AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi

AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (2)

BALIKESİR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi ülkenin batısına, İç Anadolu'ya gidip doğusuna gidemeyenler ya da tersine doğuya gidip, batıya İç Anadolu'ya hakkıyla gelemeyenler, işte kuvayı milliyeden uzak olanlardır. Biz ise kuvayı milliye ruhuyla her yeri, ülkemizin her köşesini birleştirmeye bütünleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Balıkesir 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmaya, tüm ilçeleri tek tek selamlayarak ve il kongresinin hayırlı olmasını dileyerek başladı. 

Kuvayı milliyeden bahsetmek üzere geldiği Balıkesir'in sembol şehirlerden biri olduğunu dile getiren Davutoğlu, ülke işgal altındayken, Dünya Savaşı'nda şehitler verilmiş, geride neredeyse savaşacak insan kalmamışken ve düşman 15 Mayıs'ta İzmir'e çıkmışken ihtiyaç duyulan sesin Balıkesir'den, Alaca Camii'den yükseldiğini ve "kuvayı milliye" dediğini söyledi.

Salondaki gençlerin, harflerin yazıldığı olduğu kartlarla oluşturduğu "Direniş değil dirilişi başlatıyoruz" yazısına işaret eden Davutoğlu, "Kuvayı milliye sadece direniş değildi, Balıkesirli gençler bunu çok iyi anladılar, tam doğru zamanda bu güzel şiarı bize hatırlattılar. Kuvayı milliye direnişti ama direnişle yetinmedi, bir dirilişe öncülük etti, Cumhuriyetimizin kuruluşunun kilometre taşları zeybekler, efeler ve yörüklerle, bütün Balıkesir halkıyla döşendi" değerlendirmesinde bulundu. 

Başbakanlık görevini üstlendiğinde ülkeyi daha ileriye taşıma yükünü de yüklendiğini söyleyen Davutoğlu, "Seyit Onbaşı, insan gücünün kaldıramayacağı zannedilen o  250 kiloluk gülleyi aşkla, şevkle nasıl kaldırdıysa başkalarının hayallerinin erişemeyeceği bu dava bayrağını biz de bütün bir aşkımızla yücelteceğiz, menzile ulaştıracağız. Seyit Onbaşıların torunlarıyız" dedi.  

"Haydi şimdi Osmanlı'ya götür bizi Ahmet Hoca" tezahüratlarının üzerine de Başbakan Davutoğlu, "Hitapların hepsi güzeldir ama 'Ahmet Hoca' dediniz mi gönlümü fethedersiniz" diye konuştu. 

Son 10 gün içinde yaptığı ziyaretleri anımsatan Başbakan Davutoğlu, yurtiçi ve yurtdışındaki temaslarında vatandaşlarla kuvayı milliye ruhuyla buluştuğunu dile getirdi. İktidara geldiklerinden bu yana milleti bütünleştirmek, tek bir ideal etrafında birleştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Davutoğlu, "Biz, 'milli irade' dedik ve 'milli irade' demeye devam edeceğiz. Yeni Türkiye'den kastettiğimiz şey, yeni Türkiye, aynen Balıkesir'de kuvayı Milliye ruhunu başlatan Vehbi Bey ve arkadaşları gibi yeni bir dirilişin öncüsü olmak içindi" diye konuştu. 

Genel Başkanlık emanetini omuzladıktan sonra teşkilatlara il kongrelerini başlatma talimatı verdiğini, bu vesileyle milletle buluştuğunu kaydeden Davutoğlu, il ziyaretlerinin süreceğini, adım atılmadık vatan toprağı kalmayacağını, doğuyu batıyla, güneyi kuzeyle birleştireceklerini söyledi.

Partililerin "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganı atması üzerine Davutoğlu, "Sadece Hakkın ve halkın önünde eğilenler başka hiçbir gücün karşısında eğilmezler, Allah'ın izniyle hiçbir gücün karşısında eğilmezler. Kuvayı milliye başladığında Balıkesir baş eğdi mi, eğmedi. Biz de o ruh ile hiçbir zaman başımızı eğdirmeyeceğiz, milletimizin başını da eğik kılmayacağız" karşılığını verdi.

Partisinin teşkilat başkanına, "Cumartesi ve pazarı öyle ayarlayacaksınız ki bir doğuda olacağız bir batıda, bir güneyde bir kuzeyde. Herkese göstereceğiz ki AK Parti kadrolarının basmadığı vatan toprağı yoktur" dediğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Erzurum Kongresi, istikbalimizin yükselen sesiydi, 'Milli irade hakim kılınacak' diyordu Erzurum Kongresinde. Dün oradaydım, şimdi Balıkesir kongreleri. Kuvayı milliye oluşumundan sonra Temmuz 1919'da arka arkaya toplanan Balıkesir kongreleri de kuvayı milliye ruhunu ateşledi. Şimdi soruyorum, gafillere soruyorum; Türkiye'nin batısına gidip de doğusuna gidemeyenlere, doğusuna gidip de batısına gidemeyenlere, sonra da milliyetçilik taslayanlara soruyorum: Şimdi ülkenin batısına, İç Anadolu'ya gidip doğusuna gidemeyenler ya da tersine doğuya gidip, batıya İç Anadolu'ya hakkıyla gelemeyenler, işte kuvayı milliyeden uzak olanlardır. Biz ise kuvayı milliye ruhuyla her yeri, ülkemizin her köşesini birleştirmeye, bütünleştirmeye devam edeceğiz. Bizim için çözüm sürecinin anlamı budur. Milletin tekrar buluşmasıdır. Erzurum Kongresi'nde bir araya gelenlerle Balıkesir kongrelerinde bir araya gelenlerin hiçbir etnik ve mezhep ayrımı olmadan bir araya gelip kenetlenmesidir, birleşmesidir, omuz omuza yürümesidir. Bazen arkadaşlar, bu 10 günlük tempoya bakıp, 'biraz yavaşlatsak mı, sürdürebilir miyiz' diye haklı şekilde soruyorlar; 'Bunu nasıl devam ettireceğiz' diye. Ben de onlara diyorum ki bir kez bir insanın gönlüne kuvayı milliye aşkı düşmüşse, bir kez bir insanın gönlüne vatan aşkı, millet aşkı düşmüşse yorgunluk bilmez, tanımaz. AK Parti kadroları yorulmaz. Yapamadıkları hesap buydu. Gezi provokasyonları olduğunda zannettiler ki biraz üzerilerine gidersek AK Parti kadroları geri adım atar. Hayır, milyonlar toplandı meydanlarda Gezi provokasyonlarına karşı inadına milli irade, inadına milli irade, inadına milli irade dedi."

(Sürecek)

 

text-ad
Bebeğini kaybeden güzel isim sessizliğini haftalar sonra bozdu Bebeğini kaybeden güzel isim sessizliğini haftalar sonra bozdu İstanbul'un ''Esencılısı''nda güpegündüz bir kadın hayatının şokunu yaşadı! İstanbul'un ''Esencılısı''nda güpegündüz bir kadın hayatının şokunu yaşadı! 99'ncu Gazi Koşusu'nda Veliefendi defile sahnesine döndü; hanımların şıklık yarışı kamerada... 99'ncu Gazi Koşusu'nda Veliefendi defile sahnesine döndü; hanımların şıklık yarışı kamerada... Fatih Altaylı 5'inci cezaevi mektubunda AK Parti, MHP ve CHP'nin oy oranlarını açıkladı Fatih Altaylı 5'inci cezaevi mektubunda AK Parti, MHP ve CHP'nin oy oranlarını açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı Kum fırtınası otoyolda zincirleme kazaya neden oldu! Çok sayıda yaralı var! Kum fırtınası otoyolda zincirleme kazaya neden oldu! Çok sayıda yaralı var! Bu manşet Bakan Mehmet Şimşek'e mi yoksa ben ekonomistim diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı? Bu manşet Bakan Mehmet Şimşek'e mi yoksa ben ekonomistim diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı? Türkiye'nin dağ keçileriyle ünlü eşsiz cennet şelalesinin ölümü görüntülendi Türkiye'nin dağ keçileriyle ünlü eşsiz cennet şelalesinin ölümü görüntülendi Manisa'da 3 gündür süren orman yangının nedeni belli oldu Manisa'da 3 gündür süren orman yangının nedeni belli oldu İzmir'de dünden beri süren kabusun nedeni ortaya çıktı: 1 kişi gözaltında! İzmir'de dünden beri süren kabusun nedeni ortaya çıktı: 1 kişi gözaltında!
İstanbul'da CHP'den AK Parti'ye geçen belediyede skandal iddia! Görüntüler infial yarattı İstanbul'da CHP'den AK Parti'ye geçen belediyede skandal iddia! Görüntüler infial yarattı Ankara'da kız isteme kavgası kanlı bitti: 1 polis memuru şehit düştü! Ankara'da kız isteme kavgası kanlı bitti: 1 polis memuru şehit düştü! CHP kurultay davasında erteleme kararı CHP kurultay davasında erteleme kararı İsviçre'den Türkiye'ye tatile geldikten 3 saat sonra hayatının kabusunu yaşadı İsviçre'den Türkiye'ye tatile geldikten 3 saat sonra hayatının kabusunu yaşadı Borsada batan para ve banka kredisi borcu Esenyurt'ta boş bir arazide bitti... Borsada batan para ve banka kredisi borcu Esenyurt'ta boş bir arazide bitti... Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan ''yok artık'' dedirten iddia Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan ''yok artık'' dedirten iddia FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda devlerin gecesinde gol yağmuru vardı! FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda devlerin gecesinde gol yağmuru vardı! Issız Adam Cemal Hünal'den AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu yasa teklifine küfürlü tepki Issız Adam Cemal Hünal'den AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu yasa teklifine küfürlü tepki Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Dolandırıcıların bu yaptığı yılların avukatına hayatının şokunu yaşattı Dolandırıcıların bu yaptığı yılların avukatına hayatının şokunu yaşattı