Adnan Polat'dan adaylık açıklaması !

Adnan Polat'dan adaylık açıklaması !
Güncelleme:

Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, düzenlediği basın toplantısında olay yaratacak açıklamalarda bulunurken başkan adayı olup olmayacağını da açıkladı.

Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat, düzenlediği basın toplantısıyla önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray Başkanı olduğu dönemde yönetiminin ibra edilmemesi nedeniyle kırgınlığının olduğunu ifade eden Polat, “Biz hakikaten çok kırılmıştık. Hançer yarası geçer de gönül yarası geçmez. Kırgınlığım geçmedi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Galatasaray başkanlığına aday olup olmayacağı konusuna açıklık getiren Polat, Galatasaray’a şu anda 24 saat mesaimi ayıracak durumda değilim. Yapmam gereken büyük projeler var.” dedi.

İşte Polat’ın açıklamalarından satır başları;

“Bize 50 bin kişilik bir stat şarttı, stat işiyle uğraştık. İkincisi şirket olmamız gerekiyordu. Galatasaray’ın 100’den fazla icra takibi vardı. Bankayla uğraşıyorduk. Galatasaray’ın birçok krizi vardı. Böyle bir durumdan ancak söylediğim şeylerle kurtulabilirdik. 1- Şirket birleşmesi, 2- Stadın yapılması… 100 milyon dolar borcumuz arttı ama şirketi birleştirdik. Stadı yaptık.”

“DEVLETLE OLAN MESELELERİ SIFIRLADIK”

Riva arazimiz vardı, 3-5 milyon dolardı. Onun imar durumunu çıkardık. 250 bin metre karelik arazi için izin aldık. UEFA’daki bütün meseleleri çözdük. Devletle olan meseleleri sıfırladık. Bütün borçları ödedik. Ancak 100 milyon dolar borçlandık. Yapmış olduğumuz şeyleri kullanmak nasip olmadı, 2011 yılındaki seçimde kongre kararı nedeniyle ayrıldık.

 ARDA TURAN VE EMRE BELÖZOĞLU AÇIKLAMALARI

Emre Belözoğlu'nun İtalya'dan döndüğünde de Galatasaray'da oynamak istediğini kaydeden Polat, "Galatasaray'a gelmek istedi. Bana 'Inter'den 3 milyon Euro alıyorum ama Galatasaray'da 2.5 milyon Euro'ya oynarım' dedi. O sırada en çok alan futbolcu 700 bin Euro'ya oynuyordu. Mali sıkıntılardan dolayı o rakamı aşağı çekmeye çalışıyordum. 'Ona veren istediğin parayı kulübe gidebilirsin' dedim, o da Fenerbahçe'ye gitti" ifadelerini kullandı.

Arda Turan'ın Galatasaray alt yapısından yetiştiğini vurgulayan Adnan Polat, "Beğenilmemiş, Manisa'ya gönderilmiş. Ben tesadüfen gördüm geri çağırdım. Yoksa 1 milyon dolarda Beşiktaş'a gidiyordu. Bir davette Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Arda için 15 milyon dolar teklif etti. Parasızlıktan öldüğümüz bir dönemdi. Ama vermedim. Daha sonra menajerler vasıtasıyla teklif geldi. Bizden 1 milyon dolar alırken Fenerbahçe yıllık 5 milyon dolar verdi. Arda'ya da 25 senede alacağı parayı 5 senede vermeyi teklif ettiler. Ama Arda kabul etmedi" açıklamalarını yaptı.

“YA SEÇİME GİDERSİN, YA SENİ İBRA ETMEYİZ”

“Bana açıkça şunu söylediler, “Ya seçime gidersin, ya da seni ibra etmeyiz.” Ben de dedim “Ben böyle tehditlerle adım atmam” diye… Seçime girmedim. Mustafa Cengiz, son konuşmasında bizimle ilgili güzel bir açıklama yaptı. Birliktelik çağrısında bulundu. Herkes ayağa kalkarak alkışladı.”

“HANÇER YARASI GEÇER DE…”

“Biz hakikaten çok kırılmıştık. Hançer yarası geçer de gönül yarası geçmez. Kırgınlığım geçmedi. Benimle beraber olan arkadaşlarımın büyük çoğunluğu olmadı. Galatasaray’la öyle ilişkilerini kestiler ki, Türk Telekom’daki 70 loca satış bekliyor. Bizim zamanımızda locaların satışlarında kuyruk vardı.”

“GALATASARAY’IN DEVRİME İHTİYACI VAR”

“Galatasaray’ın bir devrime ihtiyacı var. Bir kere idari devrime ihtiyacı var. Tüzüğünü 21. yüzyıl şartlarına uygun hale getirmesi lazım. Galatasaray’da büyük problem üye kurulumundaki eksiklikler.”

“SAYGI VARDI, SEVGİ VARDI”

“Galatasaray Kulübü’nde saygı vardı, sevgi vardı. Değişen eğitim sistemiyle birlikte Galatasaray Lisesi’ne çocuklar 15 yaşında geliyorlar. Yani takımını çoktan seçmiş oluyorlar. Ancak eskiden Galatasaraylılık ruhu çocuklara aşılanıyordu.”

“2.5 MİLYAR LİRA YÜKÜMLÜLÜK VAR”

“Galatasaray’da 2010’dan 2017’ye kadar yayınlanan mali tablonun sadece neticelerini aldım. Galatasaray’ın bu tablolarına baktığımızda Galatasaray ne durumda? 2017 senesi sonu itibariyle toplam yükümlülükleri 2.5 milyar lira… Buna 2015 yılından itibaren yapılan futbolcuların sözleşmeleri dahil değil.”

“GALATASARAY BAŞKANLIK MAKAMI YIPRATILDI”

“Önümüzde gelecek olan seçimlerde başkanlara, eğer dinlerlerse bizi, deneyimlerimizi aktarırız. Galatasaray, örf ve adetlerini kaybederek çok şeyi elinden gitti. Geçmişi ve tarihi bağları ayakta tutuyor. Galatasaray başkanlık makamı öyle bir yıpratıldı ki, Galatasaray başkanı bir şey dese başkası konuşmazdı.”

“BAŞKAN OLMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

“Bu dönemde başkan adayı olma gibi bir düşüncem yok. Şu dönem için başkan adayı olmak için müsait değilim. Galatasaray’a şu anda 24 saat mesaimi ayıracak durumda değilim. Yapmam gereken büyük projeler var. Galatasaray taraftarı olmasa, kulüp ayakta duramaz. Bütün taraftar dernekleri ve taraftar gruplarına teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik için Galatasaray’ın şimdi de aklıyla mücadele etmesi lazım.”

“18 TAKIMIN 12’Sİ ŞİKEYE BULAŞMIŞTI”

“Ben burada günü kurtarmanın peşinde değilim; ben geleceği kurtarmanın peşindeyim” demiştim 2011 yılında. Ben en çok 2011 yılındaki sekizincilikten gurur duydum. O dönemde 18 takımın 12’si şikeye bulaşmıştı. Bunu bana 9 ay boyunca beni ve yönetimi dinleyen savcı söyledi.”