İtalya futbolu iflasın eşiğinde !

İtalya futbolu iflasın eşiğinde !
Güncelleme:

İtalya birinci liginin bir önceki dönem 220 milyon olan zararının, 365 milyon euroya yükseldi.

Avrupa'nın bir zamanlar en önemli ligi olan İtalya Serie A, iflas etme riskiyle karşı karşıya geldi. İtalyan basınındaki haberlere göre Çizme'nin birinci ligi, tarihinin en büyük zararına uğradı. 2013-14 sezonunda 220 milyon euro kayıp açıklayan Serie A, 2014-15 sezonunda ise 365 milyon euro zarar etti. 
 
Ligin önemli ekiplerinden Parma'nın geçtiğimiz yıl iflas ettiğine dikkat çekilirken, bu durumun sadece buzdağının görünen kısmı olduğu, aslında sorunun çok daha derin olduğu belirtildi.  Ülkenin bir çok dev ekibinin borç yükü altında olduğu ve zarar ettiğine dikkat çekildi. 
 
Bankalara 1 milyar euro borç
 
Bu gidişle Serie A'nın tarihe karışma tehlikesi olduğuna bile dikkat çekilirken, ligin gelirlerinde de bir artış sağlanamadığı ifade edildi. Serie A'nın gelirlerinin 1.84 milyar euroda sabit kaldığı kaydedildi. Buna karşın fiyatların yükseldiği, transferlerden edilen kârın ise düştüğü aktarıldı. Serie A'nın toplam borcundaki artışın da yükseldiği, 1.6 milyar eurodan 1.7 milyar euroya tırmandığı, bu borcun 1.1 milyar eurosunun bankalara olduğu vurgulandı.   
 
Parma amatöre düşürülmüştü 
 
İtalya'nın köklü kulübü Parma, içinde bulunduğu borç krizini atlatacak herhangi bir alıcı bulamayınca iflasını açıklamıştı. Borç krizinden kurtulamayan ve herhangi bir alıcısı çıkmayınca iflasını açıklayan sarı-mavili kulüp, amatör küme seviyesi olan Serie D'ye düşürülmüştü. 
 
Serie A'nın zarar kalemi:
 
SEZON                  ZARAR
2014-15                365 m euro 
2013-14                220 m euro 
 
Serie A ekiplerinin borçları:
 
KULÜP                 BORÇ 
INTER                   140 m euro 
MILAN                   91 m euro
ROMA                   41 m euro

Etiketler iflas italya serie a