Peru'da sıradışı olaylar !

Peru'da sıradışı olaylar !
Güncelleme:

Peru'nun Yeni Zellanda'yı yenerek Dünya Kupası'na katılım hakkı kazanması kadar maç öncesi yaşanan olaylar da çok konuşulacağa benziyor.

Dünya Kupası elemeleri play-off ilk maçında Yeni Zelanda ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Güney Amerika ülkesi, kendi evindeki rövanşta zafer kazanan taraf olabilmek için futbol dışı birçok yola başvurdu. 2-0 Peru’nun galibiyeti ile biten maç ile Rusya biletini ev sahibi ülke kazandı.

Ancak bu galibiyet için yapılanlar zaferin kendisi kadar konuşulacak gibi görünüyor:

1- HAVAİ FİŞEKLE UYANDIRMA SERVİSİ

Sabaha kadar Yeni Zelandalı oyuncuların kaldığı otelde havai fişek patlatıldı. Oyuncuların uykusunu almayıp düşük performans sergilemesi için sabaha karşı 03.00’te havai fişek gösterisi başlatıldı.

2- ASKERİ JETLERLE KORKUTMA

Havai fişeklere rağmen uykuya dalan oyuncular için üzerinde ‘Haydi Peru’ yazan askeri jetler otel semalarında alçak olarak uçuruldu.

Peru'da sıradışı olaylar ! - Resim : 1

3- YILANLARLA KARA BÜYÜ

Tüm ülkede adeta seferberlik ilan edilen maç için Peru'nun yerlileri de seferber oldu.Geleneksel ayinleri icra eden yerliler kendi takımlarına destek, rakibe köstek için ayinler gerçekleştirdi. Perulu futbolcuların resimleriyle bu isimlere iyi şans getirmeye çalışırken, rakip ise lanetlenerek kötü bir sonuç alması için çaba gösterildi.

Peru'da sıradışı olaylar ! - Resim : 2

4- OYUNCULARA LAZER

Futbol dışı çirkinlikler maç başladıktan sonra da devam etti. Perulu taraftarlar başta kaleci olmak üzere Yeni Zelandalı futbolcuların gözüne lazer ışığı tuttu.

Peru'da sıradışı olaylar ! - Resim : 3

Skor