52 bin üyeli Büro Memur-Sen yeni binasına taşındı

52 bin üyeli Büro Memur-Sen yeni binasına taşındı

Büro Memur-Sen genel merkez hizmet binası törenle açıldı. Törende konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Geçtiğimiz yıl aldığımız genel yetkimizi genel merkez hizmet binamızla taçlandırdık.

Büro Memur-Sen genel merkez hizmet binası törenle açıldı. Törende konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Geçtiğimiz yıl aldığımız genel yetkimizi genel merkez hizmet binamızla taçlandırdık. Bu güne kadar birçok kazanıma imza atan sendikamızın kazanımları yeni hizmet binamızda artarak devam edecektir.” dedi.

Büro Bankacılık Hizmet kolunda genel yetkili sendika olan Büro Memur-Sen, Ankara Tandoğan İller Sokak’ta satın aldığı genel merkez hizmet binasının açılışını törenle yaptı. Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen Büro Memur-Sen teşkilatı katıldı.

“ÜYE SAYIMIZ YÜZDE 200 ARTTI”

Açılış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, sendikalarının başarılarına başarı eklediğini söyledi. Son 3 yıl içerisinde üye sayılarının yüzde 200 arttığına dikkat çeken Yusuf Yazgan, şöyle konuştu: “2010 yılında 17 bin üye sayımızı 2011 yılında 33 bine, 2012 yılında ise 46 bine çıkararak genel yetkili sendika olduk. Genel yetkimizi bu yıl da 48 bin üye ile perçinledik. Şu anda sendikamız 52 bin üyeyi aşmış durumda. Yani 2010 yılı ile 2013 yılı arasında yüzde 200 büyüme yaparak büro hizmet kolunda iki yıldır yetkili durumdayız. Türkiye genelinde 82’nci şubemizi Şırnak ilinde kurduk. Büro Memur-Sen, Şırnak’ta şube kurabilmişse artık şube kuramayacağı başka bir il yoktur. Bütün illerde tek başına şube olma yolunda hızla ilerliyoruz. Sendika olarak yurtdışına açılarak 15 ülkede temsilcilik kurduk. Bu başarılarımızı genel merkez hizmet binası alarak taçlandırdık. Bu güne kadar birçok kazanımın altında imzası bulunan sendikamız, bundan sonra da yeni hizmet binasında kazanımlarını artıracaktır.”

“EŞLERİN BAŞÖRTÜ SORUNUNU HÜKÜMET, ÇALIŞANLARINKİNİ MEMUR-SEN ÇÖZDÜ”

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ise özelde memurların, genelde ise Türkiye’nin menfaatlerini şiar edindiklerini söyledi. Memur-Sen olarak gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Gündoğdu, kılık-kıyafet serbestliği ve çözüm sürecinin hayata geçmiş biçiminin Memur-Sen olduğunu kaydetti. Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memur-Sen, ırkçılığın cahiliye döneminin en büyük sıkıntısı olduğunu bilen bir ailedir. Memur-Sen, haksızlıklar karşısında taşın altına vücudunu koymaktadır. Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 12 milyonun üzerinde imza topladık. Amacımız kadına başörtü yasağı dayatarak aile yapımızı, değerlerimizi, dinimizi, medeniyet birikimimizi yok sayan, eğitimde, çalışma hayatında ve siyasette kadın-erkek eşitliğini sağlamak olmaktı. Bugün hükümetin açıkladığı paketle hem kamuda başörtü özgür, hem mecliste başörtülü milletvekilleri görevini yapabiliyor. Eşlerin başörtü sorununu hükümet çözmüştür, çalışanların ve siyasetçilerin başörtü sorununu Memur-Sen çözmüştür.”

“DEMOKRATİK SİSTEMİN İŞLEMESİNİ DE ÖNEMSİYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez ise Memur-Sen ve bağlı sendikaların önemine dikkat çekti. Demokrasinin işlemesi ve gelişmesinin örgütlü yapılarla mümkün olduğunu aktaran Etyemez, Türkiye'de 4 yılda 4,5 milyon kişinin istihdam edildiğini ve işsizlik oranın yüzde 9'lar seviyesine indirildiğini belirtti. Etyemez, istihdam rakamları kadar sosyal politikaların gelişmesini ve demokratik sistemin işlemesini de önemsediklerini söyledi.
CİHAN