Marsel İlhan: Şanssız bir kuraydı

Marsel İlhan: Şanssız bir kuraydı

Milli tenisçi Marsel İlhan, "Roland Garros'da ilk turda zorlu bir rakiple eşleştim. İnşallah Wimbledon'da iyi bir kura çekerim" dedi.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'na (Roland  Garros) ana tablo maçlarından başlayan ve ilk turda İsviçreli Stan Wawrinka'ya  yenilerek elenen milli tenisçi Marsel İlhan, zorlu bir rakiple oynadığını,  Wimbledon'da iyi bir kura çekmek istediğini söyledi.
 
Roland Garros turnuvası için Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan  Marsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Wawrinka'nın dünya sıralamasında ilk  10'da olduğunu hatırlatarak, "Rakibim ilk ondaydı. Zor bir kura çektim. Şanssız  bir kuraydı. Benim için iyi bir tecrübe oldu" dedi.
 
Wawrinka'ya karşı iyi bir mücadele verdiğini belirten Marsel, "Maça  iyi başladım. İki kez servis kırma şansı yakaladım. Onu değerlendirseydim belki  maç farklı boyutta gidebilirdi ama olmadı. Böyle bir yerde oynamak kolay değil"  diye konuştu.
 
Marsel İlhan, teniste 1 puanın çok önemli olduğunu vurgulayarak,  "Servisi kırabilseydim 4-2 yapacaktım. Kendi servisimde 5-2 yapabilir ve seti de  alabilirdim. Seti aldıktan sonra çok farklı olabilirdi. Teniste 1 puan çok  önemli. Puan aldıktan sonra büyük bir şans geliyor. Değerlendirmezseniz  kaybediyorsunuz" ifadelerini kullandı.
 
"Wimbledon'da amacım ilk maçı kazanmak" 
 
Marsel İlhan, sezonun üçüncü "grand slam" turnuvası Wimbledon'da  başarılı olmak istediğini söyledi. İlk maçın önemli olduğunu dile getiren Marsel, "Wimbledon'da inşallah  iyi bir kura çekerim. Amacım ilk maçı kazanmak. En önemlisi her zaman ilk maçı  kazanmaktır. İlk maçı kazandıktan sonra her şey beraberinde geliyor, güven  geliyor" şeklinde konuştu.
 
Marsel İlhan, Barcelona'daki ekibiyle çok iyi çalıştığını aktararak,  "Güzel antrenmanlar yapıyorum. Bu sene iyi sonuçlar aldım. Şu anda dünyada 81  numarayım. Bu sene çok fazla puan kaybetmiyorum. İnşallah bu seneyi ilk 50'de  kapatmayı düşünüyorum. Hedef şu anda ilk 50. Çok uzak değilim. Seneye de inşallah  Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Türkiye'deki destekten memnunum" 
 
Marsel İlhan, tenisteki başarılarında Türkiye'de gördüğü desteğin  büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "İnsanlar beni destekliyorlar. Buraya kadar  gelip, Türk bayrağı ile izleyen insanları gördüm. Çok güzel bir duygu. Türkiye'de  tenis bence iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.
 
Tenis oynamak isteyen gençlere çok çalışmaları gerektiğini tavsiye  eden Marsel İlhan, "Tenis çok centilmen bir spor. Gerçekten çok güzel ve klas bir  spor. Gençlerin mutlaka çok çalışması lazım. Sonuna kadar inanmak ve pes etmemek  gerekiyor" diye konuştu.
 
Kariyerinde 9. kez bir "grand slam" turnuvasında ana tabloya yükselen  Marsel, geçen sezon dünya sıralamasında 188'inciliğe kadar gerilemesinin ardından  bu yıl 2011'den bu yana ilk defa ilk 100'e girmeyi başardı ve kariyerinin en iyi  derecesine ulaşarak 77. sıraya kadar yükselmişti. 
 

Etiketler tenis Marsel İlhan