Ab Hayat Boyu Öğrenme Programı Projesi

Ab Hayat Boyu Öğrenme Programı Projesi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Osman Önal Ortaokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı, Comenius Projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘European Fruit Museum’ (Avrupa Meyve Müzesi) projesinin ilk çalışma ziyaretini Ant

- Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Osman Önal Ortaokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı, Comenius Projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘European Fruit Museum’ (Avrupa Meyve Müzesi) projesinin ilk çalışma ziyaretini Antalya’nın Korkuteli ilçesine gerçekleştirdi.

Çalışma ziyareti kapsamında Yunanistan, Bulgaristan, Polonya,Kuzey İrlanda ve Romanya'dan gelen 2 öğrenci ve 20 öğretmene Osman Önal Ortaokulu ev sahipliği yaptı.Osman Önal Ortaokulu’nu ziyaret eden konuklar, öğretmenlerle tanışarak sohbet etti.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz misafirleri makamında ağırlarken, ziyarette ülkelerin eğitim sistemi hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Konuklar daha sonra Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan’ı ziyaret etti. Karahan, misafirleri ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Korkuteli çarşısını gezerek alışveriş yapan konuklar daha sonra Belediye Başkanvekili Mehmet Kılınç’ı ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili sohbet eden Avrupalı konuklar ardından Nadide Ahmet Balaban Anaokulu'nu ziyaret gerçekleştirdi.

Osman Önal Ortaokulu'nda öğrencilerle beraber yemek yedikten sonra SMS Ersanlar Kompost ve Mantar Üretim Fabrikası'na geçen konuklar, mantar üretimi ile ilgili seminerin ardından mantar üretim tesislerini gezdi. Avrupalı konuklar, tarihi evlerin bulunduğu Beğiş Köyü de ziyaret ederek,Beğişliler Dayanışma ve Kültür Derneği Üyesi Rasih Güzel’den köy ve evler ile ilgili bilgi aldı.

Sağlıklı meyve tüketiminin genç nesillere eğlenceli aktivitelerle anlatılması, obezitenin ve fastfood kültürünün engellenmesini amaçlayan proje, Ağustos 2012 ile Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA