruşunda top filelerle buluştu. 3-1.
Karşılaşma Elazığspor'un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN ARDINDAN...

Elazığspor cephesi

Elazığspor Yardımcı Antrönörü Mehmet Talaş, "Bu galibiyet bizim için güzel oldu" dedi.

Talaş, Zirat Türkiye Kupası 3. tur elemesinde Pendikspor'u 3-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, sahaya çıkan kadroyu ligde fazla oynama şansı bulamayan oyunculardan oluşturduklarını söyledi.

Oyuncuların ellerinden geleni yaptığını ve iyi bir skor elde ettiklerini dile getiren Talaş, "Kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu galibiyet bizim için güzel oldu. Yeni hocamız, yeni bir sayfa, yeni bir başlangıç. İnşallah Elazığspor'u en iyi yere, en iyi şekilde getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Elazığsporlu futbolcu Asdem Alkaş ise geçen sezon Pendikspor'a yenilmenin verdiği bir hırsla oyuna başladıklarını belirtti. Alkaş, "Yeni gelen hocamıza 'hoşgeldin' demek istiyorduk. Ona ve bütün takıma hayırlı olsun. Onunla birlikte sahaya çıktığımız ilk maç sayılıyor. Güzel bir oyun ve galibiyetle ayrıldık. Bu güzel oyunu inşallah lige de yansıtırız. 5 haftadır süre gelen kötü bir gidişimiz vardı. Yeni hocamızla buna 'dur' deyip, Elazığspor'u üst sıralara doğru biran önce tırmandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Pendikspor cephesi

Pendikspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alparslan, iyi bir oyun sergilediklerini fakat 19 günde 7 maç oynadıkları için istenen performansı gösteremediklerini belirtti.

Alparslan, ''İlk yarıda rakibi tutarak, ilerleyen dakikalarda oyunumuzu sergilemeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle bizim yüzde yüze yakın iki üç tane net pozisyonumuz var. Maçın ilk yarısında takımımdan çok memnunum'' diye konuştu.