Twitter'da çalınan 5.5 kişisel veri internette satışa çıkarıldı

Twitter'da çalınan 5.5 kişisel veri internette satışa çıkarıldı
Güncelleme:

Sosyal medyanın en çok kullanılan platformu Twitter'dan çalınan ve aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı 5.5 milyon kişiye ait kişisel veriler internette satışa çıkarıldı.

Twitter geçtiğimiz Ocak ayında 5,5 milyon kullanıcının e-posta ve telefın numaralarının ele geçirilmesiyle gündeme gelmişti. Yaşanan bu güvenlik açığı ile ilgili Twitter yorumyapmaktan kaçınmış ve güvenlik açığının kapatıldığını açıklamıştı. Twitter her ne kadar ortada bir tehlike olmadıığını belirtse de bugün siber korsanlık tarzı faaliyetleriyle dikkat çeken bir forumda, söz konusu 5,5 milyon kişinin verileri 30.000 dolara satışa çıktı.

Verileri satışa çıkaran 'Şeytan' adlı  bir tehdit aktörü, veritabanının "ünlüler, şirketler, rastgele kişiler" hakkında hassas bilgiler içerdiğini iddia etti. Forumun e-ticaret bölümünde başlık açan kullanıcı, Twitter’dan çekilmiş ve içlerinde ünlü isimlerden büyük şirketlere kadar milyonlarca kişinin e-posta ve telefon numaralarının yer aldığı hesap bilgilerinin olduğunu belirterek bu verilerin satılık olduğunu duyurdu. Ayrıca, verilerin gerçekliğinin de doğrulandığı veri ihlali tartışma ve sızıntı forumu Breach Forums üzerinde, veritabanının gizli bir kısa gösteriminin de yayınlandığı belirtti.

 Söz konusu verilerin satışa çıkaran kullanıcının, kendisine ulaşan bir gazete ile doğrudan ilan üzerinden fiyat bilgisi vermek istemediği ortaya çıktı. Kullanıcı, verilerin Twitter’dan çalınan veriler olduğunu doğrulayarak fiyat konusunda ise 30.000 dolar talep edildiğini duyurdu.