Tübitak 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması

Tübitak 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması

Eskişehir Valisi Tuna: "TÜBİTAK projeleri, gençlerin çalışmalarına akademik bir disiplin ve bilimsel boyut kazandırdığı gibi, bir değerler eğitimi fırsatı olarak değerlendirilmelidir"

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması, Eskişehir bölge final sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ın ulusal öncelikler doğrultusunda araştırmalarına devam ettiğini belirterek, proje yarışmasıyla gençlerin bilimsel araştırmaya teşvik edilip, geleceğe yatırım yapıldığını kaydetti.

Yarışmayla güzel projelerin üretildiğini vurgulayan Tuna, "Geleceğin Ali Kuşçularını, Farabilerini, İbn-i Sinalarını yetiştirmek istiyoruz. Çünkü ilimleri, bilgileri engin bir deniz olsa da kalbinde sevgi ve iyilik ateşi yakmayanların bütün uğraşları, çabaları, emekleri boşunadır. Bu yönüyle TÜBİTAK projeleri, gençlerin çalışmalarına akademik bir disiplin ve bilimsel boyut kazandırdığı gibi, bir değerler eğitimi fırsatı olarak değerlendirilmelidir" ifadelerinde bulundu.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bahaddin Acat ise etkinliğe 4 yıldır ev sahipliği yaptıklarını anımsatarak, üniversiteleri için bir gurur kaynağı olan bu tür çalışmalara destek vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli de ESOGÜ'nün ev sahipliğinde yürütülen yarışmanın son yıllarda büyük bir ivme kazandığını ve bu yıl yarışmaya bin 769 projenin başvuru yaptığını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise geleceğe umutla bakılması açısından bu tür yarışmaların önemli olduğunu dile getirdi.

ESOGÜ Spor Salonu'nda 25 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir bölge finali sergisinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.