PKK Varto’da askere alma şubesi açtı

PKK Varto’da askere alma şubesi açtı

Terör örgütü PKK'nın Muş, Varto’da sözde askerlik şubesini açtı.

Vatandaş “eylemsizlik”, “silah bırakma” palavrasıyla oyalanırken terör örgütü, maliye, sayıştay, askerlik şubesi bile kurdu.

5 ÖZERK BÖLGE

Yeni Çağ'ın haberine göre bölgeden gelen son istihbarat raporu iktidarın palavraları ile hiç örtüşmüyor. İşte o rapordan acı gerçekler: Demokratik Toplum Kongresi, Türkiye’de Kuzey Kürdistan Meclisi adıyla özerk bir meclis oluşturup “Botan, Serhat, Amed, Dersim, Güney Batı Bölge”  olmak üzere 5 özerk bölge oluşturacak. Pilot bölge Muş, Bitlis, Şırnak seçildi.

VERGİLER KANDİL'E

Muş, Varto’da sözde askerlik şubesini açan bölücü örgüt, artık ilk eğitimleri burada verecek. Kendi Sayıştay’ını oluşturan PKK, Doğu ve Güneydoğu’daki DBP parti meclis üyeleri ve belediye başkanlarından maaşlarından yüzde 50, asgari ücretlilerden yüzde 20 vergi alacak. Vergi Kandil’deki sözde Maliye Bakanlığı’na gönderilecek.

PKK MAHKEME BİLE KURMUŞ

Diğer yandan CNN Türk'te canlı yayına katılan gazeteci Levent Gültekin, doğu illerimizden birinin en üst mülki amirinin kendisine "PKK'nın mahkeme kurduğunu" söylediğini açıkladı.

İşte Levent Gültekin'e Doğu'daki bir ilin mülki amirinin anlattıkları;

"Bir ilin mülki amiri aradı. PKK artık defacto bir durum yapıyor. Mahkemeler kurmuy. Çadır kurmuş. Ardahan'da bir çadır kurmuş. 50-60 tane silahlı gerilla var. Şehirden minibüsle işadamları esnafı taşıyıp şu kadar haraç veriyorsun diyorlarmış."

PKK Varto’da askere alma şubesi açtı - Resim : 1ABD ÇOK CİDDİ: KÜRDİSTAN KURULSUN

Columbia Üniversitesi Barış ve İnsan Hakları Enstitüsü Direktörü David Phillips, “Irak Kürdistanı, yani dünyada bundan sonra ilan edilecek ilk bağımsız devlet olacak" dedi.

ABD Dışişleri politikalarında etkin bir isim olan Phillips, ABD yönetiminin Kürt politikalarında bir an önce değişime gitmesi gerektiğini ifade etti. PKK'nin “terör örgütü” listesinden çıkartılmasını isteyen Phillips, PYD ile ilişki geliştirilmesi ve Irak Kürdistan Bölgesi'nin (KRG) bağımsızlığına destek verilmesini istedi.

PKK Varto’da askere alma şubesi açtı - Resim : 2İMRALI'DA 30 KİŞİLİK ÇÖZÜM MASASI

HDP eşbaşkanı Demirtaş, çözüm sürecinde önümnüzdeki günlerde yaşanacakları açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinde müzakere aşamasının İmralı’da Abdullah Öcalan, devlet heyeti, HDP İmralı heyeti ve “tanıklık heyeti” olarak da nitelendirilebilecek “izleme kurulu”nun katılımıyla 20-30 kişilik geniş ve kapsamlı heyetin aynı anda oturacağı bir masada yürütüleceğini ve ilk aşamada Kandil’in masada olmayacağını açıkladı.

PKK Varto’da askere alma şubesi açtı - Resim : 3PKK SİLAH GÖMECEK DEVLET TOPLAYACAK !

Hükümet çözüm sürecinde uygulanamayan takvimi yeni görüşmeler sonrasında yeni adımlar atılacak.

Takvim plana uygun işlerse PKK'lılar belirlenen yerlere giderek silahlarını gömecek. Ardından silahsız olarak sınırdan Kuzey Irak'a geçecek. Devlet daha sonra gelip bu silahları toplayacak Hükümet çözüm sürecinde Kobani eylemleri nedeniyle uygulanamayan takvimi İmralı'nın da olduğu aktörler ile yapılan görüşmeler sonrası revize edilecek.

PKK Varto’da askere alma şubesi açtı - Resim : 44 NÖBETÇİNİN ELİNDEN PKK’LI UÇTU

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen PKK dağ kadrosundan Bedrettin Güçlü, her gün başında nöbet tutan 4 polise rağmen firar etti.

4 polis açığa alındı. Firardan 2 gün önce gelen ‘kaçırılacak’ ihbarı ise PKK’lıyı gözetim altında tutan polislere iletilmedi.

PKK Varto’da askere alma şubesi açtı - Resim : 5ÖCALAN SERBEST KALABİLİR

Çözüm sürecini değerlendiren Uluslararası Kriz Grubu Türkiye Direktörü Hugh Pope, PKK'nın terör örgütü listelerinden çıkmak için uzun zamandır strateji yürüttüğünü söyledi. Pope, "PKK, uluslararası arenada meşru hale gelmeyi hedefliyor" dedi.

Rapor, Türk hükümetine yönelik tavsiyeleri arasında, barış sürecinin artık zor kararlar alma noktasına ulaştığını topluma anlatmak gerektiğini söylerken, PKK liderlerinin Türkiye’de aktif siyasete girmesi ve Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gibi senaryolara hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyor. Hugh Pope, Öcalan’ın halihazırda hemen her gün gazete sayfalarında siyasi demeçleri boy gösteren siyasi bir figüre dönüştüğünü söyledi.

PKK İHBARCI VATANDAŞI KURŞUNA DİZDİ !

Erzurum'un Tekman ilçesinde silahlı bir grup Mustafa Bingöl (76) isimli vatandaşı evinin kapısında kurşuna dizerek öldürdü.

Amcasının teröristlerce katledildiğini belirten Murat Bingöl ise "Amcam köyde teröre karşı duruşuyla biliniyordu. 3 hafta önce teröristler köye gelip, köylülere salma vurmuşlar ve iş bölüşümü yaptırmışlar. Amcamda bu durumu jandarma karakol komutanlığına giderek bildirmişti. Olay gecesi amcam, 3 torunu ve gelini, evde oturduğu sırada gece yarısı kendilerini asker olarak tanıtan 6 terörist kapıyı çalmış. Amcamın kapıyı açmasıyla kurşun yağmuruna tutulmuş. Amcam olay yerinde öldü. Torunları ve gelini ise saldırıdan korkup iç odada saklanmışlar." dedi.