Galatasaray kupada 3'te 3 yaptı !

Galatasaray kupada 3'te 3 yaptı !

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. maçında Karşıyaka'yı 3-1 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. hafta maçında Galatasaray ile Karşıyaka karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede sarı-kırmızılılar sahasında PTT 1. Lig ekibini ilk yarıda atılan gollerle 3-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından grupta Galatasaray 9 puanla liderliğe yükseldi, Karşıyaka ise 6 puanda kalarak 2. sıraya geriledi.
 
Goller: Dk. 10 Sinan Gümüş, Dk. 26 Bilal Kısa, Dk. 44 Ryan Donk (Galatasaray); Dk. 28 Gökhan Ünal (Karşıyaka)
 
İLK YARI

10. dakikada Galatasaray öne geçti. Selçuk İnan'ın ara pasında topla buluşup ceza sahasına giren Sinan Gümüş, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
26. dakikada Galatasaray, Bilal Kısa'nın şık golüyle farkı 2'ye çıkardı. Yaklaşık 35 metreden sert bir şut çıkartan Bilal'in vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0
28. dakikada fark bire indi. Okan Şahingöz'ün ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşta kaleci Cenk Gönen topu soluna uzanarak tokatladı. Cenk'in kurtardığı topu takip eden Gökhan Ünal, kale sahasının içinde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-1
44. dakikada Sinan Gümüş'le verkaç yaparak ceza sahasına giren Donk, altıpasın önünde düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-1
İlk yarı Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

57. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında soldan ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in şutunda açıyı daraltan kaleci Erhan Erentürk, topu ayaklarıyla kurtararak taça gönderdi.
59. dakikada Selçuk İnan'ın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutta kaleci Erhan, topu kornere tokatladı.
75. dakikada Umut Bulut çok net bir fırsatı harcadı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenerek kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin Öztekin, topu yanındaki Umut Bulut'a bıraktı. Önünde boş kale dışında bir şey bulunmayan Umut, topu kale yerine auta gönderdi.
90+1. dakikada Carole'nin sol taraftan yerden ortasında topa kale sahasının içinde dokunan Olcan Adın'ın şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
Galatasaray, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

GALATASARAY: 3 - KARŞIYAKA: 1

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Sarper Barış Saka, Serdar Akçer, Murat Ergin Gözütok

Galatasaray: Cenk Gönen, Tarık Çamdal, Denayer, Hakan Balta, Olcan Adın, Donk, Bilal Kısa, Sinan Gümüş, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 78 Carole), Umut Bulut
Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Karşıyaka: Erhan Erentürk, Fatih Kurtuluş, Ersin Veli, Muhammet Öztekin, Ali Kemal Özkan (Dk. 70 Fehim Mücahit Serçe), Taha Balcı (Dk. 46 Yiğit Yavuz), Zeki Korkmaz, Ömer Can Sokullu (Dk. 82 Anıl Çıracı), Okan Şahingöz, Necati Ateş, Gökhan Ünal
Teknik Direktör: Yusuf Şimşek

Goller: Dk. 10 Sinan Gümüş, Dk. 26 Bilal Kısa, Dk. 44 Ryan Donk (Galatasaray); Dk. 28 Gökhan Ünal (Karşıyaka)

MAÇTAN NOTLAR

Mustafa Denizli'den 5 değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda takımının PTT 1. Lig temsilcisi Karşıyaka'yla oynadığı maçta son lig mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı. Denizli, Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor maçında görev alan Fernando Muslera, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Aurelien Chedjou ve Semih Kaya'nın yerine Cenk Gönen, Ryan Donk, Sinan Gümüş, Bilal Kısa ile Jason Denayer'e şans verdi.

Ryan Donk ilk 11'de başladı

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu Ryan Donk, ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Mustafa Denizli'den ilk maçta formayı kapan Donk, sarı-kırmızılı formayla ilk maçını Karşıyaka karşısına oynamanın sevincini yaşadı. Kasımpaşa'da ön libero olarak görev yapan Donk, Galatasaray'daki ilk maçında da bu bölgede görev aldı.

Galatasaray'da 7 eksik

Sarı-kırmızılı takım Karşıyaka maçına 7 futbolcusundan yoksun çıktı. Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Semih Kaya, Lukas Podolski, Sabri Sarıoğlu, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Aurelien Chedjou ve Hamit Altıntop, kupa maçında kadroda yer almadı.

Maçtan önce olay çıktı

Karşılaşmadan önce bazı Galatasaraylı taraftarlar stada girmek isteyen Karşıyaka taraftarlarını taşıyan otobüse saldırdı. İki kulüp arasında basketbolda yaşanan gerginlik futbola da yansıdı. Karşıyakalı taraftarları taşıyan otobüse bazı sarı-kırmızılı taraftarlar meşale ve taş attı. Güvenlik güçleri, olaylar daha fazla büyümeden taraftarları engelledi. Olaydan sonra polis stat dışında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Stat içinde de atışma

Stat içinde de iki takım taraftarları arasında atışma yaşandı. Karşıyakalı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümde yaktıkları meşaleleri Galatasaraylı taraftarların üzerine attı. İki takım taraftarlarının tribünü arasında boşluk bırakan polis, güvenlik önlemlerini burada da sürdürdü.

TT Arena boş kaldı

Öte yandan Galatasaraylı taraftarları maça fazla ilgi göstermedi. Türk Telekom Arena'nın tribünlerinin büyük bir bölümü boş kalırken, Karşıyakalı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Bu arada Galatasaraylı futbolcular sahaya Türk Kızılayı'nın "Görmezden gelmeyin, Suriyeliler yardımınızı bekliyor" pankartıyla sahaya çıktı.

Galatasaray rahat kazandı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. maçında PTT 1. Lig ekibi Karşıyaka'yı 3-1 mağlup ederek grupta liderliğe yükseldi. Türk Telekom Arena'da oynanan maçta rakibini 3-1 yenen sarı-kırmızılılar, rahat bir oyunla galibiyete ulaştı. İlk yarıda Sinan Gümüş, Bilal Kısa ve Ryan Donk'la goller bulan Galatasaray, Gökhan Ünal'ın tek golüne engel olamadı ve soyunma odasına 3-1 önde gitti. İkinci yarıda farkı açmak adına fırsatlar bulan sarı-kırmızılı ekip, bu pozisyonları değerlendiremedi ve sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu galibiyetle grupta yoluna kayıpsız devam eden Galatasaray, puanını 9'a çıkartarak liderliği rakibinden devraldı. Karşıyaka ise ilk yenilgisini alarak 6 puanda kaldı.

Ryan Donk ilk maçında golünü attı

Sarı-kırmızlıların Kasımpaşa'dan renklerine kattığı Hollandalı futbolcu Donk, ilk maçında gol atmayı başardı. Maçın 44. dakikasında sahneye çıkan Donk, takımının üçüncü golünü kaydederek sarı-kırmızılı forma altında golle tanışmış oldu. Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor'a karşı takımının tek golünü atan Sinan Gümüş ise bu maçı da boş geçmeyerek 10. dakikada sarı-kırmızılıların ilk golünü kaydetti.

Umut Bulut'a tepki

Galatasaray'ın tecrübeli forveti Umut Bulut 75. dakikada kaçırdığı golden sonra tribünlerden büyük tepki aldı. Yasin Öztekin'in pasında topla buluşan ve önünde boş kale dışında bir şey bulunmayan Umut, sağ ayağının dışıyla vurduğu topu boş ağlar yerine auta attı. Umut'un kaçırdığı golden sonra futbolcuya tepki gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar, "Umut dışarı" tezahüratında bulundu.

Meşale uyarısı

Maçın son bölümünde Galatasaraylı taraftarların yaktığı meşaleleri, Karşıyaka tribününe atması sıkıntıya yol açtı. Sarı-kırmızılı tribünlerde yakılan meşalelerin rakip takım tribününe atılması üzerine, stat hoparlörlerinden "Yanıcı madde atmayalım. İnsanların üzerine geliyor" uyarısı yapıldı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Sarper Barış Saka maçın son düdüğünü çalıyor ve müsabaka Galatasaray'un 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.

90. DK: Galatasaray uzatma dakikalarında gole çok yaklaşıyor. Hızlı gelişen atakta Lionel Carole, sol kanatta son çizgiye kadar inerek yerden topu ceza alanına gönderiyor ve bu pasa hareketlenen Olcan Adın'ın yerden yaptığı vuruş kalenin sağından az farkla dışarı çıkıyor.

90. DK: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

86. DK: Bilal Kısa'nın ceza alanı dışından çektiği şutta top önce Karşıyaka defansına çarpıyor, ardından tekrar topla buluşan Bilal Kısa'nın ikinci kez yaptığı vuruş istediği gibi olmuyor ve meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından az farkla auta çıkıyor.

78. DK: Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yasin Öztekin oyundan çıkarken, yerine giren isim Lionel Carole oluyor.

75. DK: Selçuk İnan'ın rakip defans arkasına gönderdiği uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin Öztekin, topu daha müsait durumdaki Umut Bulut'a veriyor ancak bu oyuncunun sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruş sol taraftan auta çıkıyor.

73. DK: Maçın 3'te 2'lik bölümü geride kalırken Galatasaray, rakibine oranla daha fazla topla oynayan taraf konumunda bulunuyor.

68. DK: Galatasaray bir kez daha gole yaklaşıyor. Olcan Adın'ın soldan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte müsait durumda bulunan Selçuk İnan, topa kendisi vurmak yerine Umut Bulut'a pasını veriyor ve bu oyuncunun topun gelişine yaptığı vuruş üstten auta çıkıyor.

66. DK: Galatasaray bu dakikada gole yaklaşıyor. Sol kanattan son çizgiye kadar inen Olcan Adın, yerden pasını gönderiyor ancak pasın şiddeti fazla olunca kale alanı içindeki Umut Bulut bu pasa yetişemiyor ve top dışarı çıkıyor.

63. DK: Sakatlanan Umut Bulut'un tedavisi tamamlanınca oyun kaldığı yerden devam ediyor.

61. DK: Olcan Adın'ın sol kanattan gönderdiği ortasına yükselmek isteyen Umut Bulut, hava topu mücadelesinde sakatlanınca oyun duruyor.

59. DK: Selçuk İnan'ın ceza alanı dışından gönderdiği sert şutta kaleci Erhan Erentürk topu güçlükle uzaklaştırıyor.

57. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında defanstan atılan uzun topla hareketlenen Yasin Öztekin, sol taraftan ceza alanına girerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kalesini zamanında terk eden Erhan Erentürk, topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

56. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Can Sokullu'nun ceza alanına gönderdiği ortasında, Ryan Donk topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

54. DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Bilal Kısa'nın ortasında, Karşıyaka defansı topu rahatlıkla uzaklaştırıyor.

46. DK: Hakem Sarper Barış Saka ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Galatasaray'ın vuruşuyla başlanıyor.


45. DK: Hakem Sarper Barış Saka ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

44. DK: Sinan Gümüş golde asisti yapan futbolcu oluyor.

44. DK: GOOOLL!! Galatasaray tekrar farkı 2'ye çıkarıyor. Organize gelişen atakta ceza alanı içinde sağ tarafta topla buluşan Sinan Gümüş, topu kale ağzında müsait durumda bulunan arkadaşı Ryan Donk'a veriyor ve bu oyuncunun topun gelişine yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluşuyor.

40. DK: Gökhan Ünal'ın sağ kanattan ceza alanı dışına gönderdiği pasında Ömer Can Sokullu, boş pozisyonda topun gelişine istediği gibi vuramayınca top kalenin solundan dışarı çıkıyor.

40. DK: Bu dakikada sağ kanatta son çizgiye kadar inen Tarık Çamdal, istediği ortayı yapamayınca taraftarın tepkisini çekiyor.

38. DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Galatasaray'ın üstünlüğü göze çarpıyor.

36. DK: Galatasaray bu dakikalarda sürekli ceza alanı dışından kaleyi yokluyor. Selçuk İnan ceza alanı dışından kaleye şutunu çekiyor, top kalenin solundan az farkla dışarı çıkıyor.

34. DK: Ceza alanı dışında kaleye oldukça uzak bir noktada topla buluşan Ryan Donk, sert bir şut çekiyor ancak top kalenin oldukça üstünden dışarı çıkıyor.

28. DK: GOOOLL!! Karşıyaka farkı 1'e indiriyor. Necati Ateş'in soldan ceza alanı dışına gönderdiği pasıyla topla buluşan Okan Şahingöz, yerden sert bir şut çekiyor. Cenk Gönen bu topa müdahale ediyor ancak seken topu önünde bulan Gökhan Ünal, topu boş kaleye göndermekte zorlanmıyor.

26. DK: Ryan Donk golde asisti yapan oyuncu oluyor.

26. DK: GOOOLL!! Galatasaray Bilal Kısa ile farkı 2'ye çıkarıyor. Olcan Adın'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Karşıyaka defansı topu uzaklaştırıyor, ceza alanı dışında topu önünde bulan Ryan Donk Bilal Kısa'ya pasını gönderiyor ve bu oyuncunun ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor.

23. DK: Atak yönü sol kanattan kazanılan korner atışını kullanan Bilal Kısa'nın ceza alanına gönderdiği ortasında, Necati Ateş topu uzaklaştırmayı başarıyor.

19. DK: Tarık Çamdal sağ kanattan son çizgiye kadar inerek topu ceza alanına gönderiyor, Sinan Gümüş topun gelişine vuruyor ancak top Karşıyaka defansına çarparak tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

15. DK: Tarık Çamdal'ın soldan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselmek isteyen Umut Bulut, rakibi Ali Kemal Özkan'a faul yapınca hakem Sarper Barış Saka oyunu durduruyor.

10. DK: Selçuk İnan golde asisti yapan futbolcu oluyor.

10. DK: GOOOLL!!! Galatasaray, Sinan Gümüş'ün golü ile öne geçiyor. Organize gelişen Selçuk İnan'ın atakta defansın arkasına gönderdiği uzun pasına hareketlenen Sinan Gümüş, yayın içinden yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturuyor.

8. DK: Sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Bilal Kısa'nın ceza alanına gönderdiği ortasında, Karşıyaka defansı bir kez daha topu ceza alanı dışına gönderiyor.

8. DK: Tarık Çamdal'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Karşıyaka defansı topu dışarı gönderiyor.

6. DK: Organize gelişen atakta defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Sinan Gümüş için ofsayt bayrağı kalkıyor.

3. DK: Sağ taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruş sonrası, Okan Şahingöz'ün ceza alanına gönderdiği ortasında Cenk Gönen topa rahatlıkla hakim oluyor.

1. DK: Ziraat Türkiye Kupası E grubu mücadelesinde Galatasaray evinde Karşıyaka'yı ağırlıyor.