Usain Bolt'tan emeklilik kararı

Usain Bolt'tan emeklilik kararı
Güncelleme:

Jamaikalı sprinter, emeklilik kararını açıkladı.

Pekin’deki büyük çıkışı, Londra’daki şovu ve Rio’daki finali... Üç olimpiyatta da 100&200 metre dublesi yaparak akıllara durgunluk veren Jamaikalı sprinter, emeklilik kararını açıkladı.

Esas çıkış yaptığı 200 metre branşı Usain Bolt için hep özel bir yerde olmuştur. Her zaman rekorunu geliştirmeyi deneyeceği alanın da 100 metre değil, 200 metre olacağını söyleyen Jamaikalı efsane, bu sözünü tutamasa da 19.78 saniyelik derecesiyle adını tarihe kazımayı başardı. Bu zaferiyle son 3 Olimpiyat Oyunu'nda da 100&200 metre dublesi gerçekleştirmeyi başaran Usain Bolt, altın madalya koleksiyonunu toplamda 8'e çıkardı ve emekliliğini açıkladı: "Tarihin en iyisi olduğumu ispatladım ve artık yokum."
 
LONDRA'YA DA KATILMIYOR
Tokyo 2020'de olup olmayacağı yönündeki sorulara yanıt veren 30 yaşındaki Bolt, "Bundan böyle koşmayacağım. Gelecek yıl Londra'daki Dünya Şampiyonası'nda koşmayı da düşünmüyorum. Antrenörüm orada yer almamı istiyor ve beni ikna etmeye çalışıyor ama sanmıyorum. Burada son koşuma çıktım" ifadelerini kullanarak pistlere 200 metre yarışıyla veda ettiğini söyledi. Bolt, arkasında 9.58 saniyelik 100 metre, 19.19 saniyelik 200 metre rekorlarını bırakarak yarış kariyerine nokta koyuyor.
 
Sabah

Etiketler emekli rio Usain Bolt