Eski dostlar karşı karşıya!

Eski dostlar karşı karşıya!

Bilic ve Prosinecki, bugün rakip olarak sahada yer alacak.

Hırvatistan Milli Takımı'nı birlikte çalıştıran Slaven Bilic ve Robert Prosinecki, bugün rakip olarak sahada yer alacak. Taktik savaşlarının yaşanacağı bu zorlu 90 dakikaya Hırvatistan basınının da ilgisi büyük.

Hırvatistan Milli Takımı’nda Bilic’in yardımcılığını yapan Robert Prosinecki, bugün eski dostuna rakip olacak. Geçtiğimiz sezon Kayserispor’un başına geçen ve oynattığı futbolla büyük alkış alan Prosinecki, sezon başında Siyah- Beyazlılar’ın teknik direktör adaylarında ilk sırayı almıştı. Uzun süren görüşmelerin ardından Kayserispor hocasını bırakmayacağını açıklamış, Kartal da bunun üzerine rotayı Slaven Bilic’e çevirmişti.

Uzun yıllar Hırvatistan Milli Takımı’nın başarısı için ter döken iki arkadaş, bugün rakip olarak karşı karşıya gelecekler. İki önemli hocanın kapışmasına Hırvatistan’dan da büyük ilgi var. Hırvat basını, karşılaşmayı takip etmek için Kadir Has Stadı’na akın edecek. Hırvatistan Milli Takımı için birlikte top koşturan ikilinin yolu 2006 şılında bu kez yedek kulübesinde kesişmişti. Milli takımın başına geçen Slaven Bilic, yardımcı antrenör olarak Prosinecki’yle çalışmak istemiş ve iki futbol adamı, 2010 yılına kadar milli takımda başarılı bir grafik çizmişti.