İmamoğlu: ''MOBESE olayı Adalet Bakanı'nın kellesini aldı''

İmamoğlu: ''MOBESE olayı Adalet Bakanı'nın kellesini aldı''
Güncelleme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün istifasını balık MOBESE görüntülerinin basına servis edilmesine bağlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İnşallah bundan sonra da bu tarz olaylar yaşamayız. Bu olay, Adalet Bakanı'nın kellesini aldı. Birazcık düzgün kim varsa onları herhalde bu iş gibi götürecek görünüyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ( İBB) Ekrem İmamoğlu karla mücadele çalışmaları devam ederken İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi ile bir balık restoranında görüntülenmiş ve ortaya çıkan fotoğraf büyük tartışma yaratmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından İmamoğlu'nun avukatları devlet eliyle servis edildiğini iddia ettikleri MOBESE görüntüleri için savcılığa başvurmuştu.

İmamoğlu, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuştu. İmamoğlu, "Gayet iyiyim; ne diyelim? Ülkemizin bu sürecini hep beraber yaşıyoruz. ‘Demleniyoruz' diyorum. Bazen ‘Daha kötü şeyler de yaşayabiliriz' diye düşünüyorum.' Ama Allah'ın izniyle zor günleri aşacağız. Değerli kalemlerin de doğru zamanlarındaki katkısıyla bu daha da kolay olacak diye düşünüyorum.” dedi. 

İmamoğlu, "İnşallah bundan sonra da bu tarz olaylar yaşamayız. Bu olay, Adalet Bakanı'nın kellesini aldı. Birazcık düzgün kim varsa onları herhalde bu iş gibi götürecek görünüyor” diye konuştu. 

“Sizce Adalet Bakanı neden alındı?” sorusuna İmamoğlu,  “Yaptığı bir açıklama mı etkili oldu bilemiyorum. Abdulhamit Gül, ‘FETÖ'vari  bir anlayış ve uygulamaların hiçbir zaman gerçekleşmemesi için hukukun gerekli tedbirleri alması en esaslı görevidir' demiş. Sanırım, Adalet Bakanlığı'nın resmi hesabından yayınlamış bunu. Bu cümle mi ağırına gitti birilerinin ben anlamadım. Bu çok acı bir durum yani." yanıtını verdi. 

Saygı Öztürk'ün yazısının tamamı için...