700 bin lirayı alın, şikayetçi olmayın !

700 bin lirayı alın, şikayetçi olmayın !

İstanbul'da meydana gelen asansör faciasında ölen işçinin babası: 700 bin lira teklif ettiler, kabul etmedim.

İstanbul Mecidiyeköy'deki Torun Center inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden Cengiz Tatoğlu'nun babası Selim Tatoğlu, şikayetçi olmaması için kendisine 700 bin lira teklif edildiğini, ancak kabul etmediğini söyledi.

6 Eylül'de meydana gelen faciada ölen 10 işçiden 8'inin ailesine, Torunlar GYO tarafından tatmin edici bir ücret ödendiği ve sulh protokolü imzaladıkları ortaya çıkarken, anlaşma yapmayan Cengiz Tatoğlu'nun Zonguldak'ta oturan babası emekli madenci 58 yaşındaki Selim Tatoğlu, şirket avukatının kendisini telefonla aradığını söyledi. Avukatın, "Anlaşalım, diğer aileler 700 bin liraya anlaştılar" dediğini ifade eden Selim Tatoğlu, şöyle konuştu:

"Ben, 'Onların paraya ihtiyacı vardır' diyerek kabul etmedim. Sizin oğlunuz olsaydı siz ne yapardınız?' dedim. Yine de görüşmeye çağırdılar. 25 Ekim'e randevu verdiler. 'Gelirim' dedim. Ama o gün gidebileceğimi sanmıyorum. Başka işlerim var."

Faciayla ilgili hazırlanan iddianamede Torunlar İnşaat'ın patron ve üst düzey yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verilmesine de tepki gösteren Selim Tatoğlu, "Biz böyle bir karar beklemiyorduk" dedi. Eşi 59 yaşındaki Müzeyyen Tatoğlu ise "Biz çocuğumuzu bedava bulmadık, buraya hamur gibi ezilip geldi. Avukat tutar hakkımızı ararız sonuna kadar" diye konuştu.

'700 BİN LİRA TEKLİF ETTİLE KABUL ETMEDİM' - FOTO GALERİ

221020141145175735135_2.jpg

Ölen Cengiz Tatoğlu'nun eşi 33 yaşındaki Sevim Tatoğlu'nun, kazanın ardından çocukları 2 yaşındaki Arda ve 8 yaşındaki Ceren ile İstanbul'da yaşamaya devam ettiği öğrenildi.