Tenisin ulu çınarı

Tenisin ulu çınarı

33 yaşındaki Serena Williams, Wimbledon finalinde Gabrine Muguruza’yı mağlup ederek ederek kupanın sahibi oldu.

Dünya 1 numarası Williams, İspanyolların genç ismini 6-4’lük iki setle geçti. ABD’li raket buradaki altıncı, grand slamlerdeki 21. zaferini elde etti, bir grand slamde şampiyon olan en yaşlı kadın raket unvanını aldı.

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da tek kadınlar şampiyonu Serena Williams oldu. Finalde İspanyol Gabrine Muguruza ile karşı karşıya gelen ABDli tenisçi, rakibini 6-4’lük iki setle 2-0 yenerek karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Yıldız raket bu sonuçla Wimbledon’daki altıncı, grand slamlerdeki toplam 21. şampiyonluğunu kazandı.

Oyuna hızlı başlayan taraf 21 yaşındaki Muguruza oldu. Rakibinin servisini kırarak 2-0 öne fırladı. Üçüncü oyunda Serena servisine tutunmayı başardı. Ancak sonraki oyunlarda genç raketin etkili oyunu sürdü ve durumu 4-2 yaptı. Ancak 3 oyun üst üste kazanma başarısı gösteren Serena, 5-4 ile maçta ilk kez öne geçti, 6-4 ilk seti aldı.

Tecrübe farkı

İlk sette çok önemli fırsatlardan yararlanamayan ve tecrübesizliğinin kurbanı olan Gabrine Muguruza, rakibinin peşine takıldı. Öne geçen Serena’yı aldığı oyunlarla takip eden Muguruza’nın direnci dördüncü oyunda ise kırıldı. Servis kırarak durumu 3-1 yapan Serena sonrasında seti 5-1’e kadar taşıdı, bu seti de 6-4 alarak zaferini ilan etti.

Serena Williams, kadınlarda 22 grand slam kupası bulunan Steffi Graf’a bir adım daha yaklaştı. Yıldız tenisçi ayrıca bu zaferle, bir grand slamde şampiyonluk yaşayan en yaşlı kadın tenisçi oldu. Serena 33 yıl-289 günlük yaşıyla Martina Navratilova’yı geride bıraktı.

Serena Williams, Wimbledon’da 6, ABD Açık’ta 6, Avustralya Açık’ta 6 ve Fransa Açık’ta 3 kez şampiyon oldu.

1-924.jpg