İnternet devi Google baştan aşağı değişiyor !

İnternet devi Google baştan aşağı değişiyor !
Güncelleme:

Google markası artık başka bir şirket tarafından yönetilecek.

Teknoloji tarihine basit bir arama motoru faaliyeti görerek başlayan ve zamanla devleşen Google kendini her geçen gün yeniliyor. Teknoloji devi Google’ın kurucularından Larry Page ve Sergey Brin Google’ın artık, ‘Alphabet’ adını verdikleri yeni bir yapıya bağlı işlev göreceğini bildirdi.

Sergey ve Page tarafından yönetilmeye devam edecek olan ana şirket Google çatısı altında faaliyet gösteren bütün firmaların ana kaynağı olacak.

abc.xyz isimli adrese sahip olan Alphabet, en büyüğü Google olmak üzere birçok şirketi bir arada tutan devasa bir yapı olarak kullanıcılarının karşısına çıkacak.

Alphabet ile yönetim yeniden şekilleniyor

Google’dan Alphabet’e atanan Larry Page’in görevini Android bölümü başkanı Sundar Pichai devraldı. Google’ın yeni CEO’su geçtiğimiz günlerde Google’dan ayrılmayı planlıyorken, yeni yaklaşımla birlikte şirketin onu CEO’luk pozisyonuyla ödüllendirdiği dikkatlerden kaçmadı.

Ayrıca Alphabet ile birlikte daha önce Google çatısı altında bulunan eski birimlerin üst düzey birim yöneticileri de, yeni dönemde birimleri şirket konumuna yükseleceği için CEO’luk pozisyonlarıyla ödüllendirilebilecek. Bu kişiler şirketleri daha fazla kontrol sahibi olacak şekilde yönetebilecek.